Muratpaşa'da En Fazla Kilo Veren Taçlandırılıyor - Son Dakika
Güncel

Muratpaşa'da En Fazla Kilo Veren Taçlandırılıyor

Muratpaşa\'da En Fazla Kilo Veren Taçlandırılıyor

Antalya Murutpaşa'da kadınlar, gün düzenlemek yerine spor yapıyor.

09.12.2013 17:40  Güncelleme: 08:45

Kadınlar Gün Yerine Spor Yapıyor

Antalya Murutpaşa'da kadınlar, gün düzenlemek yerine spor yapıyor. Hem birlikte eğlenip stres atan hem de sağlıklı yaşam için çaba harcayan kadınlar arasında en çok kilo verenler, başlarına taç takılarak ödüllendiriliyor.

Muratpaşa İlçesi'nde belediyenin düzenlediği bir organizasyon, kadınların hem sağlıklı yaşam için çaba harcamasını hem de bir araya gelerek stres atmasını sağlıyor. Mahallelerde uygulamaya konulan müzikli spor egzersizleri, sokak düğünlerini aratmıyor. Geniş bir meydanda toplanan her yaştan kadınlar ile yanlarındaki çocuklar, hareketli türküler eşliğinde spor yapıyor ve bazen de spor egzersizlerini bir kenara bırakarak göbek atıyor.

Muratpaşa Belediyesi Spor Şube Müdürü Özer Bedir, gördüğü manzaradan etkilendiğini, kadınlardan halk oyunları ekibi ve koro kurmayı düşündüğünü söyledi. Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde düzenlenen ve doktor kontrolü altına yapılan organizasyonun amacına ulaştığını belirten Özer Bedir, Daha yapacağımız çok iş var. Bu aydan itibaren artık en fazla kilo veren bayanlarımıza taç giydiriyoruz dedi. Açıklama sonrası, 3 aylık çalışmada başarılı bulunan Emine Karaburt'a taç takıldı.

'Nar Tanesi' Grubu

Tenis antrenörü Ülker Pınar Aydın, spor yapan kadınlardan kurduğu gruba 'Nar Tanesi' adını verdiğini söyledi. Aydın, Amaç sadece spor yapmak değil kadınlarımızın ruhlarını dinlendirmek, gerginliklerini atmak. Böylece, kadınlarımızı da bilinçlendirdiğimiz inancındayım. Çünkü bir ailenin yapı taşı annelerdir. Anneler ne kadar bilinçli olursa, o kadar bilinçli evlatlar yetiştirir şeklinde konuştu.

Doktorlar ve Polisler İşbaşında

Kadınların bu neşeli organizasyonunda günlerdekine benzer sofra da eksik olmuyor. Organizasyonda görevli bir doktor, soru üzerine spor yapan kadınların önündeki sofraya dikkati çekti. Doktor, Tabi böyle sofralarda sürekli yenirse yaptığımız sporun çok anlamı olmaz. Ancak çok abartmamak kaydıyla arada bir ödüllendirme yapmak da gerekiyor görüşünü dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muratpaşa'da En Fazla Kilo Veren Taçlandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement