Elazığ'da Beşiktaş İlköğretim Okulu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Beşiktaş İlköğretim Okulu Açıldı

Elazığ\'da Beşiktaş İlköğretim Okulu Açıldı

Deprem Nedeniyle Kullanılamaz Hale Gelen Okulun Yerine,bjk Tarafından Yaptırılan Beşiktaş İlköğretim Okulu Açıldı

19.10.2010 19:51

Elazığ'ın Kovancılar İlçesi Çakırkaş Beldesi'nde Beşiktaş Spor Kulübü'nce yaptırılan Beşiktaş İlköğretim Okulu, coşkulu bir törenle hizmete açılarak eğitime başladı.

Açılış törenine, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Beşiktaş Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören ile eşi Revna Demirören, Beşiktaş Kulüp Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Beşiktaş Kulübü Kadın ve Aile İstişare Heyeti Üyesi Eren Adalı katıldı.

Bakan Özak ve Beşiktaş Kulübü yöneticileri, Beşiktaş İlköğretim Okulu önünde ilçe ve belde yetkilileriyle öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılandı. Beşiktaş İlköğretim Okulu'nun açılış töreninde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, konuşmalara geçildi. Açılış konuşmasını yapan Beşiktaş Kulübü Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Mardin'de iki okul yaptıklarını, 8 Mart depreminde zarar gören Çakırkaş'ta da bu okulu yaptırmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Beşiktaş Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören ve eşinin 20 tane istişare heyeti kurduğunu, Kadın ve Aile İstişare Heyeti'nin birçok başarılı projeye imza attığını ifade eden Toprak, özellikle gençlerden Elazığ'ın yetiştirdiği önemli ilim, bilim, iş ve siyaset adamları kervanına katılmalarını istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş ise, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören'in 8 Mart depreminde deprem bölgesine geldiğini hatırlattı ve okulun protokolünün de deprem bölgesinde imzalandığını söyledi. Büyükbaş, 12 derslikli okulun 4 ay gibi çok kısa bir sürede bitirilerek son teknolojiyle donatıldığını sözlerine ekledi.

Beşiktaş Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, Bakan Özak'tan okullarda teorik spor derslerinin arttırılmasını rica ederek, statlardaki şiddet ve futbol terörünün ancak bu yolla bitebileceğine vurgu yaptı. Demirören ayrıca, Elazığ'da böyle bir okul yaptırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Sevgili eşim" diyerek okulun temelinin atılmasında imzası bulunan eşi Revna Demirören'i yanına çağırdı. Yıldırım Demirören'in yanına gelen Revna Demirören ise, duygu dolu anlar yaşadıklarını ve bu tür projelerin süreceğini anlattı. Demirören, okulun yapımında büyük payı olan Kadın ve Aile İstişare Heyeti Üyesi Eren Adalı'yı kürsüye çağırdı ve desteklerinden dolayı kendisine teşekkür etti. Yıldırım Demirören, "Bizler ayrıca Türkiye'nin en büyük sosyal kurumlarından biriyiz. Sosyal kurum olarak da sosyal görevlerimiz apayrı. Bunun için Beşiktaş yönetimi olarak bu dönemde tabi ki sportif başarılar önemli; ama amacımız yardıma muhtaç, edebileceğimiz büyüklükte yardımların Türkiyemizin ihtiyaç duyulan her bölgesine götürebilmektir. Bunu da yönetim kurulu ve Beşiktaş'a gönül veren Beşiktaşlıların desteğiyle yapıyoruz" diye konuştu.

Okulun tamamlanmış halini gördüğünde duygulandığını belirten Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören, "Okulu bitmiş halde görünce daha da çok duygulandım. İnşallah çok iyi eğitim verecek ve burada çok iyi Beşiktaşlılar yetiştireceğine inanıyorum. İnşallah bu son olmayacak, daha çok güzel şeyler yapacağız heyetimizle birlikte. Hayırlı olsun. Aydın Türk çocukların yetişmesini ümit ediyorum bu okuldan" dedi.

Beşiktaş'ı deprem bölgesine olan duyarlılığı nedeniyle tebrik eden AKP Elazığ Millevekili Necati Çetinkaya da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Kasım'da Elazığ'a gelerek 2 bin 624 deprem evini depremzedelere teslim edeceğini açıkladı.

Son olarak konuşan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise geçmişten günümüze sporun önemine değindiği konuşmasında, TRT Spor'u çok yakında hayata geçireceklerini vurguladı. Bakan Özak, "Amacımız çağdaş bir ülke olabilmek. Eserlerin olmadığı yerde yeller eser. Ne mutlu Beşiktaş Kulübü'ne ki, böyle bir eseri Elazığ'a ve Elazığlılara kazandırdı. Bizim amacımız her ile yüzme havuzu, spor sahaları ve spor salonları yapabilmek. Buraya da bir spor salonu şart. Onu da çok yakın bir zamanda kazandıracağız" dedi.

Konuşmaların ardından, Beşiktaş Kulübü'ne ve okulun yapımında emeği geçenlere plaketleri takdim edildi.

Plaket töreninin ardından, Bakan Faruk Nafiz Özak, Yıldırım Demirören, Elazığ Valisi Muammer Erol sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Sınıfların birinde eline tebeşiri alan Yıldırım Demirören, tahtaya "En Büyük BJK" yazdı. Bir öğrenciyi tahtaya çağıran Bakan Özak ise, el yazısıyla aynı yazıyı yazdırarak Demirören'e artık öğrencilerin el yazısı kullandıklarını söyledi. Yıldırım Demirören ve Bakan Faruk Nafiz Özak öğrenci sıralarına oturarak gazetecilere poz verdi. Beşiktaşlı yöneticiler, son olarak okul bahçesinde Beşiktaş formaları dağıttıktan sonra buradan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Beşiktaş İlköğretim Okulu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement