Eksikliklerin Giderilmesi İçin Süre Talebi - Son Dakika
Güncel

Eksikliklerin Giderilmesi İçin Süre Talebi

Eksikliklerin Giderilmesi İçin Süre Talebi

'Çalışma Hayatındaki İş Teftişine İlişkin Yeni Yaklaşımlar' konulu toplantıda, belirlenen 20-30 eksikliğin giderilmesi için 3-6 ay süre verilmesi gerektiği belirtildi.

19.06.2013 17:44  Güncelleme: 14:12

Kocaeli Sanayi Odası ve ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Grup Başkanlığı'nın işbirliği ile düzenlenen 'Çalışma Hayatındaki İş Teftişine İlişkin Yeni Yaklaşımlar' konulu toplantıda, yapılan teftişlerde belirlenen 20-30 eksikliğin giderilmesi için tanınan 1 hafta sürenin az olduğu en az 3-6 ay süre verilmesi gerektiği belirtildi.

İzmit'te Fuar içindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde yapılan taplantıya Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Şimşek, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, sanayici ve çeşitli firmaların temsilcileri katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Ankara Grup Başkan Yardımcısı Arif Temir, iş mevzuatının tamamen değiştiğini ilgili kanunun doğru uygulaması için bu toplantıların yapıldığını söyledi. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise, konuşmasında Kocaeli'deki sektörleri hatırlattıktan sonra bazı örnekler vererek, tesbit edilen eksikliklerin giderilmesi için verinen sürenin az olmasından yakındı. Zeytinoğlu şunları söyledi:

"Örneğin kimya sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Programlı Teftiş Projesi kapsamında yapılan kontrollerde, tespit edilen noksanlıkların giderilmesi için süre yaklaşık 1 haftadır. Oysa tespit edilen 20-30 veya daha fazla noksanlığın, bu kadar kısa sürede giderilmesi mümkün değildir. Bu sürenin en az 3-6 ay olması gerektiğini düşünmekteyiz. Talebimiz; noksanlıkların giderilmesi için verilen sürenin daha gerçekçi olmasıdır. Bir diğer konu da tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinde yapılan teftişlerde 'patlamadan korunma dokümanı istenmesi' konusudur. Ancak işletmelerimizde söz konusu dokümanı hazırlayabilecek iş güvenliği uzmanı bulunmamaktadır. Bu kapsamda da İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan acilen ve ısrarla bölgemizde eğitim talep etmekteyiz."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkan Vekili Arif Şimşek, iş güvenliği konusunda her türlü düşüncenin, çalışanların güvenli bir şekilde çalışmaları kapsamında önemli olduğunu söyledi. Şimşek, "İş kazaları ve meslek hastalıklarının olmadığı bir ülke hepimizin hayalidir" derken, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eksikliklerin Giderilmesi İçin Süre Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement