Eğlence Mekanlarındaki Ayrımcılığa Yaptırım Geliyor - Son Dakika
Güncel

Eğlence Mekanlarındaki Ayrımcılığa Yaptırım Geliyor

Eğlence Mekanlarındaki Ayrımcılığa Yaptırım Geliyor

Kuzey Almanya'nın Bremen Eyaleti Yeşiller milletvekilleri Sülmez Doğan ile Mustafa Kemal Öztürk, din, dil, renk ve ırklarından dolayı eğlence mekanlarının kapısından döndürülen kişiler için, bu ayrımcı uygulamayı ortadan kaldırmak için önerge hazırladı.

23.07.2015 17:01

Kuzey Almanya'nın Bremen Eyaleti Yeşiller milletvekilleri Sülmez Doğan ile Mustafa Kemal Öztürk, din, dil, renk ve ırklarından dolayı eğlence mekanlarının kapısından döndürülen kişiler için, bu ayrımcı uygulamayı ortadan kaldırmak için önerge hazırladı. Meclise sunulacak önergeyle disko ve eğlence mekanlarındaki ayrımcılık yasayla kaldırılacak, göçmen gençleri eğlence yerine almayan mekan sahibine yüklü miktarda para cezası verilecek. Verilen cezaya rağmen kurallara uymayan yerler kapatılacak.

ÖNERGE SPD'YE GÖNDERİLDİ

Göçmen kökenli gençleri 30 yılı aşkındır bu sıkıntıyı çektiklerini, buna artık son vermek için harekete geçtiklerini anlatan Yeşiller Milletvekili ve Bremen Meclisi Başkan Vekili Sülmez Doğan, "Bremen'de 30 yıldır var olan bir sorun. Birisi siyah saçlı ise, bıyığı sakalı varsa ve biraz Müslümana benziyorsa, Alman arkadaşlarıyla eğlenmek için bir yere gittiklerinde onları içeri sokmuyorlar. Sadece eğlenmek isteyen bu gençler dinleri ve ırkları nedeniyle dışlanıyorlar. Biz Yeşiller Partisi olarak bunun önüne geçmek ve bir daha böyle şeylerin yaşanmaması için önerge hazırladık. Hazırladığımız önergeyi önce onay vermesi için hükumet ortağımız SPD'ye gönderdik. Biz yasaları değiştirmek istiyoruz. Eğer bir genç dini, rengi ve ırkından dolayı diskoya alınmazsa polise gidip şikayet etme hakkı olacak. Bu şikayet sonunda o eğlence mekanına yüklü miktarda para cezası verilecek. Bu hata birkaç kez tekrarlanırsa iş yeri kapatılacak" dedi.

KIŞ GELMEDEN YASALAŞMALI

Hazırladıkları önergenin kış gelmeden meclisten geçip yasalaşması gerektiğini anlatan Mustafa Kemal Öztürk, "Bu önerge çok önemli. Koalisyon ortağımızla birlikte önergenin kararını alacağız hukuki işleme sokacağız. Kış kapıya dayanıp havalar soğuyunca gençler kapalı alanlarda eğlenecekler. Bu gençler kapılardan dönmesinler. İşletmelerin değişecek olan bu yasadan haberdar olmaları gerekiyor. Çünkü kapıdan çevrilecek her genç ceza olarak onlara dönecek. Benim üzüldüğüm bir konuda bizim gençleri kapıdan içeri sokmayan yine bizimkiler. Bu çok kötü bir durum" diye konuştu. - Bremen

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğlence Mekanlarındaki Ayrımcılığa Yaptırım Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement