Eğitime Ara Veren İki Genç Kıza Sahip Çıkıldı - Son Dakika
Güncel

Eğitime Ara Veren İki Genç Kıza Sahip Çıkıldı

Eğitime Ara Veren İki Genç Kıza Sahip Çıkıldı

Bayan Aydın, İlk olarak Ulus mahallesindeki toplum merkezi bünyesinde faaliyet gösteren kilim, ve halı atölyelerini gezerek, buradaki yetkililerden bilgi aldı.

24.01.2013 08:55  Güncelleme: 16:19

Siirt Valisi Ahmet Aydın' nın eşi Arzu Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle,'Toplum Merkezleri'nce yürütülen, halı, kilim, biçki-nakış, el sanatları, okuma salonları ve çocuk gelişim merkezlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Çocuk Gelişim merkezindeki çocuklarla ilgilenen bayan Aydın daha sonra atölyelerdeki kursiyer genç kızlarla bir süre sohbet ederek, sıkıntılarını dinledi.

Anadolu Kalkınma Vakfı toplum merkezinde incelemelerine devam eden Bayan Aydın, buradaki yetkililerden yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Toplum merkezi bünyesinde açılan kursları tek tek gezen Bayan Aydın, bilgisayar kurslarına katılan genç kızlarla bir süre sohbet etti.

Bayan Aydın,sohbet sırasında Nursel Toprak, ve Zehra Erdoğan adlı iki genç kızın maddi imkansızlıklardan dolayı eğitimlerine ara verdiklerini öğrenmesi üzerine, bu iki genç kıza sahip çıkarak, eğitimlerini tamamlamaları için her türlü desteğin verileceğini belirtti.

Biçki nakış kurslarına katılan ve özürlü bir çocuğu bulunan, İlknur Alp adlı bayanla bir süre görüşen, bayan Aydın, Furkan Alp adlı özürlü çocukla bir süre ilgilenerek,çocuğumuza bakıcı ücretinin ödendiği ve Diyarbakır ilinde tedavisi devam eden çocuğa maddi olarak destek çıkıldığını söyledi.

TOPLUM MERKEZLER-İ "SİİRT OKUYOR" KAMPANYASINA DESTEK VERİYOR

Anadolu Kalkınma Vakfındaki incelemelerinin ardından, Evren Toplum merkezine geçen Bayan Aydın, buradaki halı ve kilim atölyeleri ile el sanatları atölyelerinde çalışan genç kızlarla bir süre sohbet etti. "Siirt Okuyor" kitap okuma kampanyasına destek amacıyla, Kursiyerlerin kurs öğretmenleri nezaretinde, Atölye çalışmalarının yanı sıra "15 dakikalık kitap okuma saati düzenleyerek, kampanyaya destek veriyor.

Bayan Aydın,incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada,"Siirt'teki genç kızlarımıza iş imkanı veren ve toplumda kendilerini daha iyi ifade etme ve sosyalleşme adına bu tür sosyal projeler, ailelerimizin ekonomilerine katkı sağlarken, diğer yandan burada aldıkları eğitim ile topluma faydalı bireyler olarak katkı sunmaktalar.Kendilerine imkanlarımız ölçüsünde her türlü desteği vereceğiz." diye konuştu.

Bayan Aydın' nın inceleme gezisine Aile ve Sosyal Politikalar müdür yardımcısı Gökhan Marakçı, Halk Eğitim merkez müdür yardımcısı Abdurrahim Aslan ve basın müdürü M. Şükrü Uras eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eğitime Ara Veren İki Genç Kıza Sahip Çıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement