Ege'de "Engelsiz Dans" gösterisi - Son Dakika
Güncel

Ege'de "Engelsiz Dans" gösterisi

Ege\'de "Engelsiz Dans" gösterisi

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Engelliler Haftası Programı'nda 'özel çocuklar' kendilerine imkan sağlandığında neleri başarabileceklerini bir kez daha gösterdi.

18.05.2017 10:46

Ege Artı Rehabilitasyon Merkezi, Engelsiz Ege Birimi ve Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen etkinliğe, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nefise Ülkü Karabay Yavaşoğlu, Prof. Dr. Hatice Şahin ve Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gülseren Keskin, öğrenciler ve aileler katıldı.

Dezavantajlı bireylere karşı toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlenen programın açılışında, Ege Artı Rehabilitasyon Merkezi'nden işitme engelli öğrenciler, işaret diliyle İstiklal Marşı'nı söyledi, halk oyunu gösterisi yaptı. Down Kafe'de çalışan özel çocuklar ile Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı 2. sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirilen salsa gösterisi, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Ayrıca Ege Üniversitesi ve Ege Artı Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin tango ve step dans gösterisi beğeni topladı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Engeller önce kalplerde başlar, oysa biz kalbimizdeki bütün engelleri kaldırdık ve sizlerle olmaktan çok mutluyuz. Bugünün hazırlanmasında büyük emek var. Özel kardeşlerimizin gösterisini heyecanla izliyoruz, onlarla gurur duyuyoruz. Cumhuriyete, Atatürk'e ve onun ilkelerine sıkı sıkı bağlı kalarak ülkemizin aydınlığını birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu.

"ONLARLA GURUR DUYUYORUZ"

Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nefise Ülkü Karabay Yavaşoğlu ise; "Ege Üniversitesi olarak çocuklarımızın özel durumlarını yaşamlarına mutlu ve başarılı olarak devam edebilmeleri, engellerinin onlara engel olmamasını sağlamayı en temel amaçlarımız arasında görüyoruz. Özel çocuklarımızın eğitim, kültür, sanat ve spor etkinliklerinin birer parçaları olmalarına özen gösteriyoruz. Üniversite adına elimizden gelen çalışmaları hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz" dedi.

Doç. Dr. Gülseren Keskin, "Bazen çocuklarımızın sağlığıyla ilgili yolunda gitmeyen haberler alabiliriz. Göz bebeğimiz çocuklarımız için yaşayacakları uzun ve güzel hayatlar için bizler üzerimize düşenleri yapmak zorundayız. Her konuda gereken hassasiyeti göstermekten ve fedakarlık yapmaktan kaçınmamalıyız. Desteklerini esirgemeyen paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ege'de 'Engelsiz Dans' gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement