Efeler Gençlik Treni Basmane'den Kalktı - Son Dakika
Güncel

Efeler Gençlik Treni Basmane'den Kalktı

Efeler Gençlik Treni Basmane\'den Kalktı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı destekleriyle 19-29 yaş gurubu gençlerin seyahat etmeleri, akranlarıyla tanışmaları ve kaynaşmaları için ücretsiz olarak düzenlenen 'Gençlik Treni-Bu Memleket Bizim'...

15.06.2013 20:20

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı destekleriyle 19-29 yaş gurubu gençlerin seyahat etmeleri, akranlarıyla tanışmaları ve kaynaşmaları için ücretsiz olarak düzenlenen 'Gençlik Treni-Bu Memleket Bizim' projesi kapsamında oluşturulan 'Efeler Gençlik Treni' Basmane Garından hareket etti.

Basmane Gar'ında düzenlenen uğurlama törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akalın, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, TCDD 3.'üncü Bölge Müdürü Selim Koçbay ve aileler katıldı.

120 GENÇ YOLA ÇIKTI

İzmir'den hareket eden Efeler Gençlik Treni, Konya, Adana güzergahından geçerek, Gaziantep'e gidecek. İletişim hizmetlerinin ücretsiz verileceği trende sekizi yabancı uyruklu olmak üzere toplam 120 genç, dört gün boyunca ikişer kişilik yataklı kompartımanlarda seyahat ederek, ziyaret ettikleri illerin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görme fırsatı bulacak.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, yolculuğa çıkmanın güzel bir duygu olduğunu belirterek, bir yerleri görmek, güzel duyguları yaşamak ve gidilen yerlerden güzel anılarla geri dönmenin önemli olduğunu söyledi.

"GENÇLERİMİZE FIRSAT VERMELİYİZ"

Gençleri anlamaya, dinlemeye çalıştıkça geleceğin daha güzel olacağını belirten İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Öncelikle gençlerimize yönelik olarak düzenlenen bu projeyi oluşturan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza teşekkür ederim. 120 tane gencimizi Efeler diyarı İzmir'den yola çıkarak Konya ve Adana üzerinden Gaziantep'e gönderiyoruz. Bizim tarihimizde demiryolunun ilk oluştuğu Alsancak ve Basmane Garını düşünürsek, tarihi bir mekandan yine tarihe tanıklık yapacak güzel bir proje. Bu memleket hepimizin adı altında yürümeye başlıyor. Biz inanıyoruz ki gençlerimize fırsat verdikçe, onlara önem verdikçe, onları anlamaya, dinlemeye çalıştıkça gelecek daha güzel olacaktır. Geleceğimizi gençlere emanet ediyorsak o zaman gençliğimize yatırım yapabilmeliyiz. Eğer ki bu ülke 780 bin karesi ile hepimizinse ve oralar hep birlikte bu ülkenin toprağı ise bu toprakları gençlerimize tanıtabilmeliyiz. Bu projenin de bu mana da önemli bir katkı yapacağına inanıyorum. Tüm gençlerimize hayırlı yolculuklar diliyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Efeler Gençlik Treni Basmane'den Kalktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement