Edirne?de Sıcak Hava Bunalttı - Son Dakika
Güncel

Edirne?de Sıcak Hava Bunalttı

Edirne?de Sıcak Hava Bunalttı

Edirne'de sıcak hava bunalttıEdirne'de 34 dereceyi geçen hava sıcaklığı günlük yaşamı olumuz etkiledi.

17.06.2016 17:55

Edirne'de sıcak hava bunalttı

Edirne'de 34 dereceyi geçen hava sıcaklığı günlük yaşamı olumuz etkiledi. Sokaklar boşalırken, sıcak havadan kaçanlar çay bahçesinde oturup camilerde uyudu.

Edirne'de hava sıcaklığı 34 derecenin üzerine çıktı. Hissedilen sıcaklığın çok daha fazla olduğu kentte, trafiğe kapalı ve her zaman yoğun olan Saraçlar Caddesi adeta boşaltı. Sıcaktan bunalanlar ise gölgelikli çay bahçeleri, nehir kenarı gibi mesire alanlarda vakit geçirmeyi tercih etti. Camilere gidenler ise sıcak havadan kaçmak için uyumayı tercih etti. Namazlar sonrasında bir çok camide vatandaşların uyuduğu gözlendi.

Caminin serin olması nedeniyle tercih edildiğini ifade eden 58 yaşındaki Süleyman Akbulut, 'Namazdan sonra biraz uzandım ve uyuya kalmışım. Dışarısı çok sıcak insanlar sıcaktan kaçmak için camilere de geliyorö dedi. Yarım saatte bir başına su dökerek serinlemeye çalıştığını söyleyen 62 yaşındaki Mehmet Keser de sıcak havadan yakındı. Bunaltıcı sıcakların başladığı ve yazın çok daha sıcak geçeceğini anlatan Keser, 'Bu sene yaz da erken başladı. Ağustos ayındaki sıcaklıklar şimdiden vurmaya başladı. Ben de sokakta tartım var. Tartılmak isteyenlerin kilosunu ölçüyoruz. Ama sıcakta durulmuyor. Ben yarım saate bir başımı suyla yıkıyorumö dedi.

EN ZOR İŞ ONLARIN

Hava sıcaklığının 34 derece olduğu kentte en zor işlerden biriside dönerci esnafının oldu. Sıcak havada ateşle kızaran dönerin başında duran esnaf, gün boyu sıcakta çalışmanın zor olduğunu ifade etti. Dönerci esnaflarından 27 yaşındaki Çağdaş Özeren, 'Dışarıda ki hava 35 neredeyse, ocağın başı da 50 dereceyi geçiyor. Bu mesleği yapanlara Allah yardım etsin. İşimiz bu, mesleğimiz bu şikayet etsek de yapmaya devam edeceğizö dedi.

60 yaşındaki Ahmet Çetin ise uzun süredir bu meslekte olduğunu ve artık sıcak havalara alıştığını söyledi. Sıcakta, sıcağa karşı çalışmanın zor olduğunu anlatan Çetin, 'Ben hayatımdan memnunum ama zor bir durum. Bugün hava gerçekten çok sıcak. İşimiz bu yapmak zorundayızö dedi.

Bazı işyerleri de müşterilerini sıcak havadan korumak için su fıskiyeli serinletme sistemi kurdurdu.

GÖRÜNTÜ DURUMU

------

-Sıcak havada dolaşanlar

-Dondurma yiyenler

-Su içenler

-Vatandaş röp

-Dönerci röp

-Cami içinde uyuyanlar

-Cami çeşmesi kafasını yıkayan

-Sokakta başından su dökenler

-Genel detay sıcak görüntüsü

(Süre: 5: 00 Boyut: 198 MB)

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne?de Sıcak Hava Bunalttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement