DYP'li Abdullahoğlu: Çözüm Süreci İçin İra Örneğini Almak Son Derece Yanlıştır - Son Dakika
Güncel

DYP'li Abdullahoğlu: Çözüm Süreci İçin İra Örneğini Almak Son Derece Yanlıştır

DYP\'li Abdullahoğlu: Çözüm Süreci İçin İra Örneğini Almak Son Derece Yanlıştır

Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kemal Abdullahoğlu, Hükümetin çözüm sürecinde İRA (İrlanda Kurtuluş Örgütü) ile İngiltere arasındaki gerçekleşen görüşme trafiğini örnek almak istediğini belirti ve çözüme yurtdışından benzerliği olmayan örnekler alarak ulaşma çabasının sadece hayal olduğunu söyledi.

08.07.2014 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kemal Abdullahoğlu, Hükümetin çözüm sürecinde İRA (İrlanda Kurtuluş Örgütü) ile İngiltere arasındaki gerçekleşen görüşme trafiğini örnek almak istediğini belirti ve çözüme yurtdışından benzerliği olmayan örnekler alarak ulaşma çabasının sadece hayal olduğunu söyledi. Abdullahoğlu Hükümetin yanlış yolda olduğunun altını çizdi.

Abdullahoğlu, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin çözüm sürecinde İRA ile İngiltere arasındaki gerçekleşen görüşme trafiğini örnek almak istediğini belirten Abdullahoğlu bunun Türkiye'ye yarar sağlamayacağını ve hükümetin yanlış yolda olduğunu söyledi.

-"AK PARTİLİ 5 MİLLETVEKİLİNİN DUBLİN VE BELFAST'TA İNCELEME YAPTI"-

AK Partili 5 milletvekilinin Dublin ve Belfast'ta incelemeler yaparak rapor hazırladığını belirten Abdullahoğlu, "Raporda sözde barış görüşmeleri ve sürecin nasıl yönetileceğine ilişkin temelden yoksun, gerçekleri yansıtmayan tespitler var. Öncelikle her iki olayın hiç bir benzerliği yoktur ve bunun bilinmesi şarttır. Şöyle ki İngiltere'nin IRA ile mücadelesi 100 yıl sürmüştür ve bu sürede toplam ölü sayısı sadece 778 kişidir. Öte yandan ETA - İspanya iç mücadelesinde de 50 yılda sadece 75 kişi kaybedilmiştir. Oysa bizde 30 yılda toplam 45 bin kişi ölmüş, 8 bin 600 şehit verilmiştir. Özetle ne IRA ne de ETA olaylarının Türkiye deki durumla hiç bir benzerliği yoktur" dedi.

O dönemin İngiltere Başbakanı Tony Blair hükümeti IRA ile direkt görüşmediğini ifade eden Abdullahoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

-"IRA SİLAHLARI BIRAKMIŞ VE SİYASİ ÇÖZÜMÜ TERCİH ETMİŞTİR"-

"Görüşülenler Sinn Fein ve Garry Adams gibi eli kana bulaşmamış kişilerdi. Bizde ise İmralı -Kandil trafiğini takip etmek bile zor artık. IRA silahları bırakmış ve siyasi çözümü tercih etmiştir. Bizde ise silah miktarı, dağ kadrosu ve tehdit olgusu bırakın azalmayı giderek ve aleni bir şekilde artmakta olduğu herkesin malumu. Kuzey İrlanda sonuçta bir adalar kümesinde yer almaktaydı ve İngiltere'den değil Birleşik Krallıktan ayrılmak istemiştir. Oysa Türkiye üniter yapıda bir devlet olup sadece Kürt kardeşlerimizle değil farklı birçok kültürle binlerce yıllık bir ortak tarihi geçmişe ve beraberliğe sahiptir. Ülkenin tüm illerine dağılmış muhtelif kültürler binlerce yıldır beraber yaşamaktadır, üstelik aynı topraklarda.

-" TÜRKİYE YE HİÇ BİR YARAR SAĞLAMAZ"-

Sonuç olarak çözüme yurtdışından benzerliği olmayan örnekler alarak ulaşma çabası sadece hayaldir ve Türkiye ye hiç bir yarar sağlamaz. Hükümet yanlış yoldadır. Büyük devlet, devletin itibarını da çok önemser ve ona göre politikalar belirler. Sayın Erdoğan işin bu yönünden çok uzak bir görüntü vermektedir. Yurtdışında çözüm aramak, oralardan örnekler almak Türkiye 'nin kendine özgü gerçeklerini hiç anlamamış olmaktır. Sayın Başbakan ve Hükümeti henüz az da olsa vakit varken uyarmayı milli bir görev kabul ediyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel DYP'li Abdullahoğlu: Çözüm Süreci İçin İra Örneğini Almak Son Derece Yanlıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement