'Düşmem' Dedi, Komaya Girdi - Son Dakika
Güncel

'Düşmem' Dedi, Komaya Girdi

\'Düşmem\' Dedi, Komaya Girdi

Apartmanın merdiven korkuluğunda otururken arkadaşının "Düşersin" uyarısına aldırış etmedi, 10 metreden yere çakıldı.

23.09.2011 10:50  Güncelleme: 11:36

Erzurum'da, apartmanın merdiven korkuluğunda oturan ve arkadaşının "Düşersin" uyarısına "Düşmem" diyerek ellerini de bırakan 11 yaşındaki Muhammet Eren Kaplan, 10 metreden yere çakıldı. Apartmanın merdiven boşluğundaki beton zemine kafa üstü düşen Kaplan, komaya girdi. TOKİ'yi mahkemeye vereceğini söyleyen baba 40 yaşındaki Hakan Kaplan, "Böyle merdiven korkuluğu olmaz. Yüksek ve korumalı olması gerekir. Değil çocuk, merdivenlerden çıkarken başı dönen bir yetişkin bile bu merdivenlerden düşer" dedi.

Merkez Palandöken İlçesi'ndeki TOKİ konutlarında, 26 Ağustos 2011 günü meydana gelen olayda, TOKİ İlköğretim Okulu öğrencisi Muhammet Eren Kaplan, apartmanın ikinci katında arkadaşları ile sohbet ederken merdiven korkuluklarına oturdu. Bir arkadaşının "Düşersin" diye uyardığı Muhammet Eren Kaplan, "Düşmem. Bana bir şey olmaz" diyerek ellerini de bırakınca yere çakıldı. Arkadaşlarının gözü önünde 10 metreden beton zemine kafa üstü düşen Kaplan, olay yerine çağrılan ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Muhammet Eren Kaplan, ameliyat edilerek beyin cerrahi servisinde tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi devam eden Kaplan, korkuluklardan ellerini bırakmasaydı bu yıl 4'üncü sınıfa gidecekti.

İki çocuk babası Hakan Kaplan, TOKİ'yi mahkemeye vereceğini söyledi. Kaplan, "Evim, oğlumun düştüğü apartmanın beşinci katında. Olay gününden itibaren oğlum hastanede yarı baygın bir halde yatıyor. İyileşmesi için mucize bekliyoruz. Öylesine bir merdiven korkuluğu yapan TOKİ'yi mahkemeye vereceğim. Korkuluktan değil çocuk, başı dönen yetişkin bile rahatlıkla düşer. Muhammet'in düştüğü yer ikinci kat, ama zemin katıyla birlikte 10 metre olarak belirlendi. Eğer TOKİ gerekli önlemi almış olsaydı oğlum şu an hastanede değil, çok sevdiği okulu ve arkadaşlarının yanında olacaktı" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Düşmem' Dedi, Komaya Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement