Dünyanın En Uzun Soluklu Heykel Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Dünyanın En Uzun Soluklu Heykel Sempozyumu

Dünyanın En Uzun Soluklu Heykel Sempozyumu

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen 12.Heykel Sempozyumu renkli görüntülere sahne oluyor.

04.07.2013 14:27

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen 12. Heykel Sempozyumu renkli görüntülere sahne oluyor. Dünyanın en uzun soluklu heykel sempozyumu olan etkinlikte, heykeltraşlar sanatlarını gösterme imkanı buluyor.

İstanbul Büyükçekmece'de geçtiğimiz hafta başlayan 14. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali tüm hızıyla sürüyor. Festivalin en önemli ayağı olan heykel sempozyumu ise renkli görüntülere sahne oluyor. Büyükçekmece Gölü yanında bulunan alanda çalışan heykeltraşlar, düşüncelerini sanata dönüştürüyor. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen 6 heykeltraş, hummalı bir çalışma yürütüyor. Türk asistanlar ise heykeltraşların çalışmalarını yakından izleyerek bilgi sahibi oluyor.

"ÇITAYI DAHA DA YÜKSELTECEĞİZ"

Çalışmalarına devam eden heykeltraşları bugün Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ziyaret etti. Akgün ülkelerinde önemli bir kariyer sahibi olan heykeltraşlar ile yakından ilgilenerek bilgi aldı. Festivalin 14 yıldır dünya çapında yapıldığına dikkat çeken Akgün, "Festivalin 3 ayağı var. 1.'si Uluslararası Halk Dansları Yarışması, diğeri heykel sempozyumu, sonuncusu ise unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının tekrar insanlara tanıtılması. Her üçü de devam ediyor. Festivalin bitiminden sonra, devamını ancak bu heykeller ile görebileceğiz. Dünyanın dört bir yanından gelen bu arkadaşlar yaptıkları heykelleri bir kaç gün içinde bitirecekler ve Büyükçekmece'ye bırakıp gidecekler. Bunlarla beraber 4-5 tane büyük heykel parkımız oldu. Dünyada bu kadar süreklilikte başka heykel sempozyumunun olmadığını söylediler. Çıtayı giderek yükselteceğiz" dedi.

KEMAL TUFAN: "12 YILDA 80 HEYKEL"

Küratör Kemal Tufan ise, 12. Uluslararası Heykel Sempozyumu'nu gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Bu anlamda Büyükçekmece 12 yılda yaklaşık 80'e yakın sanatçıya ve heykele ev sahipliği yapmış oldu. Bu yıl bütün dünyadan 6 sanatçı var. Bunlar kendi ülkelerinde ve dünyada çok önemli kariyere sahip değerli sanatçılar. Kentin çağdaş kültür mirasını zenginleştiren bu heykeller, yapım sürecinde halkın gelip onları izlemesini sağlayan çok önemli bir etkinlik. Dolayısıyla hem kültürel bir etkinlik, hem de kalıcı bir etkinlik. Çünkü bu heykeller binlerce yıl Büyükçekmece'de kalacaklar" diye konuştu.

Çalışmaları yakından takip eden asistan Cemre Demirgiller ise, "Büyükçekmece Festivali kapsamında 12. heykel sempozyumu yapılıyor. 6 tane sanatçımız var. Kolombiya, Nepal, İspanya, Gürcistan, Kanada ve Türkiye'den. Hepsinden farklı şeyler öğreniyoruz. Yüksek lisans ve lisanstan öğrenciler var. Her sanatçıdan farklı teknikler öğreniyoruz, heyecanlıyız" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünyanın En Uzun Soluklu Heykel Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement