Dsp'de Gençlik Kolları Depremi - Son Dakika
Güncel

Dsp'de Gençlik Kolları Depremi

Dsp\'de Gençlik Kolları Depremi

DSP Gençlik Kolları Genel Başkanı Seyit Tosun ve Gençlik Kolları MYK üyeleri partiden istifa ettiler DSP Gençlik Kolları Genel Başkanı Seyit Tosun ve Gençlik Kolları MYK üyeleri partiden istifa ettiler.

31.12.2011 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Gençlik Kolları Genel Başkanı Seyit Tosun ve Gençlik Kolları MYK üyeleri partiden istifa ettiler DSP Gençlik Kolları Genel Başkanı Seyit Tosun ve Gençlik Kolları MYK üyeleri partiden istifa ettiler. Seyit Tosun ile birlikte, bir çok ilin gençlik kolları başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de partilerinden istifa etti.

DSP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Seyit Tosun, ANKA'ya yaptığı açıklamada, kendisiyle birlikte, başta Ankara, Hatay ve Eskişehir olmak üzere bir çok ilin il gençlik kolları başkanı veya il gençlik kolları yönetim kurulu üyelerinin de istifa ettiğini açıkladı. Seyit Tosun, "Demokratik Sol Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığından, gençlerin yönetime katılamaması, siyaset yapacak alanımın kalmaması, 12 senedir gençlik kurumsallaşmasının tüm zorlamamıza rağmen yapılmaması nedeniyle istifa edip, gençlerin siyaset yapacak ve yönetimlere katılacak alanlar yaratılması için mücadele etmeyi daha doğru buldum" dedi. "Mesele koltuklarda olmak değil, fikirlerin iktidarda olmasıdır. Atatürk ve Ecevit'in yolunda yürümeye devam edeceğim" diyen Seyit Tosun, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Siyasete gençlerin dolaylı olarak değil direkt katılımları partiler için hayati önem taşıyor. Türkiye'deki genç nüfusu 2023 ve öncesindeki önemli döneme hazırlamak gerekiyor. Çünkü, 2023'e geldiğimiz zaman bugün çoğunluk olan gençlik o zaman siyasette, ekonomide ve sosyal hayatta temel noktalarda olacak. İşte o zaman büyük Türkiye'yi yaratmak için gençlik hareketi gerekecek. Demokrasinin gelişip kökleşmesi, parti içi demokrasinin yerleşmesi, siyasetin seçkinci yaklaşımdan kurtulup, halkın müdahalesine açık hala gelmesi için mücadelemi sürdüreceğim. İnsanlar doğruları söyleyenleri dinler ama doğruyu yaparları takip eder. Şimdi siyasette doğruları söyleme ve yapma zamanıdır." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Dsp'de Gençlik Kolları Depremi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement