Dp ile Btp Seçim İttifakını İlan Etti - Son Dakika
Güncel

Dp ile Btp Seçim İttifakını İlan Etti

Dp ile Btp Seçim İttifakını İlan Etti

Ankara ile Bağımsız Türkiye Partisi(BTP), DP çatısı altında seçim ittifakında anlaştı.

10.04.2011 20:50

Ankara ile Bağımsız Türkiye Partisi(BTP), DP çatısı altında seçim ittifakında anlaştı. DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ile BTP Genel Başkanı Haydar Baş, birlikte seçime girme kararlarını Celal Bayar Köşkü'nde yaptıkları basın toplantısıyla ilan etti.

Zeybek burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bölünme sürecine girdiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği Başkanlık sisteminin ise bölünme sürecindeki son adım olacağını öne sürdü. Böyle bir durumda milli duruş sahibi, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinden yana olan siyasi partilerin ittifak yaparak meclise girmeleri gerektiğini belirten Zeybek, "Değerli hocamız, benim gençlikten beri arkadaşım, Bağımsız Türkiye Partisi'nin Genel Başkanı bu çağrımıza karşılık verdi. Bugün şu anda tarihi bir an gerçekleşiyor. Dolayısıyla Celal Bayar Köşkü'nde bu ittifakın ilanını yapıyoruz; İnşallah Demokrat Parti bayrağı altında birlikte seçime girme kararı aldığımız ilan ediyoruz. Allah hayırlı etsin" dedi.

BTP Genel Başkanı Haydar Baş da, burada bugün bir tarih yazıldığını ifade ederek, "Yeni bir istiklal mücadelesinin başlangıcının kararı ittifak çalışması ile şu anda veriliyor" diye konuştu. Baş, Zeybek'in çağrısı ve Eski Bakanlardan Hasan Ekinci'nin tavsiyesi üzerine, "milli mutabakat" ittifakına "evet' dediklerini ifade etti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Dp ile Btp Seçim İttifakını İlan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement