Down sendromlu Onur Korkmaz, Türkiye'yi dünya şampiyonasında temsil etmek istiyor - Son Dakika
Güncel

Down sendromlu Onur Korkmaz, Türkiye'yi dünya şampiyonasında temsil etmek istiyor

İskenderun'da tenis oynayarak 2023'te milli takım seçmelerinde birinci olan down sendromlu Onur Korkmaz, hedefinin 8-12 Eylül'de Paris'te yapılacak dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmek olduğunu söyledi. İskenderun Gençlik ve Spor Müdürü Ali Ferit Günder, Onur'un aldığı başarıların İskenderun için gurur verici olduğunu belirtti.

06.02.2024 13:55  Güncelleme: 04:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HATAY'ın İskenderun ilçesinde tenis oynayıp, 2023'te milli takım seçmelerinde birinci olan down sendromlu Onur Korkmaz (20), hedefinin 8-12 Eylül'de Paris'te yapılacak dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmek olduğunu söyledi.

İskenderun'da 2019'da tenise başlayıp, bu alanda ilerleyen down sendromlu Onur Korkmaz, 19 Kasım 2023'te yapılan milli takım seçmelerinde birinci oldu. Korkmaz, şimdi de Antalya'da 19-26 Mart tarihleri arasında 'Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyat Oyunları' olarak bilinen Trisome Games'e hazırlanıyor. Türk Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun ev sahipliğinde yapılacak Trisome Games'e antrenörü Selma Bilgin eşliğinde hazırlanan Korkmaz, hedefinin 8-12 Eylül'de Paris'te yapılacak dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmek olduğunu söyledi. İskenderun Gençlik ve Spor Müdürü Ali Ferit Günder, Onur, büyük bir yetenek. Aldığı başarılar İskenderun açısından gurur verici. 2019'dan beri tenis öğrencimiz. Yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Onur'u gönülden destekliyoruz. Tenis branşında İskenderun'da engelli olarak milli olan ilk kardeşlerimizden bir tanesi. Bu da İskenderun için gurur verici dedi.

Down sendromlu Onur Korkmaz, Türkiye\'yi dünya şampiyonasında temsil etmek istiyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Down sendromlu Onur Korkmaz, Türkiye'yi dünya şampiyonasında temsil etmek istiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement