Dört Yeni Eserli Fazıl Say Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Dört Yeni Eserli Fazıl Say Festivali Sona Erdi

Dört Yeni Eserli Fazıl Say Festivali Sona Erdi

Fazıl Say'ın dört yeni eserinin Türkiye prömiyerinin yapıldığı üç gün süren festivali yaklaşık 6 bin müziksever izledi.

17.12.2012 13:50

Fazıl Say'ın dört yeni eserinin Türkiye prömiyerinin yapıldığı üç gün süren festivali yaklaşık 6 bin müziksever izledi.

İSTANBUL, Aykut Köselerli (vurmalı çalgılar), Carolina Eyck (theremin), Çağatay Akyol (blokflüt) ve Bülent Evcil (bas flüt) eşlik etti.

-FAZIL SAY VE ÇAĞ ERÇAĞ'DAN "DÖRT ŞEHİR"-

Fazıl Say'ın oda müziği yapıtlarına da yer verilen, festivalin ikinci gecesinde, piyano ve viyolonsel sonatı "Dört Şehir"in Türkiye prömiyeri yapıldı. Say'ın "Boşanma"adlı dörtlüsünü Borusan Quartet, nefesli sazlar beşlisi için yazdığı "Alevi Dedeler Rakı Masasında"yı da Borusan Tahta Nefesliler Beşlisi Fazıl Say ile birlikte seslendirdi. Sopranolar Dilruba Bilgi, Sanem Demircioğlu, Nihan İnan ile Aykut Köselerli (vurmalı çalgılar) Fazıl Say'a eşlik ettiği, piyano ve soprano için "Ses"te ise Behçet Aysan, Metin Altıok ve Aziz Nesin'in şiirleri seslendirildi.

-"PANTER" VE "UNİVERSE" İLK KEZ SESLENDİRİLDİ-

Festivalin son akşamında BİFO ve Onursal Şefi Gürer Aykal yine Fazıl Say'a eşlik etti. Konserde Say'ın lirik soprano ve orkestrası için yazdığı "Panter" ve "Universe"senfonisinin Türkiye prömiyerleri yapıldı. "Anadolu'nun Sessizliği" ve "İpekyolu" piyano konçertolarının da dinlenebildiği gecede, Dortmund Konser Salonu'nun 10. yılı onuruna sipariş edilen ve Say'ın Rainer Maria Rilke'nin"Der Panther" adlı şiiri üzerine bestelediği "Panter" izleyicilerden büyükalkış aldı. Say'ın "İstanbul" ve "Mezopotamya"dan sonra, üçüncü senfonisi olan ve ilk kez 2012 Ekim'inde Salzburg'da seslendirdiği "Universe" ile BİFO &Fazıl Say Festivali sona ermiş oldu.(ANKA)

NÇ/HF - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Dört Yeni Eserli Fazıl Say Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement