Dönemin Genelkurmay Başkanı, Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'nın... - Son Dakika
Güncel

Dönemin Genelkurmay Başkanı, Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'nın...

Dönemin Genelkurmay Başkanı, Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya\'nın...

Mahkeme Başkanı, duruşmanın başında savcıdan yeni bir esasa ilişkin mütalaası olup olmadığını sordu.

28.05.2014 13:53

Mahkeme Başkanı, duruşmanın başında savcıdan yeni bir esasa ilişkin mütalaası olup olmadığını sordu. Savcıda, davanın asıl savcısının izinli olduğunu dosyada yeni görevlendirildiğini, dosyanın hacmi nedeniyle dosyaya hakim olmadığını belirterek inceleme için süre talep etti. Bunun üzerine mağdur avukatları, daha önce dosyaya ilişkin savcıdan mütalaa istendiğini, bunun yeniden talep edilmesine gerek olmadığını söylediler. Mahkeme Başkanı Oktay Saday, duruşma savcısının rahatsızlığı nedeniyle üç gün izin aldığını söyledi. Tepkilerin artması üzerine mahkeme başkanı, telekonferans sistemi SEBSİS ile duruşma salonuna bağlanan sanık Kenan Evren'e, 'Söylemek istediğiniz bir şey var mı' Savcı mütaalasını sunmadığı için duruşmayı ileri tarihe erteleyeceğiz? diye sordu. Bunun üzerine izleyiciler ve avukatlar, mahkemenin kararını önceden verdiği iddiasıyla heyeti protesto ettiler. Sloganlar atan darbe mağdurları, heyete, 'Adalet istiyoruz, 34 yıldır içimiz yanıyor' diyerek tepki gösterdiler ve avukatlarla birlikte salonu terk ettiler.

Mahkeme heyetinin kararına tepki göstererek mahkeme salonunu terk eden avukatlar ve darbe mağdurları adliye bahçesinde açıklama yaptı. Duruşmayı izleyen Cumartesi Anneleri de adliye merdivenlerinde oturma eylemi yaptı. Yapılan açıklamada mahkemenin verdiği karara tepki gösterildi. Açıklama yapan avukatlar ise bir sonra ki davada karar beklediklerini belirttiler. Mahkeme heyeti, duruşmayı 18 Haziran 2014' e erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dönemin Genelkurmay Başkanı, Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'nın... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement