Doğaka 7. Kalkınma Kurulu Toplantısı Osmaniye'de Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Doğaka 7. Kalkınma Kurulu Toplantısı Osmaniye'de Yapıldı

Doğaka 7. Kalkınma Kurulu Toplantısı Osmaniye\'de Yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 7.Kalkınma Kurulu Toplantısı Osmaniye'de yapıldı.

27.05.2013 16:10

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 7. Kalkınma Kurulu Toplantısı Osmaniye'de yapıldı. Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, Büyük Osmaniye Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıda, ajansın faaliyetlerine başladığı 2010 yılından bu yana geçen 3 yıllık süre içerisindeki çalışmalar hakkında genel bilgiler verdi. Yıldız, DOGAKA'nın destek programları, eğitimler, araştırma - planlama çalışmaları, proje uygulama, izleme ve yatırım destek faaliyetleriyle oldukça geniş bir yelpazede başarılı çalışmalara imza attığını ifade etti. Başarılarına yenilerini ekleyerek hizmetlerine devam edeceklerini ifade eden Yıldız, "2010-2013 yılları arasında büyük ölçekli 9 adet mali destek programı bölgeye kazandırıldı. Destek programları dışında da Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerine yönelik turizm stratejisi ve eylem planları, tarım ve kırsal kalkınma stratejik planları, lojistik master plan, zeytincilik ve mobilyacılık sektör araştırmaları gibi çalışmalar tamamlandı. Çeşitli eğitim programları kapsamında bölge genelinde 15 bin kişiye eğitim verildi" dedi.

Kalkınma Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu ise kalkınma ajanslarının faaliyet bölgelerinde, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek ve bölgesel gelişmeyi hızlandırmak amacıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Balcıoğlu, mevcut kalkınma kurulu üyelerinin 4 yıllık görev sürelerini temmuz ayı içerisinde tamamlayacağını kaydetti.

Ajans Yönetim Kurulu adına Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke'nin katıldığı toplantıya, bir önceki toplantıda alınan kararların okunması ve bu kararlarla ilgili yapılan çalışmaların değerlendirilmesiyle devam edildi. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğaka 7. Kalkınma Kurulu Toplantısı Osmaniye'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement