Diyarbakır - Vali Ve Ak Parti Milletvekilleri Bengi´Nin Taziye Çadırını Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır - Vali Ve Ak Parti Milletvekilleri Bengi´Nin Taziye Çadırını Ziyaret Etti

Diyarbakır - Vali Ve Ak Parti Milletvekilleri Bengi´Nin Taziye Çadırını Ziyaret Etti

Diyarbakır'da "israil Hayber'in İntikamını Alıyor" Hutbesi

04.06.2010 23:43

Diyarbakır'da "İsrail Hayber'in intikamını alıyor" hutbesi

GAZZE'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından düzenlenen saldırıda öldürülen Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı (AYDER) Ali Haydar Bengi'nin memleketi Diyarbakır'da kurulan taziye çadırını Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile AK Partili milletvekilleri ziyaret etti. Diyarbakır'daki Cuma hutbesinde, İsrail'in Allah tarafından cezalandırılacağı dönemin yakın olduğu belirtilerek, İsrail'in Hayber'in intikamını almaya çalıştığı dile getirildi.

Merkez Sur İlçesi'ndeki tarihi Ulu Camii'nin önünde İsrail saldırısında öldürülen ve bugün kentte toprağa verilecek olan Ali Haydar Bengi için kurulan taziye çadırını Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile AK Parti Diyarbakır milletvekilleri İhsan Arslan, Abdurrahman Kurt, Osman Aslan ve Ali İhsan Merdanoğlu da ziyaret ederek İsrail askerleri tarafından öldürülen Bengi'nin babası Mustafa Bengi'ye başsağlığında bulundu. Taziye çadırından sonra Vali ve Milletvekilleri Ulu Camii'nde cuma namazı kıldı. Cuma hutbesini okuyan cami imamı Sait Yaz, Ortadoğu'da 8 milyon nüfusu bulunan İsrail'e karşı birlik oluşturmayan Arap ülkelerini eleştirdi. Arapların İsrail'e karşı birlik olmaları gerekirken, 50 katlı binalar yaptıklarını belirten imam Yaz, şunları söyledi;

"Araplar Allah'ın kendilerine verdiği petrol nimetini birlik ve beraberlik içinde kullanacaklarına birbirlerine sırtlarını döndüler. İsrail ise yekvücut oldu. Kuran'da da ayetler var. Allah İsrail kavmine güç, kudret, teknoloji, silah üstünlüğü vereceği ancak bunların azacakları ve bir süre sonra onlara gereken cezanın verileceği söyleniyor. İsrailliler şu anda bütün dünyaya meydan okuyor. Ama Allah tarafından cezalandırılacakları dönem içindeyiz. Kahrolsun İsrail demekle İsrail kaholmuyor. İsrail'in kahrolması için Dünya'daki bütün müslümanların birlik olması gerekiyor. İsrail Hayber kalesinin iktikamını alıyor. Buna karşı müslümanların birlik olması lazım"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır - Vali Ve Ak Parti Milletvekilleri Bengi´Nin Taziye Çadırını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement