Aileler direniyor, evlat nöbetine katılım devam ediyor - Son Dakika
Güncel

Aileler direniyor, evlat nöbetine katılım devam ediyor

Aileler direniyor, evlat nöbetine katılım devam ediyor Evlat nöbetine 347'nci aile katıldı Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi sürdüren aile sayısı 347'ye yükseldi.

22.12.2022 14:10  Güncelleme: 15:26

Aileler direniyor, evlat nöbetine katılım devam ediyor

Evlat nöbetine 347'nci aile katıldı

DİYARBAKIR - Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi sürdüren aile sayısı 347'ye yükseldi.

Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi bin 207'nci gününde de devam ediyor. Ailelerin direnişine Erzurum'da 8 yıl önce 17 yaşındayken kandırılarak dağa götürülen Ömer Sait için gelen baba Abdullah Yılmaz, oturma eylemine katılarak evladını istedi.

Baba Yılmaz, 8 yıldır oğlundan haber alamadığını ileri sürerek çözüm sürecinde kaybolduğunu vurguladı. Yılmaz, "Oğlum çözüm sürecinde kayboldu. Örgüt tarafından kaçırıldı bir daha da haber alamadım. Annesi hasta, oğlumuzun gelmesini bekliyor. Kimse sana bir şey yapmıyor evine dön gel. Nasıl kandırıldığını bilmiyorum ama kandırıldı. Lise 3. sınıfa gidiyordu, çok başarılı bir öğrenciydi. Okulda birinciydi. Öğretmenleri 'Ömer Sait gibi örnek bir öğrencimiz yok, onu seviyoruz' diyorlardı. Oğlumun eve dönmesini istiyorum. Onun yeri evidir, annesinin yanıdır" dedi.

Aileler direniyor, evlat nöbetine katılım devam ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aileler direniyor, evlat nöbetine katılım devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement