Diyarbakır - 2Müjdeci:'Burada Bir İsrail Devleti Kurmak İstiyorlar' - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır - 2Müjdeci:'Burada Bir İsrail Devleti Kurmak İstiyorlar'

Diyarbakır - 2Müjdeci:\'Burada Bir İsrail Devleti Kurmak İstiyorlar\'

Diyarbakır'ın Bismil İlçesine Bağlı Cumhuriyet Köyünde, 17 Temmuz 2008 Tarihinde Ağalık ve Aşiret Sistemine Karşı Geldiği İçin Öldürüldüğü İddia Edilen Muhyettin Öksün ile Yeğeni Ömer Öksün'ün Ölüm Yıldönümü Nedeniyle, İp Köyde Anme Töreni Düzenledi. Törene Katılan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci, Bölgede Bir İsrail Devleti Kurulmak İstendiğini İddia Etti.

17.07.2010 21:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'ın Bismil ilçesine bağlı Cumhuriyet köyünde, 17 Temmuz 2008 tarihinde ağalık ve aşiret sistemine karşı geldiği için öldürüldüğü iddia edilen Muhyettin Öksün ile yeğeni Ömer Öksün'ün ölüm yıldönümü nedeniyle, İP köyde anme töreni düzenledi. Törene katılan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci, bölgede bir İsrail devleti kurulmak istendiğini iddia etti.

İP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Müjdeci ile Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık 100 partili Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Cumhuriyet köyünde geldi. İşçi Partilileri, köylüler kurdukları kıl çadırlarda ağırladı. Köyde 17 Temmuz 2008 tarihinde ağalık ve aşiret sistemine karşı geldikleri iddiasıyla öldürüldükleri iddia edilen Muhyettin Öksün ile yeğeni Ömer Öksün'ün ölüm yıldönümü nedeniyle köyde tören düzenlendi. Diyarbakır'da 1990'lı yıllarda 2'nci Hava Kuvvet komutanlığı görevini yapan ve ölenlerin mezarı başında dua eden İşçi Partililer adına konuşan Yaşar Müjdeci, Türkiye'nin parçalanmaya ve bir Kürt devleti kurulmaya çalışıldığını söyledi. Yaşar Müjdeci, "Duydum ki bazı ırzı kırıklar Erzurum'u Rumlara verecekmiş. Barzani efendi en nihayet Amerika'dan aldığı icazetle Türkiye, İran, Suriye ve Irak bize müsade etsin Kürtler de bağımsız devletini kursunlar diyor. Şimdi çiftçinin dediği gibi be adam sen bir aşiret reisi bile değilsin, babana layık olamadın, babanın ne olduğunu herkes biliyor. Kimin malını kime veriyorsun. Bu Kuzey Irak'ta Amerika'nın gürtüsüyle bir devletin kurulması demek İran'ın, Irak'ın, Suriye'nin ve Türkiye'nin parçalanması demektir. Çünkü oradan toprak almak mecburiyetindedirler" dedi.

Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını belirten Yaşar Müjdeci, Amerika'nın 'iti ite kırdırmak' politikası uyguladığını söyledi. Müjdeci, "Ermeni'yi Kürt'e, Kürt'ü Ermeni'ye, Türk'ü Ermeni'ye, Türk'ü Kürt'e kırdırmak suretiyle sonuçta buralarda bir İsrail devleti kurulacaktır. İkinci İsrail devleti deniliyor. Öyle değil aslında asıl İsrail devleti, asıl İsrail krallığı, büyük İsrail krallığı kurulacaktır" iddiasında bulundu.

Müjdeci bu nedenle Türkiye'de milli hükümetin kurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından partililer çocuklara çeşitli hediyeler dağıtırken, köy kadınlarının yaptığı yemekleri yediler. Partililerin yemek yediği sırada meydana gelen anız yangınına da köylülerle birlikte İşçi Partililer müdahale ederek söndüler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır - 2Müjdeci:'Burada Bir İsrail Devleti Kurmak İstiyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement