Diyarbakır 1 Akp'li Bozdağ,"Chp, Mhp Ve Bdp Kenan Evren'den Daha Darbeci" - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır 1 Akp'li Bozdağ,"Chp, Mhp Ve Bdp Kenan Evren'den Daha Darbeci"

Diyarbakır 1 Akp\'li Bozdağ,"Chp, Mhp Ve Bdp Kenan Evren\'den Daha Darbeci"

AKP Gurup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Türkiye Anayasası'nı Anlattığı 2 Saatlik Konuşmasında CHP, MHP ve Bdp'yi Eleştiri Bombardımanına Tuttu. CHP, MHP ve Bdp'yi "statükonun 3 Atlısı" Olarak Değerlendiren Bozdağ, "bunlar 12 Eylül Darbecilerinden Daha da Darbeci Bir Zihniyete Sahip. Kenan Evren, Bunlara Bakınca Hamilerinin Olmasına Kıs Kıs Gülüyordur" Dedi.

06.06.2010 21:30

AKP Gurup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Türkiye Anayasası'nı anlattığı 2 saatlik konuşmasında CHP, MHP ve BDP'yi eleştiri bombardımanına tuttu. CHP, MHP ve BDP'yi "Statükonun 3 atlısı" olarak değerlendiren Bozdağ, "Bunlar 12 Eylül darbecilerinden daha da darbeci bir zihniyete sahip. Kenan Evren, bunlara bakınca hamilerinin olmasına kıs kıs gülüyordur" dedi.

AKP'nin, "Türkiye buluşuyor" organizasyonu kapsamında Diyarbakır'a gelen Gurup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Star düğün salonunda partililerle buluştu. Organizasyona, AKP Diyarbakır Milletvekilleri Ali İhsan Merdanoğlu, Kutbettin Arzu, Osman Aslan, İl Başkanı Baki Aksoy ve Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar ile yaklaşık 200 partili katıldı.

Türkiye'de şimdiye kadar 4 anayasanın yapıldığını anlatan AKP'li Bozdağ, bu anayasaların da olağanüstü zamanlarda yapıldığını söyledi. Tüm anayasaların korkular üzerine kurulduğunu iddia eden Bozdağ, "Atatürk 1921 ve 1924 yıllarında kurduğu anayasalarda temel olan esas olan halk olmuştur. Ama daha sonra onun adına anayasa yapanlar bunu değiştirmiştir. 1961 ve 1982 yıllarında statükocu derbeci zihniyet demiştir ki, 'halkın temsilcileri bu işi bilmiyor. Anayasayı onların eline bırakmayalım' demişler ve kendilerine göre bir anayasa yapmışlar. CHP bize, 'anayasayı bozuyorsunuz' diyor. Evet bozuyoruz. Ama bozuk olan sistemi değiştiriyoruz. Baykal bize yönelik dayatmada bulundu. ya onun istediklerini kabul edecektik, yada 'sizi yandaş medya ile uzlaşmazcı olarak gösteririm' diye dayatmada bulundu" dedi.

CHP, MHP ve BDP'yi konuşmasında sık sık eleştiren Bozdağ, bu partilerin ön görüşmede anayasa değişikliği konusunda destek olacaklarını açıklamalarına rağmen sonradan bu kararlarından vazgeçtiklerini ileri sürdü. CHP, MHP ve BDP'yi "Statükonun 3 atlısı" olarak değerlendiren Bozdağ, "CHP, MHP ve BDP darbecilerden daha da darbeci bir zihniyete sahip. Anayasa maddeleri değişikliği görüşmelerinde hep zikzak çizdiler. CHP ve MHP, hayır dediler, ama BDP önce evet sonra da hayır dedi. BDP, görüşmelerde yapıcı bir muhalefet geliştirdi. Ama sonra yalancı bir muhalefet sergileyerek, yalancı bir tutum göstererek anayasa değişikliğine hayır demiştir. 1982 darbesinin baş aktörü Kenan Evren, olduğu yerden hamilerinin olmasına kıs kıs gülüyordur. Bu partiler can ciğer kuzu sarması oldu. Bu partiler aynı kablodan gelen enerjiyi farklı prizlerden alıyor. Biz AK Parti olarak ayrı bir kablodan ve 72.5 milyon insandan enerji alıyoruz. Bu partileri halka şikayet ediyorum, bu partileri Diyarbakır halkına şikayet ediyorum. 12 Eylül'de sandığa atacağınız oy ile CHP ve BDP'ye istediğiniz anayasa değişikliğini gösterin" diye konuştu.

CHP'ye de ağır eleştirilerde bulunan Bozdağ, "Halk, yönetiminin genel başkanını anında satan bir partiye nasıl itibar eder. Baykal istifa etti Sav'ın konuşmaları oldu. Sonra Kılıçdaroğlu 3 ayrı zamanda aday olmadığını söyledi. Baykal için gözyaşı dökenler, bir saat içinde karar değiştirip dönmesi çok zoruma gitti. Baykal'ın yaşadıkları çok çirkin ama sonra yaşananlar daha çirkin ve bunları ahlaken izah edemezsiniz. Bu millet sizin siyasetinize nasıl itibar eder. Genel başkanını anında satan bir partiye hiç bir insan itibar etmez" şeklinde konuştu.

Yargıtay 8'nci Dairesi üyesi Hamdi Yaver Aktan ile 10'uncu Hukuk Dairesi üyesi Fatih Arkan arasında geçtiği iddia edilen ses kasetine de değinen Bozdağ, şunları söyledi:

"Yargıtay Başkanlar Kurulu, kaset skandalında geçen konuşmaları yayınlayan basın ve medya kuruluşları hakkında dava açıyor. Bu son derece doğru. Yargıtay, konuşmalarda adı geçenler hakkında dava açık açmayacağını bilmiyorum ama bekliyorum. Kasette adı geçenlerin konuşmalarında bir takım makam ve mevkiler pazalık konusu ediliyor. Dolayısıyla yargıtay, kesetin yanlış veya doğru olup olmadığını öğrenmek için inceleme ve soruşturma başlatmak zorundadır."

AKP'li Bozdağ 2 saati aşkın konuşması sırasında onlarca insan salonu teretmek zorunda kaldı. Salonda kalan partililer ise uykuya daldı. Bazı partili yöneticiler de sık sık çay molası vermek için dışarı çıkıp tekrar salona girdi. Bozdağ'ın konuşma yaptığı kürsünün hemen karşısında oturan biri dekolteli 2 genç kız, bacaklarını üst üste atarak, rahat tavır sergilemesi dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır 1 Akp'li Bozdağ,'Chp, Mhp Ve Bdp Kenan Evren'den Daha Darbeci' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement