Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Broşür Tebriği - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Broşür Tebriği

Diyanet İşleri Başkanı Görmez\'den Broşür Tebriği

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez; Antalya Aydınlar Ocağı, Manavgat Kaymakamlığı ve Manavgatlı bazı hayırseverlerin katkılarıyla beş yabancı dilde bastırılan İslam Dinini tanıtıcı broşürlerden dolayı emeği geçenleri tebrik etti.

28.12.2012 15:15

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez; Antalya Aydınlar Ocağı, Manavgat Kaymakamlığı ve Manavgatlı bazı hayırseverlerin katkılarıyla beş yabancı dilde bastırılan İslam Dinini tanıtıcı broşürlerden dolayı emeği geçenleri tebrik etti.

Manavgat Silence Beach Resort Hotel'de gerçekleştirilen İlçe Müftüleri Toplantısı'na katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Emin Özafşar, Antalya Müftüsü Ahmet Çelik, Manavgat'a atanan müftü Hasan Hayri Yaşar'la bir süre sohbet etti. Antalya ve Manavgat'ın turistik bir bölge olduğunu belirten Görmez, bu bölgelere gelen yabancılara İslam dininin doğru anlatılması gerektiğini kaydetti. Manavgat Müftülüğü'ne atanan Hasan Hayri Yaşar'a yabancılar için dini bilgiler içeren broşürler hazırlanması için çalışma yapması gerektiğini söyleyen Başkan Görmez, "Böylece bu bölgemize gelen milyonlarca yabancı İslam dinini çok daha iyi tanır" dedi.

Başkan Görmez'in bu sözleri üzerine Kaymakam Emir Osman Bulgurlu; Antalya Aydınlar Ocağı'nın girişimleriyle Manavgat'ta yabancılara yönelik dini bilgiler içeren broşürlerin bastırıldığını belirtti. Broşürlerin temel bilgileri içerdiğini belirten Kaymakam Bulgurlu, şöyle konuştu: "Broşürlerin içeriğini Rotterdam İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Özcan öncülüğünde oluşturulan komisyon hazırladı. Camilere koyduğumuz broşürlerde bölgemize gelen turistlerin İslam dini ile ilgili akıllarına takılan sorulara ve öğrenmek istedikleri konulara ilişkin Almanca, İngilizce, Rusça, Fransızca ve Arapça olarak bilgiler yer alıyor" Kaymakam Bulgurlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e broşürlerden bir takım hediye etti.

Broşürleri inceleyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kendilerinin böyle bir proje hazırladıklarını, ancak Manavgat'ta yapılan çalışmayı görmekten memnun olduğunu ifade etti. Başkan Görmez, bu konuda emeği geçen herkesi tebrik etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Broşür Tebriği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement