Dikili Barış Günleri Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Dikili Barış Günleri Sona Erdi

Dikili Barış Günleri Sona Erdi

Dikili Belediyesinin '1 Eylül Dünya Barış Günü' nedeniyle düzenlediği 'Dikili Barış Günleri' Yüksek Sadakat konseri ile son buldu.

03.09.2013 08:30  Güncelleme: 08:32

DİKİLİ BARIŞ HAYKIRMAYA DEVAM EDİYOR

Dikili Sanat Sokağı'nda 'Barışı Çocuklardan öğreniyoruz' adıyla açılan resim sergisi ile başlayan, 'Barışa Pedal Bisiklet Turu' ile devam eden etkinliklerde Atatürk Meydanı'na çocuklar için oyun gurupları kuruldu. Meydanda Midilli küçük Asya Göçmenleri Derneği Halk Dansları Topluluğu ile Dikili Belediyesi Dans Topluluğu gösterileri dakikalarca alkışlandı. Etkinlikler de Dikili Sanat Sokağı, Atatürk Meydanı ve bazı ara sokak merdivenleri barışın renkleriyle boyandı. Yapılan barış yürüyüşüne binden fazla vatandaş katıldı. Etkinlikler Yüksek Sadakat konseri ile sona erdi.

Nazım Hikmet Parkı önünden başlayan barış yürüyüşünde 'Savaş'a Hayır, barış hemen şimdi' pankartı açıldı, 'Savaşa hayır', 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganları atıldı. Atatürk Meydanı'nda yapılan barış gecesinde ise Yüksek Sadakat konserine 3000 kişi katıldı. Konser arasında Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Jeotermal Başkanı ve Meclis Üyesi Hüseyin Çelik ile Kent Konseyi Başkanı ve Meclis Üyesi Erdoğan Doğan sahneye çıkarak barış güvercinleri uçurdular.

Barış… barış… barış…

Katılımlarından dolayı Yüksek Sadakat grubuna barış plaketi veren Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; "Gençlerin bu coşkusunu görünce, barış için çığlıklarını duyunca barışa olan inancım daha da artıyor. Birileri istediği kadar savaş çıkarmaya çalışsın biliyorum ki barış galip gelecek. Bu gençler ülkeyi savaşa sürüklemeyecekler. Barış için sonsuza kadar çığlıklarını yükseltecekler" dedi. Özgüven; "Dikili adını barış ile ezberletmeye devam ediyor. Halkımız dün olduğu gibi bugünde barış, barış, barış diye haykırmaya devam ediyor" dedi. Özgüven'in konuşmasının ardından meydanı dolduran seyirciler 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganı attılar. Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak ise yaptığı konuşmada; "Bugün Dünya Barış Gününü kutluyoruz. Ancak hala çocuklar savaşlar nedeniyle ölmeye devam ediyor. Ama inancım şudur ki barış kazanacaktır. Çünkü ölüm, kan, yetim üzerine saltanat kurulmaz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili Barış Günleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement