Dik Kongresinden Ateşkes Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Dik Kongresinden Ateşkes Çağrısı

Dik Kongresinden Ateşkes Çağrısı

Demokratik İslam Kongresi (DİK) Diyarbakır Şubesi son zamanlarda yapılan operasyonlar ve polis ile askere yönelik düzenlenen saldırılar sebebiyle hükümet ve PKK’ya ateşkes çağrısında bulunmak üzere basın toplantısı düzenledi.

03.08.2015 13:40

Demokratik İslam Kongresi (DİK) Diyarbakır Şubesi son zamanlarda yapılan operasyonlar ve polis ile askere yönelik düzenlenen saldırılar sebebiyle hükümet ve PKK'ya ateşkes çağrısında bulunmak üzere basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda basın metnini HDP Siirt Milletvekili ve DİK Şura Üyesi Kadri Yıldırım okudu. Yıldırım Habur Sınır Kapısı'nda bulunan YPG'lilerin cenazelerine de değindi. DİK Diyarbakır Şubesi, hükümete ve PKK'ya ateşkes çağrısında bulunmak için basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan HDP Siirt Milletvekili ve DİK Şura Üyesi Kadri Yıldırım, savaşın ve ateşkesin dini değerlerinden bahsetti. Hükümete ve PKK'ya ateşkes çağrısında bulunan Yıldırım, 2 yıl boyunca barışın tadını çıkardıklarını ve buna devam etmek istediklerini belirtti. Yıldırım, İslam kelimesinin sözlük anlamının barış olduğuna dikkat çekerek "İki yılı aşkın bir süredir tadını doyasıya çıkardığımız barışın son günlerde yerini yine savaş ve ölümlere bırakmasından derin üzüntü duyan DİK ve bileşenleri olarak devleti acilen operasyonları durdurmaya, PKK'yı da silah kullanmamaya davet ediyoruz" dedi.

Yıldırım aynı zamanda Habur Sınır Kapısı'nda bekletilen YPG'lilerin cenazelerine de değindi. Cenazelerin bir an önce ailelerine teslim edilmesi gerektiğini belirten Yıldırım, "Günlerdir Habur Sınır Kapısı'nda bekletilen ve ailelerine acı üstüne acı tattıran cenazelerin bir an önce ailelerine teslim edilmesinin de insani ve İslami bir gereklilik olduğuna inanıyoruz. İslam'a göre ölüm nedeni ne olursa olsun, kime ait olursa olsun, cenazeye saygı göstermek gerekir" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dik Kongresinden Ateşkes Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement