Dicle Vadisinde Çadır Eylemi - Son Dakika
Güncel

Dicle Vadisinde Çadır Eylemi

Dicle Vadisinde Çadır Eylemi

Diyarbakır'a ağaç katliamını protesto eden gelen gençler, Hevsel Bahçelerinde çadır eylemi başlattı.

03.03.2014 09:49  Güncelleme: 09:57

Diyarbakır'da Hevsel Bahçeleri'nde yaşanan ağaç kesimine dikkat çekmek protesto etmek için gençler Hevsel Bahçelerinde çadır eylemi başlattı.

Ağaç katliamının yapıldığı bölgede "Hevsel'den Gezi'ye Dicle Direniyor" pankartı açan gençler, bir hafta boyunca doğa ve ekolojik hayatın korunması için nöbet tutacak. Yüzlerce gencin katıldığı eyleme BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ile BDP Sur İlçe Belediye Eşbaşkanı Seyit Narin de destek verdi.

Gençlik sözcüsü Mehmet Çakmak, Hevsel'de doğa katliamına ve ekolojik tahribata izin vermeyeceklerini belirterek, "Doğa talanına karşı bir hafta boyunca ağaçlarımızı ve doğamızı koruyacağız. Yaptığımız eyleme bütün halkımızın destek vermesini bekliyoruz. Bu bölgelerde baraj ve doğa katliamlarına izin vermeyeceğiz" dedi.

Daha sonra konuşan BDP İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ise, gençliğin başlatmış olduğu çadır eylemini desteklediklerini belirterek, "Bu doğa katliamını asla kabul etmeyeceğiz. Birileri Hevsel'i yok etmek istiyor ama biz buna izin vermeyeceğiz. AKP, tüm doğal yerleri insansızlaştırmak istiyor, bu politikaları kabul etmeyeceğiz. Çünkü buraya el atan insanlığı da yok etmek istiyor. Doğamızdan çekin o kirli ellerinizi. Gençliğimizin başlattığı eylemi destekliyor ve sonuna kadar onların yanında yer alacağız" diye konuştu.

Sur Belediyesi Eşbaşkan adayı Seyin Narin de, Dicle Üniversitesinin ağaç katliamı yaptığı bölgede hiçbir hakkının olmadığını söyleyerek, "Üniversite bu bölgede şuan işgalcidir. Çünkü kendisine ait olmayan bir yerde ağaç katliamı yapmıştır. Bunlar halkın malını kesiyor" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından gençler, bölgede nöbet tutmaya başladı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Dicle Vadisinde Çadır Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement