Dicle'nin Kardiyoloji Bölümü Bir Ödül Daha Aldı - Son Dakika
Güncel

Dicle'nin Kardiyoloji Bölümü Bir Ödül Daha Aldı

Dicle\'nin Kardiyoloji Bölümü Bir Ödül Daha Aldı

Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Kardiyoloji bölümü, 2015 yılının en iyi özgün genç araştırmacı ikincilik ödülüne değer bulundu.

13.11.2015 09:29

Katıldıkları her kongrede derece alan Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Kardiyoloji bölümü en son Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) tarafından 22-25 Ekim tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen 31. Uluslararası Katılımlı Türk Kardiyoloji Kongresinde Anadolu Kardiyoloji Dergisinde yayınladıkları makale 2015 yılının en iyi özgün genç araştırmacı ikincilik ödülüne değer bulundu.

Ulusal ve uluslararası düzeyde önde gelen akademisyenlerin katıldığı 31. Uluslararası Katılımlı Türk Kardiyoloji Kongresine Dernek Başkanı Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ile 40'ı aşkın yabancı ve 350 Türk konuşmacı sunum yaparken 3000'e yakın katılımcı da kalp ve damar hastalıklarıyla ilgili bilgi alış verişinde bulundu.

Gerek ülkemizde ve gerek dünyada erişkinlerde bir numaralı ölüm nedeni haline gelen kalp damar hastalığı, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye'de kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümler 2013'te yüzde 39,6 iken, 2014 yılında yüzde 40,4'e yükseldiğini ortaya koyuyor.

İnsan sağlığı için bu kadar önemli olan Kalp Damar Hastalığına dikkat çekmek için Türk Kardiyoloji Vakfının her yıl gerçekleştirdiği kongrelere ulusal ve uluslararası katılım her yıl artarak devam ediyor. Bu yıl da Antalya'da 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenen 31.Uluslararası Katılımlı Türk Kardiyoloji Kongresine Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinden Dr. Mehmet Ata Akıl, Dr. Eşref Akıl, Dr. Mehmet Zihni Bilik, Dr.Mustafa Oylumlu, Dr. Halit Acet, Dr. Abdulkadir Yıldız, Dr. Abdurrahman Akyüz, Dr. Faruk Ertaş ve Dr. Nizamettin Toprak ile ortaklaşa Anadolu Kardiyoloji Dergisinde yayınladıkları makale "the relationship between atrial electromechanical delay and left atrial mechanical function in stroke patients" isimli çalışmaları 2015 en iyi özgün genç araştırmacı ikincilik ödülüne değer bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Dicle'nin Kardiyoloji Bölümü Bir Ödül Daha Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement