Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1)ESTONYA BAŞBAKANI JURİ RATAS, GAZİANTEP'TEESTONYA Başbakanı Juri Ratas, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e geldi.

15.08.2017 11:41

1)ESTONYA BAŞBAKANI JURİ RATAS, GAZİANTEP'TE

ESTONYA Başbakanı Juri Ratas, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e geldi.

Özel uçakla Gaziantep Havalimanı'na inen Ratas ve beraberindeki heyeti Gaziantep Vali Vekili Uğur Aladağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve protokol üyeleri karşıladı. Yoğun güvenlik önlemi alınan havalimanında Ratas kendisi için hazırlatılan ve Estonya bayraklı flamanın olduğu otomobile bindi.Havalimanından ayrılan Ratas, gün içerisinde Uluslararası Göç Örgütü ofisi, Büyükşehir Belediyesi, Suriyeli sığınmacıların barındığı Nizip Konteyner Kent ile Zeugma Mozaik Müzesi'ni ziyaret edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------------

Havalimanı

Polisin güvenlik önlemi

Juri Ratas'ın havalimanından çıkması

Ratas'ın otomobile binmesi

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Eyyüp BURUN- Kamera: Mustafa KANLI  - GAZİANTEP-

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 103 MB

====================================================

2)GAZİANTEP'TEKİ FABRİKA YANGINI 12 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

GAZİANTEP'te, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iplik fabrikasının depo bölümünde çıkan yangın, 12 bin ton su, 10 ton da köpük kullanılarak 12 saatlik çalışmayla kontrol altına alınıp, söndürüldü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği fabrikanın dünden bu yana içeride olduğundan endişe edilen sahibine de henüz ulaşılamadı.

Gaziantep Birinci Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iplik fabrikasında dün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede 2 bin metrekarelik depoyu saran alevlere Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün itfaiye ekipleri müdahale etti. Ancak ekipler müdahalede yetersiz kalınca Gaziantep'ten itfaiye ve AFAD ekipleri takviye olarak gitti. Bu sırada devam eden yangın nedeniyle fabrikaya yakın noktadaki Sam Mahallesi de yoğun duman altında kaldı. Evlerde kalanlar kendilerini dışarı atarken, fabrikaya yakın noktadaki yerleşim alanlarında bulunanlar da tedbir amacıyla tahliye edildi. İş makinelerinin de desteğiyle sürdürülen ve 50'den fazla araç ve 100'ün üzerinde personelin katıldığı çalışmalarda 4 itfaiye eri ile 3 kişi dumandan zehirlenince hastaneye kaldırıldı. Çalışmalar devam ederken telefonlarına cevap vermeyen ve yangın sırasında içeride söndürme çalışmalarına katıldığı iddia edilen fabrikanın sahibi Tuncay Kara'yı da arama çalışması başlatıldı. Depoda bulunan iplik, elyaf ve kimyevi maddelerin yoğunluğu nedeniyle söndürülemeyen yangın, sabaha karşı 04.00 sıralarında kontrol altına alınabildi.12 saatin sonunda yangının söndürüldüğü depoda soğutma çalışmaları devam ederken, büyük çapta hasar meydana geldi.

FABRİKA SAHİBİNE ULAŞILAMADI

Dünden bu yana kendisinden haber alınamayan fabrika sahibi Tuncay Kara'nın bulunması için de arama çalışması yapılıyor. İtfaiye ve AFAD ekiplerinin yanı sıra fabrika çalışanlarının da katıldığı arama çalışmalarında Tuncay Kara'ya henüz ulaşılamadığı belirtildi. Yoğun duman nedeniyle fabrika yakınındaki yerleşim yerlerinde oturanlar ise geceyi yakınlarının evlerinde geçirdi. Duman ve alev yüzünden evlerine giremeyen mahalle sakinleri, mağdur olduklarını söylerken, evlerinde de maddi hasar oluştuğunu kaydetti.

12 BİN TON SU, 10 TON KÖPÜK İLE MÜDAHALE EDİLDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, yangında 12 bin ton su kullandıklarını belirterek, şunları dedi: "Biz yangını gece kontrol altına aldık ve soğutma faaliyetine geçtik. Burada 12 bin ton su ve 10 tondan fazla da köpük kullandık. Ekiplerimiz birçok kurumdan su takviyesiyle burada yoğun bir çalışma yaptı. Yangının çevredeki ev ve diğer fabrikalara sıçramaması büyük başarı. Şu an soğutma çalışmaları yapılıyor. Burada bir iddia var, fabrika sahibinin içeride olduğu söyleniyor. Şu an arkadaşlarımız onun da arama ve taramasını yapıyor, ama herhangi bulguya rastlanılmadı."

Görüntü Dökümü

----------------------------------------------

Yangın yeri

Fabrikadaki çalışmalar

Soğutma çalışmaları

İş makinesinin çalışması

İtfaiye araçları

Mahalle sakinleri ile röp.

Cafer Yılmaz ile röp.

- Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 120 MB

====================================================

3)TOPRAK ALTINDA KALAN İŞÇİYİ ARKADAŞLARI KURTARDI

İZMİT'te, altyapı çalışması sırasında kanalın kenarına konulan toprak çöktü. Toprak yığınının altında kalan İbrahim Akcin'i arkadaşları kurtardı. Olay saat 10.00 sıralarında, İzmit Turan Güneş Caddesi'nde meydana geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin altyapı çalışmaları sırasında kanalın kenarında bulunan toprak yığını çöktü. Kanalda bulunan İbrahim Akcin toprağın altında kaldı. Beline kadar toprağın altında kalan İbrahim Akcin'i kurtarmak için arkadaşları seferler oldu. Arkadaşları küreklerle toprağı kaldırarak İbrahim Akcin'i toprak yığınının altından kurtardı. Olay yerine gelen 112 Acil ekibi İbrahim Akcin'e ilk müdahalede bulundu. Yaralanan İbrahim Akcin kaldırıldığı Kocaeli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralı işçinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Olay yerinden görüntüler

Yaralanan işçiden görüntü

Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli) -

====================================================

4)EKMEK GETİREN KAMYONETİNİN ALTINDA KALAN KADIN ÖLDÜ

BURSA'nın merkez Nilüfer İlçesi'ndeki bir tekstil fabrikasında temizlik görevlisi 50 yaşındaki Şükriye Şen, fabrikaya ekmek getiren manevra yapmak isteyen kamyonetin altında kalarak öldü.

Kaza, saat 08.30 sıralarında merkez Nilüfer ilçesi Organize Sanayi Bölgesi Sarı Caddesi üzerindeki bir tekstil fabrikasında meydana geldi. Fabrikaya ekmek getiren İsmail A. yönetimindeki 16 SMJ 83 plakalı kamyonetle manevra yaparken, fabrika bahçesinde çalışan temizlik işçisi Şükriye Şen'e çarptı. İşçilerin bağırması ile paniğe kapılan İsmail A., daha sonra ileri gidince ikinci kez kadının üzerinden geçti. Fabrikadaki çalışanlar tarafından kamyonetin altından çıkarılan Şükriye Şen'in öldüğü anlaşıldı. İhbar üzerine gelen polis ekipleri sürücü İsmail A.'yı gözaltına alırken, Şen'in mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Şen'in cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Polis ekiplerinin incelemesi

-Kalabalıktan görüntüler

-Detaylar

Süre: 2 dakika Boyut: 122 MB

Mehmet İNAN/BURSA,

======================================================

5)TÜFEKLİ VE BIÇAKLI SOYGUNCULAR OLAYI TAM OLARAK HATIRLAMIYORLARMIŞ

KONYA'da ellerinde pompalı tüfek ve bıçaklarla girdikleri büfeden işyeri sahibini etkisiz hale getirerek para, kontör ve sigaraları gasp eden 4 şüpheli yaşanan kovalamaca sonucu yakalandı. Uyuşturucu madde aldıklarını ileri süren şüphelilerin olay anını tam hatırlamadıkları yönünde polise ifade verdiği öğrenildi.  Olay, geçtiğimiz Pazar günü saat 02.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Fatih Mahallesi Gündüz Sokak üzerinde bulunan bir büfede meydana geldi. İddiaya göre, 36 yaşındaki Mehmet Gümüş'ün işlettiği büfeye yüzleri kapşonla kapalı, ellerinde tüfek ve bıçaklarla gelen 4 şüpheli, boğazına bıçak dayayıp tüfek doğrultukları işyeri sahibini etkisiz hale getirdi. Şüpheliler daha sonra kasada bulunan 200 lira para, 90 karton sigara ve bir miktarda kontör alarak otomobille hızla olay yerinden kaçtı.

Gümüş'ün ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Soruşturmayı yürüten Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipler ilk önce olay yerinden kaçan otomobilin plakasını ve sahibini tespit eti. Polis, 02 DA 797 plakalı otomobilin sahibi olan B. T.'nin adresine gitti. Ekipler otomobilin araç sahibinin oğlu Beytullah T.'de olduğunu bilgisini aldı. Bunun üzerine TEDES ve trafik kameralarından aracın gidiş yönünde çalışma başlatan polis, otomobili merkez Karatay ilçesi İstanbul Caddesi üzerinde kovalamaca sonucu yakaladı. Araçta bulunan Beytullah T. (29), Mehmet Ali D. (26), Mehmet A. (33) ve Kamil N. (28) gözaltına alındı.

Poliste çok sayıda suç kayıtları olan şüphelilerin çaldıkları malzemeleri, Beytullah T.'nin evinin bodrumuna sakladığı öğrenildi. Adrese giden polis, 1 adet pompalı tüfek, 3 adet bıçak, 1 adet telsiz, 2 çift eldiven'i bodrumda buldu. Şüphelilerin polise olaydan önce uyuşturucu madde aldıkları, parasız kaldıkları içinde uyuşturucunun etkisiyle aralarında planlayarak büfeciyi gasp ettikleri yönünde ifade verdiği öğrenildi. Ayrıca şüphelilerin olay anının tam olarak hatırlamadıklarını söyledikleride belirtildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan şüpheliler nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi

-Şüphlilerden detay

Haber: Tolga YANIK Kamera:  Hasan DÖNMEZ/KONYA, )

====================================================

6)İSLAHİYE'DE ÜZÜM HASADINA BAŞLANDI

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, üzüm hasadına başlandı. 50 bin dekar alandan bu yıl 100 bin ton rekolte beklenen üzüm, yoğun olarak yurt dışına ihraç ediliyor.

İslahiye'nin yoğunlukla Altınüzüm, Boğaziçi ve Yeşilyurt mahalleri olmak üzere 15 mahallede; 'Kardinal', 'Çekirdeksiz', 'Hatun Parmağı' ve 'Antep Karası' ismi verilen üzüm çeşitlerinde hasat başladı. Üzüm ambarı olarak adlandırılan 50 bin dekarda bağcılığın yapıldığı ilçede bu yıl rekoltenin 100 bin ton olması bekleniyor. Hava sıcaklığı nedeniyle bağ sahipleri genellikle tarım işçilerine üzümleri şafak vakti toplatıyor. Güneş ışığının etkisinin daha az olduğu 04.00 ile 10.00 saatleri arasında 30- 35 lira yevmiye karşılığı işçiler, bağlardan üzümleri keserek kasalara dolduruyor ve araçlara taşıyor. İslahiyeli üzüm üreticileri şu an ortalama kilosu 1 lira olan üzümün iç piyasanın yanı sıra yoğun olarak; Rusya, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Romanya, İran ve Irak'a ihraç edildiğini söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Üzüm bağlarındaki çalışmalar

Kadınların üzüm kesmeleri

Erkeklerin üzüm kasalarını taşıması

Çiftçiler ve tarım işçileri ile röp.

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 86 MB

==================================================

7)OTOMOBİLİN ÜZERİNE AĞAÇ DEVRİLDİ

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki bir parkta şiddetli rüzgara dayanamayan dut ağacı, yol kenarına park edilen bir otomobilin üstüne düşerek zarar yol açtı.

Cumhuriyet Mahallesi Şehit Özpolat Caddesi üzerinde yer alan Muzaffer Gönen Parkı'nda, dün (pazartesi) saat 20.30'da, şiddetli rüzgara dayanamayan dut ağacı devrildi. Yol kenarında park halinde duran Mehmet Demiröz'e ait 35 ZSM 13 plakalı otomobilin üstüne düşen ağaç, maddi hasara yol açtı. Vatandaşların ihbarı üzerine gelen AKS/110 ekipleri ve Ödemiş Belediyesi Park ve Bahçe İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Olayda ölen ya da yaralanan olmaması sevindirdi. Dut ağacında yuvası bulunan bir kumrunun ise uzun süre devrik ağacın üzerinden ayrılmaması ise görenleri duygulandırdı. Yapılan çalışmanın ardından ağaç otomobilin üstünden kaldırıldı. Kuş ise uçup gökyüzünde kayboldu.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Otomobilin üzerine ağaç devrildi

Devrilen ağaç altında kalan otomobilden

Devrilen ağaçta yuvası bulunan kumru yavrusundan görüntü

Genç çocuğun ağaçtan kumru yavrusu alınarak parkta daha güvenli bir yere götürüldü.

İtfaiye AKS ekiplerinin çalışmasından görüntü

Genel ve Detay görüntü

(Haber- Kamera: Faruk ÇARK/ ÖDEMİŞ (İzmir),

=========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement