Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1)BAKAN ÇELİK: EKMEKTE GDO TESPİT EDİLMEMİŞTİRGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yapılan analizler sonucu Adana' da ekmekte GDO tespit edilmediğini açıkladı.

23.03.2017 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAKAN ÇELİK: EKMEKTE GDO TESPİT EDİLMEMİŞTİR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yapılan analizler sonucu Adana' da ekmekte GDO tespit edilmediğini açıkladı. Bakan Çelik; "Yaptığımız tahliller ve analizler sonucunda Adana' da ekmekte herhangi bir GDO tespit edilmemiştir, çok net söylüyorum. Katkı maddeleriyle ilgili incemelerimizde ekmekte kesinlikle ne dün, nede bugün GDO diye bir şey tespit edilmemiştir söz konusu bile değildir" dedi.

(GENİŞ HABER GEÇİLECEK)

Görüntü Dökümü

-----------------

-Bakan Çelik in açıklamaları

ŞANLIURFA/DHA

===============================================

2)VARTO'DA PİKAP MİNİBÜSLE ÇARPIŞTI: 17 YARALI

Muş'un Varto ilçesi yakınlarında pikap ile öğrenci sevrisinin çarpışması sonucu 17 kişi yaralandı. Trafik kazası, Varto- Muş karayolunun Abdurrahman Paşa Köprüsü mevkisinde dün saat 16.00'da meydana geldi. Muş'tan Varto'ya gelmekte olan Bayram Akdeniz yönetimindeki 21 TJ 709 plakalı pikap, Varto'nun Yeşilpınar köyü ile Konaklı ve Çavuşlu mezralarına öğrenci taşıyan Emrah Gökalp yönetimindeki 63 F 2523 plakalı minibüs ile çarpıştı. Hatalı sollama yüzünden kafa kafaya çarpışan her iki taşıtta bulunan 17 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Varto Devlet Hastanesine kaldırıldı. İl müdahalenin ardından Roşat Doğan, Zelal Gökalp, Abdülkerim Işıklar, Esra Bozkurt Muş Devlet Hastanesine ambulansla nakledildi.  Kazayla ilgili soruşturma sürdürülürken Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü N.Sait Yetkiner ile birlikte hastaneye giderek öğrencilere "Geçmiş olsun" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Kaza yeri, Araçlar ve Yaralılar

-Hastane ve ambulans

-Melisa Doğan röp

-Abdülkerim Işıklar röp.

(Haber-Kamera Fatih ÇELİK/ VARTO (Muş), -

3 DK/ 110 MB

=================================================

3)AK PARTİLİ GÜLPINAR: GEMİ BATTIĞI ANDA HEPİMİZ BATARIZ

TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınhar, Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yönelik tutumunu eleştirirken, "Biz burada safları sıklaştırmazsak, birbirimize kenetlenmezsek, o zaman hiç birimiz kurtulamayız. Gemi battığı anda hepimiz batarız. Batmamak için hep birlikte gayret edeceğiz, hepinizin desteğiyle bu süreci atlatacağız."dedi.Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, memleketi Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde referandum çalışmalarına katıldı. 'Memur-Sen'e Davet Tercih Evet Buluşması'na katılan Gülpınar, Avrupa'nın tutumunu eleştirdi. Gülpınar, "Bunun arka planları var, bunun için takip etmemiz lazım. Ben sadece o inmeyen uçağı, içeri alınmayan Bakan'ın makam aracına bakarsam, resme bütünüyle bakmazsam yanılırım" dedi.

Batı dünyasının diktatör olduğuna inandığı ülkelerde yaptıklarını anlatan Gülpınar, "Onlara göre Kaddafi, Saddam, Mursi, Uganda Başkanı İdi Amin diktatördü. Saddam'ı savunmak için söylemiyorum ama önce bu algı operasyonlarını yapıyorlar, daha sonra 'Oraya demokrasi getireceğiz' diye müdahale ediyorlar. Libya'ya ilk bombayı atan Fransız uçakları oldu, daha NATO karar almadan. Allah korusun burada da yapılmak istenen bu. Bu algı operasyonlarını oluşturup Türkiye'yi artık müdahale edilebilir bir ülke noktasına getirmek ve maalesef bizim muhalefette buna çanak tutuyor. Yurt içindeki muhalefet ayrı, yurt dışındaki muhalefet ayrı. Maalesef bunların yanında bir de terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Dünyada hiç bir ülke şuanda bu konumda değil. Meseleye bu perspektiften bakarsanız, nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu anlarsınız. Bu sıradan bir Anayasa değişikliği, sıradan bir referandum değil" diye konuştu.

15 Temmuz'un arkasındaki güçlerin rahat durmayacağını da kaydeden Gülpınar, şunları söyledi:  "15 Temmuz 'da yarım kalan bir hesap var, arkasındaki kim varsa o güçler bunu yapamadı. Bunu beceremedi ama zan ediyor musunuz ki 'Biz bu işi yapamadık, beceremedik, vazgeçelim' desinler. Daha şiddetli gelecekler, gelmeye çalışacaklar. Biz burada safları sıklaştırmazsak, birbirimize kenetlenmezsek, o zaman hiç birimiz kurtulamayız. Gemi battığı anda hepimiz batarız. Geminin altı, üstü, ortası yoktur. Biz madem bu ülkenin gemisindeyiz, Türkiye Cumhuriyeti gemisinin içindeyiz, kaptanıyla tayfasıyla, yolcusuyla Allah korusun hepimiz batarız. Batmamak için hep birlikte gayret edeceğiz, hepinizin desteğiyle bu süreci atlatacağız."

Görüntü Dökümü

----------------------------

Salondan görüntü

Kasım Gülpınar konuşması

Tablo hediye edilmesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 851 MB

=====================================================)

4)DARBECİ AKIN ÖZTÜRK'ÜN ESKİ EMİR ASTSUBAYI FETÖ'DEN BERAAT ETTİ

15 TEMMUZ darbe girişiminin önemli sanıklarından, eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura üyesi olan Orgeneral Akın Öztürk'ün Kayseri'deki emir astsubayı subayı emekli astsubay Ali Üstünel, tutuksuz olarak yargılandığı FETÖ terör örgütü üyeliğinden bugün yapılan duruşmada beraat etti.Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılanan Ali Üstünel'in iddia edildiği gibi FETÖ terör örgütüyle bağlantısının bulunmadığı ve Akın Öztürk ile 15 Temmuz gecesi görüşme yapmadığı, telefon kayıtlarından belirlendi. Üstünel'in evinden alınan dijital belgelerde de suç unsuruna rastlanmadığı anlaşıldı.

Duruşmada, 15 gün gözaltında, 50 gün tutuklu olarak cezaevinde kaldığını söyleyen Ali Üstünel, "FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatım olmamıştır. Akın Öztürk paşayla tanışıklığım, kendisinin Garnizon komutanı olduğu dönemde emir astsubaylığını yapmamdır. Ben, Türk ordusuna yıllarca hizmet etmiş, şerefli bir TSK mensubuyum. Hakkımdaki yakıştırma, ihbar ve iddialar yersiz ve tutarsızdır. O nedenle bu davadan beraatimi istiyorum" dedi. Cumhuriyet savcısının da olumlu mütalasının ardından mahkeme heyeti, emekli astsubayın beraatına karar verdi.

KAYSERİ -

=======================================================

FOÇA'DA DENİZDE 115 KAÇAK YAKALANDI (EK)

5)TAMAMI PAKİSTAN UYRUKLU

İzmir'in Foça ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalıştıkları ileri sürülen 1'i kadın 115 kaçağın Pakistan uyruklu olduğu belirlendi. İfadelerinden organizatörlere kişi başı 5'er bin Euro verdikleri öğrenilen kaçakların işlemlerinin ardından İzmir İl Göç İdaresi'ne teslim edilecekleri bildirildi.

İZMİR/DHA

=================================================

6)KULAKLIKLA MÜZİK DİNLEYEREK KARŞIYA GEÇERKEN OTOMOBİL ÇARPTI

İZMİT'te kulaklıkla müzik dinlerken kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen 17 yaşındaki Buse Saz'a otomobil çarptı. Kaza, D-100 Karayolu Halkevi mevkiinde meydana geldi. Karayolunda karşıdan karşıya geçerken kulaklıkla müzik dinleyen ve kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen Buse Saz'a, Gürsel Koyunal yönetimindeki 41 T 0218 plakalı ticari taksi çarptı. Çarpmanın şiddetiyle genç kız havalanıp yere düştü. Kazayı görenler 112 Acil'i arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Buse Saz ambulansla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Yaralanan genç kızın ambulans içinde görüntüsü

-Kaza yapan aracın kırılan ön camı

-Görgü tanığı ile röp

Haber: Ergün AYAZ-Kamera: Orhan UZUN-İZMİT(Kocaeli), -

=============================================

7)BİTLİS VALİSİ ÇINAR'DAN, ASKERİ PERSONELE TAKDİRNAME

BİTLİS Valisi Ahmet Çınar kış ayları boyunca bölücü terör örgütü üyelerine karşı yürütülen operasyonlarda üstün başarı sergileyen askeri personele takdirname verdi.

Valilikte düzenlenen törene, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer ve Jandarma Alay Komutanlığında görevli askeri personel katıldı. Askeri görevlileri tek tek karşılayan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, operasyonlarda gösterdikleri üstün başarılarından dolayı onları kutlayarak, takdirnamelerini verdi. Vali Çınar, operasyonlarda üstün başarı elde eden askeri personeli resmi anlamda özelliği olan takdirname ile ödüllendirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Jandarma komutanlığımıza bağlı arkadaşlarımız, subay, astsubay, uzman er ve erbaşlarımız ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden hem yabancı ülkelerin hem de ülkemiz içerisinde bulunan teröristlerin tamamını, niyetlerine, emellerine karşın ülkemizin bütünlüğü için mücadele ediyor. Bunu da yaz kış demeden saat mefhumu gözetmeden, gerçekten doğrudan ateşin içerisinde mücadele ediyorlar. Tabii ki hepsine minnettarız. Ülke ve millet olarak hepsine müteşekkiriz. Biraz daha öne çıkan durumlar ve arkadaşlarımız oluyor. Bugün de terörle mücadelede üstün başarı gösteren, canlarını ortaya koyan arkadaşlarımıza resmi anlamda bir özelliği de olan takdirname ile ödüllendirmiş olduk."

Görüntü Dökümü

--------------------

-Vali Ahmet Çınar'ın askeri personeli kapıda karşılaması

-İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustaf Gezer'in askeri personeli tanıtması

-Belgelerin verilmesinden detaylar

-Vali Ahmet Çınar'ın açıklamaları

-Detay görüntüler

BİTLİS/DHA

===================================================

ÖZEL)

8)CAMİ TEMİZLİK İŞÇİLERİNE KURA ŞOKU

ADANA'daki camilerin temizlik ve bakımını yapmak için işe alınan 350 kişi, atama kurasında evlerine kilometrelerce uzak ya da faarklı ilçelerdeki camiler çıkınca şoke oldu.

Adana İl Müftülüğü, camilerin temizlik ve bakım işlerinde çalıştırılmak üzere İŞKUR'dan sözleşmeli 350 personel talep etti. Duyuru üzerine İŞKUR'a 3 bin 500 kişi başvurdu. Kura ile 350 kişi belirlendi, yapılan ayrı bir kura ile de bunların görev yerleri belirlendi. Ancak çoğu merkez ilçelerde oturan ve çoğu kadın olan işçiler, evlerine çok uzak ilçe camilerine atanınca, Müftülük önünde toplanıp, durumun düzeltilmesi için eylem yaptı. Asgari ücretli çalışacaklarını söyleyen işçiler, "Çalışacağımız camiler oturduğumuz adreslerden çok uzak yerler. Alacağımız maaş 1400 lira, yol ve yemek için yapacağımız masraf 1200-1300 lirayı bulacak. Önceliği kendi ilçelerimizdeki camilere vermeleri gerekirken, uzak yerlere gitmemiz isteniyor. Kuranın iptal edilerek yakın camilerde görevlendirilmek istiyoruz" dedi.

Merkez Seyhan İlçesi Fevzipaşa Mahallesi'nde oturan bir kadın işçi, kurada 80 kilometre uzaklıktaki Yumurtalık İlçesi'ndeki bir caminin çıktığını belirterek, "Ben 2 çocuk annesi bir kadınım. Sabah 08.00'de mesaiye başlamam gerekiyor. Evden çıkıp, önce şehir merkezine geleceğim, ikinci minibüs ile otogara oradan da Yumurtalık İlçesi'ne gitmem gerekiyor. Yani 3 araç değiştireceğim. İlçeden sonra başka araçla mahalle camisine gidilip gidilmeyeceğini de bilmiyorum. Bu nasıl olacak?" diye konuştu.

Bir işçi de merkez Sarıçam İlçesi'nden kendine 145 kilometre uzaklıktaki Pozantı İlçesi'ndeki bir caminin kurada çıktığını belirerek, evine yakın camide görevlendirme yapılmasını istediklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(ÖZEL)

İşçilerin evrak işleri için sıra beklemesi

İşçilerin konuşması

Müftülük içindeki kalabalık

Müftülük dışında asılan kura listelerini inceleyenler

Kura listesine bakan bir kadının konuşması

Listeden genel görüntü

Müftülük içindeki kalabalıktan ve görevlilerden genel görüntüler

Seyhan Müftülüğü tabelası ve önünde bekleyenlerden görüntüsü

SÜRE: 05'14" BOYUT: 585 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement