Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1)SURİYE'DE DEAŞ SALDIRISI, ŞEHİT VE YARALILAR VARSURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatına katılan Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesinde, terör örgütü DEAŞ unsurları saldırdı, şehit ve yaralıların olduğu bildirildi.

21.12.2016 11:34

1)SURİYE'DE DEAŞ SALDIRISI, ŞEHİT VE YARALILAR VAR

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatına katılan Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesinde, terör örgütü DEAŞ unsurları saldırdı, şehit ve yaralıların olduğu bildirildi.  Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve 120'nci gününe giren 'Fırat Kalkanı Harekatı' ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu mensuplarının ilerlemeye çalıştığı El Bab yakınlarındaki Türk askerlerinin konuşlu olduğu sahra hastanesinin kurulu olduğu bölgeye terör örgütü DEAŞ militanlarınca saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada çok sayıda DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilirken, şehit ve yaralılar olduğu belirtildi. DEAŞ saldırısının püskürtülmesinin ardından yaralıların sınır hattına taşınması için çalışma başlatıldı. Kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenilirken, yaralı askerlerin getirileceği Kilis ve Gaziantep'teki hastanelerde teyakkuz durumuna geçildi. Hain saldırıda şehit düşen askerlerin de bölgeye sevk edilen ambulans ve helikopterler ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na taşınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

(KİLİS)

-Kilis Devlet Hastanesi

-Sabah saatlerinde Kilis Devlet Hastanesi getirilen yaralı askerler

- Acil Servis önünden detaylar

(ARŞİV)

-Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin görüntüler

-Hava harekatı GÖRÜNTÜLERİ

Haber: GAZİANTEP

================================================

2)GAZİANTEP'TE UÇAK SEFERLERİNE KAR ENGELİ

GAZİANTEP'te, yoğun kar yağışı nedeniyle uçak seferleri iptal oldu.

Kentte gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin düşmesiyle saat 07.40 ile 13.05 arasında planlanan uçak seferlerinin iptal edildiği bildirildi. Ankara, İstanbul ve İzmir'e yapılması planlanan 8 uçuş karşılıklı iptal edilirken, havalimanı pistinde kar küreme çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edildi.

===============================================

3)KOCAELİ'DE BYLOCK OPERASYONUNDA 18 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Bylock kullanmaları nedeniyle gözaltına alınan 18 kişi adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bylock kullandıkları tespit edilen 18 kişi gözaltına alındı. Özel sektörde çalıştıkları belirtilen 6'sı kadın 18 kişi emniyetteki işlemlerin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Dün, aynı soruşturma kapsamında Bylock kullandıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 11 kişiden 1 kişi serbest kalırken, 10 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Görüntü Dökümü

------------------

Adliyeye sevk edilmeleri

İZMİT(Kocaeli), -

=================================================

4)BU ÖĞRENCİLER DENİZİ KORUYACAK

MERSİN Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü işbirliği ile sürdürülen 'Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum' eğitimi alan ilköğretim öğrencilere sertifikaları verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz beraberinde, Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir ve Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Sinan Bayrakdar ile birlikte Erdemli İlçesi'nde bulunan ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü'nü ziyaret etti. Enstitü Müdürü Doç.Dr.Barış Salihoğlu ve proje yürütücüsü Prof.Dr.Ahmet Kıdeyş ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü 'Mersin kıyılarında iklim değişikliğinin ve bunun deniz kaplumbağaları üzerindeki etkilerinin izlenmesi ve elde edilen bilgilerin orta eğitim çocuklarına aktarılması projesi' hakkında Kocamaz'a çalışmalar hakkında bilgi verdi.Enstitü Müdürü Salihoğlu, çevre bilinci olan gelecek nesiller için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi desteğiyle geçtiğimiz ekim ayında sona eren 1 yıllık 'Mersin Körfezi Oşinografik/Kirlilik İzleme Projesi' kapsamında Mersin Körfezi'ndeki seviyeleri ölçüldü. Ayrıca 2016 yılı boyunca denizde ve bazı kıyılarda zararlı denizanası gözlemleri, 9 plajda çöplerin analizi yapıldı" dedi.Eğitim amaçlı projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Salihoğlu şunları söyledi: Mersin kıyılarında iklim değişikliğinin ve bunun deniz kaplumbağaları üzerindeki etkilerinin izlenmesi ve elde edilen bilgilerin orta eğitim çocuklarına aktarılması projesi başlıklı ikinci proje kapsamında ise Limonlu ve Kocahasanlı sahillerinde 2016 yazında kaplumbağa çıkışları ve yuva başarılarına dair veriler toplandı. Deniz kumu sıcaklıkları ölçülerek bunun kaplumbağalar üzerine olası etkileri araştırıldı. Bunların yanında okulların açıldığı Eylül 2016'dan beri, Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Mersin'deki çeşitli ilköğretim kurumlarından enstitüye getirilen 300 kişiden oluşan 6-7'nci sınıf öğrenciye 'Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum' uygulamalı deniz bilimleri eğitimi verildi." Belediye Başkanı Kocamaz ise yapılan çalışmaların önümüzdeki aylarda Mersin il ölçeğinde düzenlenecek bir sempozyum ile ilgili kurumlara ve vatandaşlara duyurulmasının önemli olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz ve Enstitü Müdürü Salihoğlu, belediye ve üniversite olarak vatandaşın yararına olan bu projeleri nehirlerden gelen kirleticilerin de dahil edecek şekilde genişleterek devam ettirilmesi konusunda hemfikir olduklarını söyledi.

Programın ardından 'Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum' projesi kapsamında eğitim alan öğrencilere sertifikaları verildi.

MERSİN,

==========================================================

(ÖZEL)

5)KOCASINA YARDIM AMACIYLA BAŞLADIĞI BOYACILIKTA USTA OLDU

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde yaşayan 37 yaşındaki Hanife Kama, inşaatlarda boyacılık yapan eşi Vedat Kama'ya yardım etmek için başladığı meslekte usta oldu. Eşiyle birlikte çalışan Hanife Kama, "Eşlerin birbirlerine yardımcı olması gerekiyor" dedi. 2 çocuk annesi Hanife Kama, 3 yıl önce eşi Vedat Kama'ya yardım etmek için boya yapmaya başladı. Aradan geçen zamanda Hanife Kama mesleğinde usta oldu ve eşiyle birlikte çalışmaya başladı. Son olarak eşiyle birlikte Şehit Erdal Kama İlköğretim Okulu'nun boya işini yapan Hanife Kama, işini severek yaptığını söyledi.

Her zaman eşinin yanında olduğunu belirten Hanife Kama, "İşimiz güç işi. Yüksek binaları boyamak bazen bir bayan olarak zor oluyor, ama yine de işimi seviyorum, bunu zevkle yapıyorum. Eşime maddi ve manevi destek olmak için bu mesleği öğrendim. Boya-badana, tadilat, kartonpiyer, işlerinde eşimle birlikte çalışıyoruz. Üniversitede 2 çocuğum okuyor, onları okutabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Eşlerin birbirlerine yardımcı olması gerekiyor" dedi.

25 yıldır boyacılık yaptığını söyleyen Vedat Kama ise eşinin boyacılıkta ustalaştığını ifade ederek, "Eşimle birlikte çalışıyoruz, ama eşim son 3 yılda işinin ustası oldu ve mesleğimi elimden aldı. Artık ben eşimin yanında çalışıyorum. Birbirimize destek oluyoruz, mesleğin zor yanları olduğu için eşim bana hep destek oluyor. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Hanife Kama ile röportaj

Vedat Kama ile röportaj

Hanife Kama boya yaparken

Hanife Kama eşiyle çalışırken

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 468 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement