Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Dha Yurt Bülteni-10

1)İZMİT'TE TEKNE ALABORA OLDU, 4 KİŞİ KURTARILDI, 1 KİŞİ ARANIYOR (1)İZMİT'te, Marina açıklarında bir tekne alabora oldu.

16.07.2017 18:11

1)İZMİT'TE TEKNE ALABORA OLDU, 4 KİŞİ KURTARILDI, 1 KİŞİ ARANIYOR (1)

İZMİT'te, Marina açıklarında bir tekne alabora oldu. Deniz otoobüsünde bulunanlar teknenin alabora olduğunu gördü. Deniz otobüsünde bulunan bir görevli denize atlayarak denizde bulunanlara yardımcı oldu. İhbar üzerine olay yerine hareket eden teknelerle denizde bulunan 4 kişi kurtarıldı. 1 kişiyi ise arama çalışmaları devam ediyor.

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

İZMİT(Kocaeli), -

====================================================

2)TRAFİK POLİSİ, DENETİM NOKTASINDA MİNİBÜSÜN ÇARPMASI SONUCU ŞEHİT OLDU

KONYA'nın Kadınhanı İlçesi'nde Bölge Trafik Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, 40 yaşındaki Erkan Kurşun, denetim noktasında minibüsün çarpması sonucu şehit oldu. Olay, bugün saat 16.30 sıralarında Konya- Afyankarahisar karayolu Kadınhanı Bölge Trafik Müdürlüğü önünde meydana geldi.  Bölge Trafik Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Erkan Kurşun, denetim noktasında rutin yol kontrol çalışmasını tamamladıktan sonra, dubaları toplamaya başladı. Kurşun, denetleme noktasının sonuna gittiğinde iddiaya göre, aşırı hızlı olan 30 yaşındaki Rufet Özalp, yönetimindeki 04 DÇ 429 plakalı minibüsle, polis memurunu fark etmeyip çarptı. Polis memuru kurşun çarpmanın şiddetiyle refüje fırlarken, savrulan minibüste refüje çıkıp durabildi.  Kasayı fark eden eden mesai arkadaşları ambulans çağırdı. Sevk edilen sağlık görevlileri yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Ailesiyle birlikte yolculuk yapan Özalp ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayın ardından Kadınhanı Kaymakamı  Ercan Çiçek, olay yerine gelerek bilgi aldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------

Kaza yerinden detay

Minibüs ve cesetten detay

Kaymakamın bilgi alması

Genel ve detay

Haber- Kamera: Ebru Hatice KOYUNCU KADINHANI KONYA DHA))

===========================================================

3)TUNCELİ' DE CHP' Lİ BAŞKAN PROTOKOLÜ AĞLATTI

TUNCELİ'de, 15 Temmuz darbe girişiminin 1'inci yıldönümünde düzenlenen törende konuşan CHP tunceli il Başkanı Ali Rıza Güder, PKK tarafından arıcı yakıldıktan sonra kaçırılıp şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz ile ilgili sözleri protokülü ağlattı. CHp İl başkanı Güder, "Ne istediniz? Bu daha hayatının başında annesiyle babasıyla yaşayacak ömrü olan öğretmenden ne istediniz? Bir gün belki sevdiği ve çocuklarıyla yaşayacak ömrü olan bu gencecik insandan ne istediniz?"dedi.

"DEMOKRASİ ADALET ÜZERİNDE VAR OLABİLİR, İNTİKAM SAYESİNDE DEĞİL"

Valilik bahçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin 1'inci yıl dönümü için düzenlenen törene Tunceli CHP il Başkanı Ali Rıza Güder'in yaptığı konuşma damgasını vurdu. Konuşmasına önce 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanları anarak başlayan CHP il Başkanı Güder, "Her şeye rağmen bugün, ulusumuzun bize bu kötülüğü yapanlara karşı beklentisinin intikam değil, adalet olduğunu bilmeliyiz. Çünkü, demokrasi adalet üzerinde var olabilir, intikam sayesinde değil. Hükümetin 15 Temmuz darbesinden bugüne uygulamalarına baktığımızda bu sınırın neredeyse yok olduğunu görüyoruz. Hükümetimiz bilmelidir ki, böylesine bunalım zamanlarında demokrasilerde olağanüstü hal ilan etme yetkisi vardır, olağanüstü bir rejim değil. Elbette, devlete sızmış aslında adeta ele geçirmiş hainler ile hukuk dahilinde hesaplaşmalıyız. Bununla birlikte, devlette kurumsal ve ağır bir kemoterapi demokrasiye uygun bir tedavi aracı değildir. Beklentimiz, OHAL Komisyonu'nun etkili ve hızlı bir şekilde işleyip haksızlığa uğrayanların tespit edilerek görevlerine iade edilmesi, bu hain çeteyle işbirliği içinde olanların devletin bağrından sökülüp ilelebet atılması ve cezai takibata uğrayanların da adil bir yargılama sonunda tespit edilerek cezalandırılmasıdır" dedi.

CHP il Başkanı Ali Rıza Güder, konuşmasına daha sonra PKK tarafından aracı tarandıktan sonra kaçırılan ve şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'a değinerek, şunları söyledi:

"Bugün 1 yıl önceki bu sefil darbe girişiminde şehit olanları onurlandırmak için buradayız. Fakat, yüreklerimiz aldığımız bir şehit haberiyle daha dağlandı. PKK tarafından aracı kurşunlanıp, kaçırılan öğretmenimiz Necmettin Yılmaz'ın ölümü yazık ki teyit edilmiştir. Bu elim olay, bu katillere bazı soruların sorulmasını gerektirmiştir. İsterim ki sorularımı herkes ve her yer duysun. Ne istiyorsunuz? Ne istediniz? Bu daha hayatının başında annesiyle babasıyla yaşayacak ömrü olan öğretmenden ne istediniz? Bir gün belki sevdiği ve çocuklarıyla yaşayacak ömrü olan bu gencecik insandan ne istediniz? Bu coğrafyada sadece gencecik bir öğretmeni değil, insanlığı, vicdanı, haysiyeti, onuru da katlettiniz. Ne istiyorsunuz? Bizden ne istiyorsunuz? 40 yıldır bu topraklardan ne istiyorsunuz? Atalarımız, annelerimiz huzur görmeden öldüler. Bu dağlardan, bu ormanlardan, ovalardan bu yaşamdan ne istiyorsunuz? Gencecik bir insanı öldürüp suya atmak neyin nesidir? Sizin ölüye de mi saygınız yoktur? Ölmüş bir insanın son bir kez annesiyle, babasıyla buluşmasına da mı saygınız yoktur? Anne baba çocuğunun cenazesini almasın mı? Bu zavallı öğretmene bir cenazeyi de mi çok gördünüz? Bir avuç toprağı da mı çok gördünüz? Edemediniz mi bir yolun kenarına bırakıp birinin almasını edemediniz mi? Gencecik bir insanı suya atmak neyin nesidir'Munzur dağlarının pürüpak suyunu bu cinayetle kirletmeye utanmadınız mı? Adlarını kendinize mal ettiğiniz bu dağların zirvesine kurulmuş ağalar divanının gölgesi, onların ızdırap dolu bakışları da mı sizi utandırmıyor? Bu neyin davasıdır? Ne uğruna öldürüyorsunuz? Bu kör şiddetin terörün sebebi nedir? Ne istiyorsunuz? Artık Yeter!! Artık bir dönüm noktasındayız. Martin LutherKing'in 'Suskunluk İhanettir' sözünün geçerli olduğu zamandayız. Bu şehre çağrıda bulunuyorum. Susmayın, haykırın. Huzur Dağının karları cesaret ve vicdan güneşi'nin ışıklarıyla eriyecektir."Konuşmadan sonra törene katılanlar CHP il başkanı Güder'i ayakta alkışlarken,  Protokol sırasında oturan Vali Tuncay Sonel, Jandarma Bölge komutanı Tümgeneral Salih Karataş ve diğer bazı protokol üyeleri gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-CHP il Başkanının konuşması

-Protokol üyelerinin ağlaması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ, -

========================================================

4)NAZİLLİ'DEKİ MASKELİ GASP ŞÜPHELİSİ POLİS ÇIKTI

AYDIN'IN Nazilli İlçesi'nde, 82 yaşındaki Nadire Akdemir'in maskeli bir kişi tarafından evinde darp edilip üzerindeki ziynet eşyalarının gasp edilmesi olayının şüphelisi olarak, yan taraftaki adliye lojmanları önündeki kulübede görevli polis memuru 45 yaşındaki İ.G., gözaltına alındı. İ.G., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Geçen 10 Temmuz'da, eşi 83 yaşındoaki Ali İhsan Akdemir'in saat 13.00 sıralarında camiye gitmesi üzerine 3 çocuk annesi Nadire Akdemir, Yıldıztepe Mahallesi, 142 Sokak'taki bir apartmanın ikinci katında bulunan evlde yalnız kaldı. Yarım saat kadar sonra zil çalınca eşinin camiden döndüğünü zannedip kapıyı açan yaşlı kadın, maskeli bir kişinin saldırısına uğradı. Kapıyı iterek içeri giren saldırgan yumruk atıp, başını duvara çarptığı Akdemir'in yere düşmesini fırsat bilip, kolundaki 5 bilezik ile boynundaki gerdanlığı koparıp aldı. Acı içinde yerde kıvranan Akdemir'in kulağındaki küpelerini de çekerek çıkartan maskeli saldırgan ardından koşarak kaçtı.Namazdan Ali İhsan Akdemir, eşini kanlar içinde yerde yarı baygın bulunca, birkaç apartman ileride evi bulunan kızı Enise Satıkın'ı arayıp, durumu anlatarak yardım istedi. Kızının haber vermesi üzerine gelen polis ve 112 Acil Servis ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Akdemir, Nazilli Devlet Hastanesi'ni kaldırılıp tedaviye alındı.

KAMERA KAYITLARINDAN SONUÇ ALINAMADI

Soruşturma başlatan polis, hakim ve savcıların oturduğu, sürekli bir polisin beklediği adliyeye lojmanlarının hemen yanındaki binada meydana gelen olayla ilgili olarak şüphelinin tespit edilip, yakalanabilmesi için çevredeki bina ve işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Ancak, güvenlik kamerası kayıtlarından bir sonuç alamayan polis, çevredeki görgü tanıkları ile olayın meydana gelen evin bitişiğindeki hakim ve savcıların kaldığı adliye lojmanları önündeki nöbet kulübesinde görevli 20 yıllık polis memuru  İ.G.'nin bir kaç kez ifadelerine başvuruldu. Polis, ifadelerindeki çelişkilerden şüphelendikleri meslektaşları İ.G.'yi, bugün saat 03.00 sıralarında evine düzenledikleri operasyonla gözaltına aldı. Poliste susma hakkını kullanan İ.G., Nazilli Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen İ.G., tutuklandı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

NAZİLLİ(Aydın), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement