Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- ERDOĞAN: AFRİKA KITASI ÜLKELERİ BU ÖRGÜTE KARŞI ÇOK DİKKATLİ OLMALI (2)Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Bu örgütün en yaygın olduğu kıtalardan birisi Afrika Kıtası. Afrika Kıtası ülkelerinin bu örgüte karşı çok dikkatli olması gerekir""Devlete sızdıkları anda 'çok geç oldu' diyebilirsiniz.

02.11.2016 12:48

1- ERDOĞAN: AFRİKA KITASI ÜLKELERİ BU ÖRGÜTE KARŞI ÇOK DİKKATLİ OLMALI (2)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Bu örgütün en yaygın olduğu kıtalardan birisi Afrika Kıtası. Afrika Kıtası ülkelerinin bu örgüte karşı çok dikkatli olması gerekir"

"Devlete sızdıkları anda 'çok geç oldu' diyebilirsiniz. Biz yaşadığımız için uyarıyoruz. 'Vakit geçmeden' diyoruz"

"Suriye ve mülteci meselesinde sınıfta kalanların bize ders vermesine tahammül gösteremeyiz"

"En sert eleştirilere bile her zaman açığız. Ancak bize parmak sallayarak adeta bir mürebbiye edası ile istikamet çizilmesini de kabul edemeyiz"

Haber: Özgür ALTUNCU - Hakime TORUN - Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İSTANBULD HA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye- Afrika Ekonomi ve İş Forumu"nun açılış oturumunda konuştu.

15 Temmuz darbe girişimine değinen ve FETÖ'yla ilgili uyarıda bulunan Erdoğan, "Devlete sızan bu yapı, 15 Temmuz gecesi ordumuz içindeki militanları aracılığıyla kanlı bir darbe girişiminde bulundu. Bu örgütün en yaygın olduğu kıtalardan birisi Afrika Kıtası. Afrika Kıtası ülkelerinin bu örgüte karşı çok dikkatli olması gerekir. Devlete sızdıkları anda 'çok geç oldu' diyebilirsiniz. Biz yaşadığımız için uyarıyoruz. 'Vakit geçmeden' diyoruz. Varlık gösterdiği tüm ülkelere karşı büyük bir tehdit. 170 ülkede faaliyetimiz var diyor. 170 ülkede devlete sızmaya çalışan böyle bir darbeci terör örgütü. FETÖ ile mücadele hepimizin ortak mücadelesi. Uluslararası terörle mücadelede uluslararası dayanışma şarttır. Sağlayamazsak tehdit çok büyük boyutlarda gerçekleşmiş olur" diye konuştu.

"TEK BİR YÖNETİM SİSTEMİNİN DİĞER ÜLKELERE DAYATILDIĞINI GÖRÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sınırların mesafelerin anlamını yitirdiği dünyamızın büyük bir köye dönüştüğü süreçten geçiyoruz. Bu süreç girdap gibi tüm ülkeleri içine alıyor. Küreselleşmeyi kültürel sosyal ve bireysel olarak hayatımızın her alanında menfi veya müsbet bir şekilde hissedebiliyoruz. Küreselleşme olgusu özellikle bazı batılı ülkeler ve yapılar tarafından yanlış anlaşıldığına da şahit oluyoruz. Tek bir yönetim sisteminin diğer ülkelere dayatıldığını görüyoruz. Yerel farklılıkları, tarihi, kültürel özellikleri dikkate almayan hatta bunları tehdit olarak gören bir anlayış hakim. Ekonominizi büyütmek mi istiyorsunuz. Tek çıkar yol, çok zor şartlara bağlanmış yüksek faizli IMF, Dünya Bankası kredileri. Size çizilen sınırların ötesine geçmeniz hoş karşılanmaz" ifadelerini kullandı.

"ELEŞTİRİLERE AÇIĞIZ ANCAK İSTİKAMET ÇİZİLMESİNİ KABUL EDEMEYİZ"

"Küresel sistemde onurunuzla yer almanızın tek yolu mevcut düzeni kabul etmeniz" diyen Erdoğan, " Bu dayatmadan herkes payını alıyor. Afrikalı kardeşlerimizin önceliklileri dikkate alınmıyor. Ben bu anlayışı yeni bir sömürgecilik modeli, modern bir kölelik düzeni olarak görüyorum. 2-3 asır önce ellere vurulan prangalar şimdi zihinlere, siyasal sistemimize vurulmak isteniyor. Türkiye ve Afrika'nın modern tarihi bu sisteme itirazın direnişin tarihidir. Bizler müstemleke olmayı reddettik. Bizler ikinci sınıf insan olmaya itiraz ettik. Yeryüzünün lanetlileri olmayacağımızı tüm dünyaya ilan ettik. Afrikalılar tıpkı Türkiyeli kardeşleri gibi özgürlüklerinin bedelini kanla, canla ödeyerek kazandılar. Kazanımlarımızdan asla taviz veremeyiz. Katkılara, tavsiyelere, en sert eleştirilere bile her zaman açığız. Ancak bize parmak sallayarak adeta bir mürebbiye edası ile istikamet çizilmesini de kabul edemeyiz" açıklamasında bulundu.

"SURİYE VE MÜLTECİ MESELESİNDE SINIFTA KALANLARIN DERS VERMSİNE TAHAMMÜL EDEMEYİZ"

Mülteci sorunu üzerinden batıyı eleştiren Erdoğan, "Suriye ve mülteci meselesinde sınıfta kalanların bize ders vermesine tahammül gösteremeyiz. Afrika ve Ortadoğu'da çatışmaları körükleyecek hem de bu politikanın ceremesini çekenlere kapılarınızı kapatacaksınız. Şu anda Batı'nın yaptığı bu değil mi? 10, 20, 100 kişiyi alıyor bunun da faturasını kesiyor. Batılı ülkeler Aylan ve Ümran bebeği sömürü aracı olarak kullandı. Böyle adaletsizlik, çifte standart olmaz. Böyle insan hakları savunuculuğu, demokrasi olmaz. En son Suriye ve mülteci meselesinde olduğu gibi en temel insan hakkı konusunda sınıfta kalanların bize ders vermesine tahammül gösteremeyiz" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

------------

-Erdoğan'ın konuşması

-Detaylar

===============================

2- TEKMECİ SALDIRGAN DÜN GECE TAHLİYE EDİLDİ

Haber: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Çekmeköy'de belediye otobüsünde Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan ve hakkında 2. kez tahliye kararı verilen Abdullah Çakıroğlu'nun gece saatlerinde cezaevinden çıktığı öğrenildi.

"TAHLİYE GERÇEKLEŞTİ"

Tutuklanma kararının ardından avukatının itirazı üzerine hakkında tahliye kararı verilen Abdullah Çakıroğlu'nun bulunduğu Maltepe Cezaevi'nden geç saatlerde tahliyesi gerçekleşti.

Çakıroğlu'nun avukatı Şemsi Dak, Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararının gecikmeli olarak uygulandığını belirtti.Maltepe Cezaevi yetkililerinin kendilerine tahliye kararının ulaşmadığı için sanığın cezaevinden çıkışının sağlanmadığı yönünde bilgi verdiğini ifade eden avukat Dak, 23.00 sıralarında cezaevinden tahliye işleminin gerçekleştiğini ifade etti. İnfaz savcılığına mahkeme tarafından tahliye müzekkeresinin yazıldığını kaydeden avukat Dak, "İnfaz savcısı veya memurunun müzekkereyi onaylamaması sebebiyle cezaevinin ekranına tahliye müzekkeresi ulaşmamış. Nöbetçi savcılığın devreye girmesiyle tahliye müzekkeresi onaylanarak cezaevine ulaştı ve tahliye gerçekleşti" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Çakıroğlu'nun cumartesi günü çekilen görüntüleri

02.11.2016 - 10.32 Haber Kodu : 161102016

==========================

(EK GÖRÜNTÜYLE)

3- KORKUT ÖZAL HAYATINI KAYBETTİ

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN/ İstanbul DHA

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi, eski bakanlardan Korkut Özal hayatını kaybetti.

87 yaşındaki Korkut Özal'ın solunum ve dolaşım yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Özal'ın ölüm haberini alan yakınları Üsküdar Altunizade'de bulunan evine geldi.

CUMA GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Korkut Özal'ın cenazesi Cuma günü öğle namazına müteakip Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından yeni Topkapı mezarlığındaki aile kabristanında toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

-------------

-Özal'ın oturduğu bina

-Yakınlarının binaya girişi

-Genel ve detay

--------

-Korkut Özal'ın arşiv görüntüsü

02.11.2016 - 10.28 Haber Kodu : 161102015

02.11.2016 - 11.58 Haber Kodu : 161102040_

===========================

4- KÖPEKLİ GASPÇILAR YAKALANDI

Haber: Ali AKSOYER/İSTANBUL,

İstanbul'da müşteri gibi girdikleri marketlerde silahlı soygun yaptıkları iddia edilen 2 kişi yakalandı. Şüphelilerin gerçekleştirdikleri bir gasp sırasında yanında getirdikleri siyah renkli bir köpekle, kadın kasiyeri korkuttukları öğrenildi. Şüphelilerden Burak D.(26) tutuklanırken, diğer şüpheli adli kontrol ile serbest kaldı.

Pendik'te 27 Ekim'de bir markete müşteri gibi giren bir kişi, içerde bulunan Turgut Ç.'yi silahla etkisiz hale getirerek kasada bulunan 1000 lirayı alarak kaçtı. Polis soruşturmasında şüphelinin suç ortağının da kapıda beklediği öğrenildi. Polis kaçan gaspçının kimliğini tespit etmeye çalışırken bu kez 28 Ekim'de Beyoğlu'nda bir markette silahlı gasp olayı yaşandı. Yine müşteri gibi içeri giren iki kişinin, bu kez yanlarında siyah renkte bir köpekle geldikleri tespit edildi. Hem silahlarını çekerek hem de yanlarındaki köpekle kasada bulunan P.G.'yi korkutan şüpheliler, 600 lira ile 3 paket sigarayı alarak kaçtı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bu iki soygunu aynı kişilerin yaptığını belirlendi. Güvenlik kamera görüntüleri kullanılarak şüpheliler Burak D. ile Hüseyin A.(24) gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte olaylarda kullandıkları kuru sıkı tabanca da ele geçirildi.

Şüphelilerden Burak D.'nin daha önceden 2 adet uyuşturucu madde bulundurmak, kötü muamele ve hürriyeti tahdit suçlarından, diğerinin ise daha önceden 5 kez uyuşturucu madde bulundurmak ve hırsızlık suçlarından kaydı olduğu belirtildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Burak D., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, diger şüpheli Hüseyin A., adli kontrolle serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Marketteki gaspın güvenlik kamerası görüntüleri

-Şüphelilerin adliyeye sevki

02.11.2016 - 11.52 Haber Kodu : 161102039

===================================

5- NAPOLİ TARAFTARI İLE BEŞİKTAŞLILAR ARASINDA KAVGA

İstanbul DHA

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Beşiktaş ile İtalyan ekibi Napoli arasında oynanan maç öncesi bir grup Napoli taraftarı ile Beşiktaşlı taraftar arasında kavga çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Vodafone Arena'da oynanan maça gitmek için metroyu kullanan Napoli taraftarları, Şirinevler Metrosu'nda Siyah-beyazlı taraftarlara sataştı. Metronun merdivenlerinde yaşanan tekme ve yumrukların atıldığı kavga bir taraftarın kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

-----------

Taraftarların kavgası

=============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement