Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- KÜÇÜKÇEKMECE'DE DEHŞET: 2 ÖLÜHaber-Kamera: İbrahim AKTÜRK / İstanbul DHAKüçükçekmece'de, boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında silahla öldüren genç, aynı tabancayla intihar etti.

02.02.2017 08:16

1- KÜÇÜKÇEKMECE'DE DEHŞET: 2 ÖLÜ

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/ İstanbul DHA

Küçükçekmece'de, boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında silahla öldüren genç, aynı tabancayla intihar etti.

Olay, dün saat 17.30 sıralarında, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Sakarya Sokak üzerinde meydana geldi. Mustafa Şahin, bir süre önce aralarında boşanma davası açılan eşi Sinem Metin Şahin (26)'i, ablasına ait kuaför dükkanına kadar takip etti. Konuşmak için kendisini dışarıya çağıran Mustafa Şahin, daha sonra eşiyle bir süre dükkanın önünde tartıştı. Ardından, yanında getirdiği silahı çıkaran Mustafa Şahin, Sinem Metin Şahin'i silahla vurarak öldürdü. Mustafa Şahin, daha sonra aynı silahı başına dayayarak ateş etti. Kanlar içinde yere yığılan Şahin, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayı gören vatandaşlar durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Ekipler, çevrede güvenlik önlemi aldıktan sonra olay yerinde geniş çaplı inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından çiftin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Silah sesi duyduklarını söyleyen görgü tanıkları, çiftin kanlar içinde olduğunu ve durumu hemen polise bildirdiklerini söylediler. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Ölen kadının fotoğrafları

-Olay yerinden detay görüntüler

-Ölen çiftlerin yerdeki görüntüleri

-Çevredeki kalabalıktan görüntüler

-Polis ekiplerinin inceleme çalışmaları

-Cenaze aracının olay yerinden ayrılması

-Detaylar

01.02.2017 - 19.06 Haber Kodu : 170201202

01.02.2017 - 20.35 Haber Kodu : 170201208

01.02.2017 - 22.12 Haber Kodu : 170201223

====================================

2- SULTANGAZİ'DE HELİKOPTER DESTEKLİ TERÖR OPERASYONU

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL-Soner HASIRCIOĞLU/ İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sultangazi'de birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyona havadan polis helikopteri de destek verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Fatih Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinden saat 01.30 sıralarında hareket eden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Sultangazi'de daha önceden belirlenen çok sayıda adrese operasyon düzenledi. Operasyona Özel Harekat ve çok sayıda sivil polisin yanı sıra havadan da polis helikopteri destek verdi.

Zübeyde Hanım Mahallesi,1280 Sokak'ta bulunan bir apartmana giren polis ekipleri binanın ikinci katındaki bir dairede arama yaptı. Aramalar sırasında bina dışında polislerin uzun namlulu silahlarla önlem aldığı görüldü. Operasyon yapılan bir diğer adres ise 75. Yıl Mahallesi 1253 Sokak'taydı. Binaya Özel Harekat polisleriyle giren ekipler binanın ikinci ve üçüncü katındaki dairelerde aramalar yaptı. Ekiplerin aramaları sürerken bazı kişilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Polislerin operasyona gidişi

-Operasyon yapılan adreslere girişleri

-Çevrede alınan önlemler

-Polis helikopterinden görüntü

-Genel ve detaylar

02.02.2017 - 02.39 Haber Kodu : 170202005

====================================

3- OTOGARDA YANGIN ÇIKTI: 2 OTOBÜS KÜL OLDU

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU/ İstanbul DHA

İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda park halindeki iki otobüste çıkan yangın söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

Yangın, Bayrampaşpaşa'da bulunan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı alt katta park halindeki iki otobüste dün saat 21.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Haber verilemsi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Otogar Metro istasyonu kapatılırken metro seferleri her iki yönden durduruldu.

İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Her iki otobüs kullanılamaz hale geldi. Yangının söndürülmesinin ardından 1 saat ara verilen metro seferleri tekrar başlatıldı. Yangınla ilgili polis ve itfaiye ekiplerinin araştırması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Yangından ilk görüntüler

-Metro istasyonunda görüntüler

-Söndürülen otobüsler

-İtfaiye ekipleri

Detaylar

01.02.2017 - 21.52 Haber Kodu : 170201222

01.02.2017 - 22.30 Haber Kodu : 170201225

01.02.2017 - 23.07 Haber Kodu : 170201231

====================================

4- (ÖZEL)

ASKER KONVOYUNDA DRİFT YAPAN ARAÇ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Haber-Kamera: Ersan SAN/ İSTANBUL DHA

İstanbul Esenyurt'ta asker konvoyundaki Drift olarak adlandırılan, aracı yanlamasına kaydırma hareketi yapan otomobilin tehlikeli yolculuğu DHA kamerasına saniye saniye yansıdı.

Esenyurt Fatih Mahallesi 19 Mayıs Bulvarı'nda dün saat 23.00 sıralarında asker konvoyundaki bir otomobilin sürücüsü, drift yaparak ilerleyişini sürdürdü. Konvoydaki bir başka otomobilin camından sarkan bir kişinin drift yapan aracı tehlikeye aldırmayarak cep telefonu kamerasıyla görüntülediği görüldü. Trafik ışıklarında kırmızı ışığın yanmasıyla otomobil yine drift yaparak karşı şeride dönüş yaptı. Dönüş sırasında arkadan gelen bir taksi, drift yapan otomobile son anda çarpmaktan kurtardı. Bir sonraki trafik ışıklarında aynı otomobil, ani dönüşler yaparak trafiği yine tehlikeye soktu. O anlar Doğan Haber Ajansı kamerasına saniye saniye yansıdı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Asker konvoyundaki araçlar

-Drift yapan otomobil

-Otomobilden sarkan kişinin cep telefonuyla görüntü alması

-Taksinin drift yapan araca çarpmaktan son anda kurtarması

-Detaylar

01.02.2017 - 23.54 Haber Kodu : 170201233

=======================================

5- OTOMOBİL HIRSIZLIĞI KAMERAYA YANSIDI

Haber-Kamera: Ersan SAN/ İstanbul DHA

Avcılar'da, işyerinden alınan anahtarla park halindeki otomobilin çalınması saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Denizköşkler Mahallesi'nde bulunan oto aksesuarları satan işyerinde 31 Ocak günü saat 09.50'de meydana geldi. İddiaya göre, dükkanın yan tarafından bir otomobile aksesuar montajı yapan Ali Temiz, işyeri önünde duran otomobilinin çalındığını fark etti. Ali Temiz, peşinden koştururken çalınan aracı ortadan kayboldu.

Otomobilin çalınma anı güvenlik kameralarına saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, bereli şüphelinin etrafında bir süre dolaştığı otomobile binerek uzaklaştığı görülüyor.

İşyerinin sahibi olan Ali Temiz'in babası Remzi Temiz, "Dün hırsız dükkana giriyor, yüzü maskeli. Anahtarı masanın üzerinden alıyor, otomatik anahtarla aracı açıyor. Sağı solu kontrol ediyor, arabayı alıp kaçıyor, eleman peşinden koşuyor ama yetişemiyor. Hemen polisi aradık. Televizyonlarda izledik, böyle araçları terör eylemlerinde kullanabiliyorlar. Kimsenin canı yanmasın bir an önce aracımızın bulunmasını istiyorum" dedi.

Çalınan otomobilin, 28 adet ödenmemiş bin liralık senedi bulunduğu ve kasko sigortasının olmadığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Güvenlik kamera görüntüleri

-Şüphelinin otomobilin etrafında dolaşması

-Otomobili binerek uzaklaşması

Aktüel görüntüler

-İşyeri sahibiyle röp.

-işyerinden detaylar

01.02.2017 - 19.52 Haber Kodu : 170201207

====================================

6- BARIŞ MANÇO KADIKÖY'DE ŞARKILARI İLE ANILDI

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Sanatçı Barış Manço, ölümünün 18. yıl dönümünde Kadıköy'de Caddebostan Kültür Merkezinde verilen konserle anıldı. Gecede 'SesVerSus' grubu sanatçının şarkılarını seslendirirken, Doğukan Manço da bir performans sahneledi. Konser verilen salonda boş yer kalmadı. Salonda yer olmadığı için bazıları merdiven boşluklarına otururken bazıları da konseri ayakta izledi.

Konserin ilk bölümünde sahneye "a capella" topluluğu "SesVerSus" çıktı. Enstrüman olarak sadece insan sesini kullanan "SesVerSus" gurubu Barış Manço'nun şarkılarını seslendirdi. Dinleyenler de sık sık şarkılara eşlik etti. "SesVerSus" un performansının ardından Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço sahne aldı.

BİZİM NESLİMİZ ÇOK ŞANSLI, ONUNLA BİRLİKTE BÜYÜME ŞANSINI YAKALADILAR

Barış Manço'nun iki oğlu Batıkan ve Doğukan Manço konser başlamadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Doğukan Manço babasını çok özlediklerini belirterek, "Dile kolay 18 seneyi geride bıraktık. Acımızı bir şekilde bastırsak da, aile olarak çok özlüyoruz. En büyük gurur da 18 sene sonunda insanların aynı sevgi ile, aynı heyecanla etkinliklere katılması. İnsanların onu kendi çocuklarına ve genç nesillere aktararak yaşatmasından güç aldığımız için 18 seneyi bir şekilde geride bıraktık. Bizim en büyük hayallerimizden bir tanesi Barış Manço'nun sonsuza dek böyle anılıyor olması. Barış Manço tarihe kazınmış, Türk milleti için çok büyük bir değer haline gelmiş çok özel bir insan. Birisi hakkında böyle konuşmak insanı çok gururlandırıyor. Bir de o kişinin baban olduğunu düşündüğün zaman bunun tarifi hiç yok. Biz bu konuda çok şanslıyız. Bizim neslimiz çok şanslı, onunla birlikte büyüme şansını yakaladılar" dedi.

ÖNEMLİ OLAN BABAMDAN ÖĞRENDİKLERİMİZİ BİZİM DE BABAMIN SEVENLERİ İLE PAYLAŞMAK...

Barış Manço'nun büyük oğlu Batıkan ise "Kardeşimin dediği gibi şanslıydık ama bunun sorumluluğu çok ayrı oluyor. Annem de, babam da bizleri hiç şımartmadılar. Önemli olan babamdan öğrendiklerimizi bizim de babamın sevenleri ile paylaşmak. Onlarında sonraki kuşaklara aktarabilmesi. Bu böyle gidecek. Bu halkımız içinde kendiliğinden oluşan bir enerji, öğreti" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Doğukan Manço'nun açıklamaları

- Batıkan Manço'nun konuşması

-Konser salonundan görüntüler

-Merdiven boşluğunda oturanlar

-Konserden görüntüler

-Genel ve detaylar

01.02.2017 - 22.51 Haber Kodu : 170201228

=====================================

7- SARIYER'DE BU GÖRÜNTÜLERDEN SANİYELER SONRA ÖLDÜ

Haber: Mehmet AKTARAN/ İstanbul DHA

Sarıyer'de, karşıdan karşıya geçerken bir minibüsün çarpmasıyla hayatını kaybeden 56 yaşındaki Necdet Akyıldız'ın, ölmeden saniyeler önce arkadaşıyla kaldırımda yürüyüşü güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaza, Sarıyer Maden Mahallesi Nalbant Çeşme Caddesi'nde 26 Aralık günü 19.00 sıralarında meydan geldi. Alınan bilgiye göre, bir arkadaşıyla kaldırımda bir süre yürüyen oto tamircisi Necdet Akyıldız'a, karşıdan karşı geçerken 34 LCR 52 plakalı minibüs çarptı. Ağır yaralanan Akyıldız ambulansla hastaneye kaldırıldı. Akyıldız yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Minibüs sürücüsü Cemil Ç. gözaltına alındı. Cemil Ç. polisteki ifadesinde, "Yol yağmurluydu, karanlık da vardı, maktül de koyu renk giyinmişti, çok geç fark ettim, frene bastım ama duramayıp amcaya vurdum. O bölgede ışık yoktu, karanlıktan çarptığımı fark edemedim. " dedi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Cemil Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AKYILDIZ'IN SONRA YÜRÜYÜŞÜ KAMERADA

Akyıldız'ın kazadan bir kaç saniye önceki görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Akyıldız arkadaşıyla birlikte kaldırımda yürürken görülüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Güvenlik kamera görüntüleri

-Kaza öncesi Necdet Akyıldız'ın arkadaşıyla kaldırımda yürümesi

-Akyıldız'ın fotoğrafları

02.02.2017 - 00.53 Haber Kodu : 170202002

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement