Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Güncel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

DİYARBAKIR'ın tarihi, kültürel ve turizm değerlerini tanıtmak için hazırlanan 'Diyarbakır Ansiklopedisi'nde Osmaniyeli Göz Doktoru Yusuf Erkişi de resimleri ve şiirleri ile yer aldı.5 cilt yayınlanan ansiklopedinin, hemen her cildinde Dr.

03.06.2013 16:22

////////////////

Çiçeği burnunda mühendislere rozet

ÇUKUROVA Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan inşaat mühendislerine, İnşaat Mühendisleri Odası

////////////////////

Osmaniyeli doktor, Diyarbakır ansiklopedisinde

DİYARBAKIR'ın tarihi, kültürel ve turizm değerlerini tanıtmak için hazırlanan 'Diyarbakır Ansiklopedisi'nde Osmaniyeli Göz Doktoru Yusuf Erkişi de resimleri ve şiirleri ile yer aldı. 5 cilt yayınlanan ansiklopedinin, hemen her cildinde Dr. Yusuf Erkişi'nin Diyarbakır ile ilgili şiiri ve resimleri yer aldı.

Uzun yıllar Adana'da çalıştıktan sonra 2 yıldır Osmaniye Sevgi Hastanesi'nde görev yapan Dr. Yusuf Erkişi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Görev yaptığı yerlerde, boş zamanlarını çevre gezisi yaparak, tarihi yerleri gezerek değerlendiren Erkişi, yörenin insani, doğal ve kültürel özelliklerini resim yaparak, şiir yazarak ölümsüzleştiriyor.

'Diyarbakır Ansiklopedisi'nde şiir ve resimlerinin yayınlanması hakkında konuşan Erkişi şöyle dedi:

"Mutluyum. Görev yaptığım ve tanıdığım yerlerde, insanlarla birarada olmaya çalışıyorum. İnsanı ve sanatı önemsiyorum. Fırsat buldukça, yerel sanatçılarla ve kültürel ortamlarda olmaktan haz alıyorum. Duygularımı da, şiir ve resimlerimle dışa vurmaya çalışıyorum."

Memleketi Osmaniye ile ilgili de, pek çok şiiri ve resimleri bulunan Dr. Erkişi'nin, 'Çınarlıkahve' tablosu duvarları süslüyor. Aynı tablo, Osmaniye Kent Müzesi'nde de sergileniyor.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

//////////////////

"Adana'yı ayrı önemsiyoruz"

ADANA'ya yatırımlarını tamamlayan Özel Bahçeşehir Koleji 2013-2014 eğitim öğretim yılında faaliyete girmeye hazırlanıyor. Kolej Business Manager Özgür Boza, "Adana'yı ayrı önemsiyoruz ve burada olmaktan gururluyuz" dedi.

Bahçeşehir Koleji Business Manager Özgür Boza, Bahçeşehir Adana Koleji Okul Müdürü Can İstif ve Kurumsal İletişim Sorumlusu Aysel Gülşen, gazetecilerle bir araya gelerek, yatırımlarını ve amaçlarını anlattı. Adana kadar kendileri için de çok önemli olduğunu belirten Özgür Boza, "Çok değerli müdürümüz ve eğitim kadromuz ile kentin eğitim çıtasını yükseltmek için hassas çalışıyoruz. Bahçeşehir Okulları Genel Müdürü Sayın Devrim Karaaslan'ın da, Adana'ya özel ilgisini ve selamını getirdim" diye konuştu.

BAHÇEŞEHİR'E İLGİ BÜYÜK

Dünya okulu kimliği ile Adana'da eğitime başlamak için heyecanlandıklarını anlatan Boza, Adanalı öğrenciler ve velilerin Bahçeşehir Koleji'ne gösterdikleri ilgiden fevkalade memnun olduklarını söyledi. Boza, şöyle devam etti:

"Hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz ile müdürümüz Can İstif ve kadromuz çok özel bir şekilde ilgileniyorlar. Gerekirse, biz velilerimize gidiyor ve dünya okulumuzu anlatıyoruz. Çift dille eğitim sisteminde iddialı olduğumuz kadar, dünya vatandaşlığı programıyla da öğrencilerimize farkındalık yaşatıyoruz."

Bahçeşehir Koleji Adana Okul Müdürü Can İstif de, Adanalı velileri Bahçeşehir Koleji'nde misafir etmek istediklerini kaydetti. İstif, "Ulusal ve uluslararası bir vizyona sahip Bahçeşehir Koleji, 2013-2014 eğitim yılı itibariyle Adana eğitim hayatına renk kazandırarak, eğitim kalitesinin çıtasını yükseltecektir. Okulumuz, eğitimde Adana'nın dünyaya açılan aydınlık penceresi olacaktır" diye konuştu.

ADANA, Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, Osmaniye'nin Nisan ayında yaptığı 34 milyon dolar ihracatla, 28'nci sıraya yükseldiğini açıkladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin

, Adana Şubesi Eğitim ve Arge Komisyon Başkanı Erman Türkkan, İSO belgesinin ve kalitenin kurumlar için önemli olduğunu söyledi.

TÜMSİAD 'AB Haftası' etkinlikleri çerçevesinde yapılan programda, 'İşletmelerde Kalite Sertifikasyonu ve Belgelendirme' konusunu ele alındı. Seminere konuşmacı olarak katılan Erman Türkkan, kuruluşların İSO belgeleriyle ilgili alt yapı çalışmalarını ayrıntılarıyla anlattı.

Türkan, bir kuruluşta yeterli bir kalite güvence sisteminin oluşturulması için kapsamlı ve titiz bir çalışma gerektiğini belirtti. Türkkan, "İSO, işletmenin koşullarına uygun bir kalite güvence sistemi geliştirilmesinde veya bir başka organizasyonunu, kalite güvence sisteminin değerlendirilmesinde esas olarak kullanılabilecek bir modeldir. Bu modele uygunluk ise bir işletme için birçok endüstrileşmiş ülkede kabul edilmiş olan uluslararası standarda uygun kalite güvence sistemine sahip olmak anlamına gelir" dedi.

Seminere, TÜMSİAD Adana Şubesi Başkanı Deniz Köse, yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanları, üyeler ve işadamları katıldı.

ADANA, Burundi Temsilcisi Mustafa Arslan, "Bugün Afrika ülkelerine gitmeyi düşünmeyen iş adamı, küçük kalmaya mahkum kalacaktır" dedi.

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği

/////////////////

Life Dergisi başarı ödülleri sahiplerini buldu

MERSİN merkezli olarak ülke genelinde yayın hayatını sürdüren Türkiye Life Dergisi tarafından 1'ncisi verilen Türkiye Başarı Ödülleri düzenlenen törende sahiplerini buldu. Erdemli Royal Sebaste Otel'de düzenlenen törende Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na 'Turizm Projesi Ödülü', KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan'a ise 'Hizmet Onur Ödülü' verildi.

Törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Mersin İl Jandarma Komutanı Albay Bedri Dursun, KKTC Mersin Konsolosu Zalihe Erden, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Türkiye Life Dergisi İmtiyaz Sahibi Selman Özipek ile Genel Koordinatör Senay Özipek, dergi çıkarmaya dönük fikirlerini benimle paylaştıklarında başarılı bir şekilde yol almalarına dönük desteğimi verdim. Bugün görüyorum ki, ortaya çıkan sonuç beni yanıltmamış ve başarı öyküsüne dönüşmüş. Büyük bir değişim sürecinde olan ülkemizde Mersin, her alanda Türkiye'yi kucaklayan, Türkiye'nin zenginliğine katkı sunan bir kenttir. Her alanda öne çıkan bir kent olan Mersin'in, sosyal ve toplumsal değerleri, insanları ve dinamikleri de vardır. Bunlardan birisi de Yavuz Donat'tır" dedi.

Mersin'in uluslararası kimliği, çok kültürlülüğü, zenginlikleri ve dinamikleri ile bir dünya kenti olduğunun altını çizen Güzeloğlu, "Bu kimlik 20-30 Haziran tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunları ile birlikte uluslararası bir spor kenti kimliğiyle de bir araya geldi. 600 milyon lirayı aşan spor yatırımlarının sadece oyunlar kapsamında değil, Mersin'e uluslararası bir kent olma noktasında değerler katacağı aşikardır. Türkiye'nin ve dünyanın en yeni tesislerinin Türk sporuna ve Mersin'e kazandırılmasında Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç'ın inanılmaz bir çabası oldu. Kendisine şahsım ve tüm Mersin adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ise Mersin'de inşa edilen tesislerin kendisini şaşırttığını dile getirdi. Gün içerisinde Mersin'deki tesislerde incelemelerde bulunduğunu aktaran Bakan Atasayan, "Tesislerin kısa bir sürede yapılması bizi gururlandırmıştır. Gittiğimiz bütün tesislerde karşılaştığımız genç mimar ve genç mühendislerin KKTC'deki üniversitelerden mezun olduğunu öğrendik. Bu bize büyük bir onur verdi. Ülkemiz, anavatan Türkiye'nin desteğiyle büyümektedir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2010 yılında KKTC'ye geldiğinde, ülkemizdeki yüksek öğrenim gören öğrenci sayısının 60 bine yükseltilmesi gerektiğini söylemişti. Bizler de 2013 yılı içerisinde 55 bin 500 rakamına ulaştık. 2014 yılında hedefimize ulaşacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye Life Dergisi Genel Koordinatörü Senay Özipek ise yaptığı konuşmasında; "Yayın hayatımıza başladığımız Mersin'den sonra Türkiye geneli çıkartma kararı aldığımız dergimiz, siz okuyucularımız sayesinde çok büyük yerlere geldi. Yaptığımız çalışmalara bazen biz bile inanamamıştık. Ama çalışma arkadaşlarımızla birlikte ülkemizin her yerine giderek oraları dünyaya tanıtmak bizleri çok mutlu etti. Birincisini düzenlediğimiz başarı ödüllerini gelenekselleştirmek istiyor, davete katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ödüllerin takdimine geçilirken, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 'Hizmet Onur Ödülü'nü KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan'a takdim etti. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da 'Turizm Projesi Ödülü'nü Bakan Atasayan'ın elinden aldı. Öte yandan; 'Yılın En Başarılı Devlet Adamı Ödülü'ne layık görülen KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 'Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç ile 'Başarı Hizmet Ödülü'ne layık görülen Çorum Valisi Sabri Başköy'ün ödüllerinide Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu teslim aldı. Güzeloğlu, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay'a takdim edilecek olan 'Turizm Onur Ödülü'nü de İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Turabi Aktürk'e teslim etti.

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ

/////////////

Köylünün şikayeti taş ocağı kapattı

MERSİN'in Erdemli İlçesi Esenpınar Beldesi'nde faaliyet gösteren 3 taş ocağının, dinamit patlatma esnasında yarattığı sarsıntı ve toz bulutu nedeniyle yapılan şikayetler sonrası 2 taş ocağı kapatıldı.

Erdemli'ye 25 kilometre uzaklıktaki Esenpınar Beldesi sakinlerinin BİMER'e yazdıkları şikayetin ardından, Mersin Özel İdaresine bağlı 10 kişilik bilirkişi heyeti, taş ocaklarında incelemeler yaptı. Heyet, 2 taş ocağının ruhsatlarında oluşan evrak yetersizliği nedeniyle kapatma kararı verdi. Esenpınar Beldesi'nde oturan ve taş ocaklarının kapatılması ile ilgili BİMER'e şikayette bulunan Av. Fahrettin Gürsoy, belde halkının bu durumdan çok rahatsız olduğunu belirterek, "Sarsıntılar oluyor, toz duman altında kalınıyordu. Şu anda köye yakın olan 2 taş ocağının kapatıldığını öğrendik. İnşallah bu kapatma işlemi süresiz olarak olur" dedi.

Esenpınar Beldesi Merkez Mahallesi Muhtarı Emin Şen ise, 2 taş ocağının kapanmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Hiç olmazsa biraz rahatlamış oluruz. Ama bizim isteğimiz, gerekli inceleme ve araştırmanın ardından tamamen kapatılması. Yetkililerden bunu istiyoruz" diye konuştu.

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ

//////////////////////

Teknoloji ve tasarım sergisi

MERSİN'in Mezitli Muhittin Develi Ortaokulu öğrencileri Teknoloji Tasarım ve Resim Sergisi açtı.

Okulun jimnastik salonunda, öğrenciler tarafından düzenlenen serginin açılışını Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni ve İlçe Müftüsü Nusret Karabiber yaptı. Resim, Tasarım ve Teknoloji sergisi büyük ilgi gördü. Öğrencilerin aylar süren çalışmaları sonucunda ortaya çıkan tasarımların sergisinde, bir birinden ilginç ürünler sergilendi. Sergi açılışında konuşan Müdür Nenni, küçük tasarımların büyük başarı kazandırdığını kaydederek, öğrencilerin yaptıkları tasarımları yakından inceleme fırsatını bulmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Okul Müdürü Bekir Yazgan ise bu etkinliğin yapılmasından gurur duyduğunu ifade ederek, "Tasarım hayalle başlar. Hayallerin gerçeğe dönüştüğü sergiyi açan öğrencilerimle gurur duyuyorum.ö dedi.

MEZİTLİ

///////////////////////////

Anamur'da göz kamaştıran sergi

ANAMUR Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün 2012-2013 Eğitim yılı sonu sergisi büyük ilgi gördü.

Kursiyerlerin usta öğreticiler nezaretinde hazırladıkları birbirinden güzel eserleri Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergiledi. Açılışta bir konuşma yapan Anamur Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ethem Alıçlı yaptıkları çalışmaları anlattı. Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, ANED Başkanı Hikmet Narcı ve Geniş bir davetli gurubu katıldı.

Anamur Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları kursiyerleri ekibinin gösterileri açılışa renk kattı.

Mithat ÜNAL/ ANAMUR

///////////////////////

Anamur kan rekortmeni oldu

KIZILAY Derneği Anamur Şubesi'nin düzenlediği Kan Toplama Festivali'nde bir günde 555 ünite kan toplanarak, ilçeler arası Türkiye rekorunu kırıldı.

Anamur eski Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan kan toplama tırında, 4 uzman doktor, 6 hemşire, sağlık meslek lisesinden 10 stajyer öğrenci ile laboratuar ekibi ve Kızılay Derneği Anamur Şubesi üyeleri hazır bulundular. Dernek Başkanı Sadık Akçoru, şu ana kadar 555 ünite kan toplayarak ilçeler arası kan toplama rekorunu Anamur şubesi olarak kendilerinin kırdığını söyledi. Vatandaşların kan vermek için sıraya geçtiğini belirten Akçoru, festival süresince Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ve Belediye Başkanı Mehmet Türe başta olmak üzere Anamur esnafına ve kan veren halka yemek veren hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Kanın her zaman zaruri bir ihtiyaç olduğunun herkes tarafından bilinmesi gerektiğini kaydeden Akçoru, "Her zaman insanın başına her şey gelebilir. Şimdi es geçtiğimiz kan bağışı beklide şu anda birileri için çok acildir. Bu düşünce ile hareket edilmeli ve vücudumuzun ürettiği bu hayati sıvıyı depolamalıyız" dedi.

Anamur'dan önce bu rekorun 549 ünite ile Adana'nın Düziçi İlçesi'nde olduğunu kaydeden Akçoru, "Artık rekoru kimseye kaptırmak niyetinde değiliz. Anamur halkının bu ilgisi devam ettiği sürece kendi rekorumuzu kendimiz kırarız.ö diyerek kan bağışında bulunan herkese teşekkür etti.

Mithat ÜNAL/ ANAMUR

////////////////////////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement