Depremde yıkılan kafede 1 milyon liralık zarar - Son Dakika
Güncel

Depremde yıkılan kafede 1 milyon liralık zarar

Depremde yıkılan kafede 1 milyon liralık zarar

Çukurova ilçesinde depremde ağır hasar alan kafede 1 milyon lirayı aşkın zarar meydana geldiği bildirildi. Yıkımı gerçekleştiren şirketin kimseye haber vermediği iddia edildi. Şirket çalışanlarıyla muhtar arasında tartışma yaşandı ve basın mensupları tehdit edildi. Şirket, kafenin zararlarını karşılayacaklarını söyledi.

20.07.2023 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAFENİN ZARARI 1 MİLYON LİRA

Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde depremde ağır hasar aldığı için kontrollü yıkılan Övgü Apartmanı'nın devrildiği kafede 1 milyon lirayı aşkın zarar oluştuğu bildirildi. Güzelyalı Muhtarı Göktürk Güngör, yıkımı gerçekleştiren şirketin yıkımdan önce kimseye haber vermediğini öne sürdü. Güngör, "Binanın çevresine yıkımın gerçekleştirileceğine ilişkin birkaç gün önce yazılar asıldı ama net olarak yıkımın ne zaman bildirileceğine dair bilgi verilmedi. Az önce karakolun komiseriyle görüştürdüm, onun dahi bilgisi yok. Burada bütün evlerin içerisinde yaşayan komşular, mağduriyet yaşadı. Kimseye bilgi verilmeden kontrolsüz bir yıkım gerçekleştirdiler. İş yerlerimiz, ağaçlarımız, binalarımızın kenar kısımları teker teker zarar gördü. Kimsenin insanları bu şekilde rezil etmeye hakkı yok. Muhtarın da komşuların da konudan haberleri yok. 7 gün 24 saat telefonlarımız susmuyor. Burada çok gergin bir süreç yaşanıyor" diye konuştu.

YIKIM EKİBİNDEN KAMERAMANA MÜDAHALE

Bu sırada yıkımı gerçekleştiren şirketin çalışanları, Güngör'e tepki gösterince tartışma çıktı. Yıkım için gerekli tüm izinleri aldıklarını söyleyen şirket çalışanları, binanın demirlerinin çürük olduğu için yıkımın kontrolden çıktığını öne sürdü. Aynı kişiler, bu tartışmayı görüntüleyen basın mensuplarını da tehdit edip, görüntü almalarını engellemeye çalıştı. Görüntü alan basın mensubunun kamerasını eliyle yere indirmeye çalışan şirket çalışanını, çevredekiler sakinleştirdi. Ayrıca şirket çalışanları, çatısı çöken ve içerisindeki eşyaları zarar gören kafenin zararlarını karşılayacaklarını söyledi.

Nuri PİR-Yusuf KANTARLI/ADANA,


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Depremde yıkılan kafede 1 milyon liralık zarar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement