Denizli'de Gözaltı Protestosu - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Gözaltı Protestosu

Denizli\'de Gözaltı Protestosu

Gözaltına alınan İşçi Partililer, serbest bırakılırken bir gün sonra CHP, İP ve çok sayıda sivil toplum örgütünün temsilcisi gözaltıları protesto etti.

31.01.2011 22:10

Başbakan Erdoğan'ın Denizli ziyaretinde, protesto edecekleri iddiasıyla göz altına alınan İşçi Partililer, serbest bırakılırken bir gün sonra CHP, İP ve çok sayıda sivil toplum örgütünün temsilcisi gözaltıları protesto etti.Denizli'de Başbakan Erdoğan'ı protesto edecekleri ve taşlı saldırıda bulunacakları ihbarını alan polis, dün sabah saatlerinde İşçi Partili 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltı olaylarını protesto etmek isteyen ve aralarında İl Başkanı Mustafa Güleç, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Çobanoğlu ile Belediye Meclis üyesi Gökman Dikmen'in de bulunduğu 16 kişi de daha göz altına alındı.

Gözaltılar bir gün sonra Defterdarlık yanında bir grup tarafından protesto edildi. CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Başbakan Erdoğan'ın Denizli'ye gelişiyle bir devlet terörü uygulandığını belirterek, "Bir siyasi partinin il başkanı, belediye meclis üyesi tartaklanarak gözaltına alınmıştır. Bunu kınıyoruz. Başbakan her ile gidebilir. Ama her gittiği yerde bu devlet terörünü uygulamak gibi lüksü olamaz. Başbakan protesto edilebilir. Uzlaşma kültürünü hiç bir zaman içine sindirmemiş bir başbakanın kendisine bir protesto yapmaya dahil müsaade etmeden bu insanlara saldırmasını kınıyoruz. Ama her gittiği yerde bu protestolar çığ gibi büyüyecek. Bu yaptıkları yanına kalmayacak. Sandıkta bunu göreceğiz" dedi.

KAMU, AKP'NİN TEŞKİLATI GİBİ ÇALIŞTIRILIYOR

Denizli Baro Başkanı Adil Demir, Başbakanın Denizli'ye gelmesiyle bir çok hukuksuzluğun yapıldığına tanık olduklarını söyledi. Demir, "Yöneticiler her zaman demokratik ve hukuk sınırları içinde protesto edilebilir. Ancak yöneticilerin protesto edilmesi, hukuk dışına çıkacağı gibi önceden bir öngörüyle insanların özgürlüklerini tahdit etmek, demokratik hukuk devletlerinde mümkün olmayan bir şeydir. Bu diktarörlüğün ayak sesleridir. Yasama yürütme tarafından kontrol edilebilir, ama eğer yargı da yürütmeye engel olamıyorsa, yürütmeyi hukuk sınırları içinde tutamıyorsa, işte diktarörlüğün adı budur. Tüm kamu idarecileri, başta valimiz olmak üzere, kamu idaresi AKP'nin teşkilatı gibi çalışamaz. Sayın başbakan açılış yapıyor ise, bu açılışa uygun kamu görevinin gereklerini yerine getirsin. Kamu gücüyle toplanan insanlara siyaset yapılmasın" dedi.İP İl Başkanı Mustafa Güleç ise, "Denizli polisi talimatları yerine getirdi. Onlar da başbakanlık korumalarından emir aldı. Artık dikensiz gül bahçesi bitti. Biz Tunus'a, Mısır'a benzemeyiz. Biz Atatürk'ün ülkesiyiz. Direneceğiz. Bizi yıldıramayacaklar. Yasalar çiğneniyor. Bir partinin il başkanı yaka paça karakola götürüp dövülüyor. Bu demokrasilerde olur mu? Recep Tayyip Erdoğan demokrasisin de oluyor" diye konuştu.

"POŞETTE MANDALİNA VARDI"

Göz altına alınan isimlerden Türkiye Gençlik Birliği Denizli Şube Başkanı Recai Altuntaş, marketten iki kilogram mandalina aldığı için göz altına alındığını iddia etti. Altuntaş, "Marketten iki kilogram mandalina alıp dışarı çıktım, yanıma polisler gelip beni göz altına aldı. Neden göz altına alındığımı sorduğumda bana (Başbakana taş atacakmışsınız, duyum aldık) dediler. Halbuki poşette mandalina vardı" dedi. Hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine atılan sloganların ardından basın açıklaması olaysız şekilde sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Gözaltı Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement