Davutoğlu: İzmir, Diplomatik Merkez Olacak - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: İzmir, Diplomatik Merkez Olacak

Davutoğlu: İzmir, Diplomatik Merkez Olacak

Bakan Davutoğlu, geçen salı günü, Ankara feribotuyla kente getirilen Libyalı yaralılardan bazılarını, tedavi gördükleri Urla Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti.

09.04.2011 18:10

İzmir'de bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, geçen salı günü, Ankara feribotuyla kente getirilen Libyalı yaralılardan bazılarını, tedavi gördükleri Urla Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Bakan Davutoğlu, servislerde tedavi gören yaralılara, 'Geçmiş Olsun' dileklerini iletip karanfil verdi. Yaralılardan bir bölümünün kendi imkanlarıyla, kağıttan yapıp duvara yapıştırdıkları Türk bayrağı dikkat çekti. Hastanede özellikle yaralıların, yakınlarıyla iletişim kurmaları yolundaki sıkıntılarını dinleyen, bir Libyalı yaralının da yakınını aramasına yardımcı olan ancak ulaşamamasına tanık olan Bakan Davutoğlu, samimi havada geçen ziyareti ardından refakatçilerin kaldığı yakındaki Sağlık Bakanlığı Sosyal Tesisleri'ne geçti. Buradaki Libyalı refakatçiler, ellerinde Türkiye ve Libya bayraklarıyla Bakan Davutoğlu'nu karşıladı, tezahüratlarıyla sevgilerini dile getirdi.

"HER ZAMAN YANLARINDA OLDUĞUMUZU İLETTİK"

Refakatçilerle sohbet ettikten sonra yetkililerden bilgi alan Bakan Davutoğlu, Libya'da çok zor koşullarda acil tıbbi yardıma ihtiyacı olanları geçen haftada ülkemize getirdiklerini anlatırken, "300'ü yaralı 475 kişi ülkemize geldi. Bu insani yardım operasyonuna katılan tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Türkiye'nin Libyalı kardeşlerine duyduğu muhabbetini, insani yardım konusundaki önemini tüm dünya gördü. Burada yaralılar ile refakatçilerin sıkıntılarını dinledik. Gerçekten kendilerini ülkelerinde hissettiklerini ifade etiler, şükran duygusu içindeler. Biz de her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha ilettik. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın da selamlarını ilettik. Bu yaralılardan dün 46'sını taburcu ettik, ülkelerine gönderdik. Bir de maalesef Libyalı bir yaralı öldü. Onu da Libya'ya gönderdik" dedi. Refakatçiler, Libyalıların çok zor şartlar altında ülkelerinde yaşadıkları, buraya getirilmelerinin kendileri için önemli olduğunu, emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: İzmir, Diplomatik Merkez Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement