Darbe Tutanakları'nın Üçüncü Kitabı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Darbe Tutanakları'nın Üçüncü Kitabı Çıktı

Darbe Tutanakları\'nın Üçüncü Kitabı Çıktı

"Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu"nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski başbakan Tansu Çiller, CHP eski genel başkanı Deniz Baykal, SP eski genel başkanı Recai Kutan ve adalet eski bakanı Mehmet Ağar'ın görüşlerine başvurularak...

20.01.2013 11:44

"Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu"nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski başbakan Tansu Çiller, CHP eski genel başkanı Deniz Baykal, SP eski genel başkanı Recai Kutan ve adalet eski bakanı Mehmet Ağar'ın görüşlerine başvurularak hazırlanan raporlardan oluşan "Darbe Tutanakları"nın üçüncü kitabı çıktı "Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu"nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski başbakan Tansu Çiller, CHP eski genel başkanı Deniz Baykal, SP eski genel başkanı Recai Kutan ve adalet eski bakanı Mehmet Ağar'ın görüşlerine başvurularak hazırlanan raporlardan oluşan "Darbe Tutanakları"nın üçüncü kitabı çıktı.

ANKA Yayınları tarafından basılan kitapta, Başbakan Erdoğan, eski başbakan Tansu Çiller, CHP eski genel başkanı Deniz Baykal, SP eski genel başkanı Recai Kutan ve adalet eski bakanı Mehmet Ağar'ın ifadeleri, "noktasına, virgülüne dokunmadan", eksiksiz olarak yer aldı. Komisyon'un, eski genelkurmay başkanları eski ve yeni bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, öğretim görevlileri, gazete patronları, gazeteciler ve hukukçuların da içinde bulunduğu 155 kişiyi dinlemesine karşın, "siyasi tartışmalara meydan vermemek için" hiç kimse hakkında suç duyurusunda bulunulmayacağı vurgulanan 344 sayfalık kitapta, siyasetçilerin şu sözleri öne çıktı:

"-Demokrasiye ve milli iradeye bir gecede kökten müdahalede bulunan darbelerin yaptıkları olumsuz etkiyle bürokratik oligarşinin her gün milli iradeyi örseleyen bir vesayet uygulaması arasında fark yoktur. Darbeciler, yaptıkları yasal ve anayasal düzenlemelerle siyaseti ve toplumu dizayn etmeye soyunmuşlar, ülkenin geleceğini ipotek altına alacak bir vesayet düzeni tesis etmeye çalışmışlardır. (Başbakan Erdoğan)

- 28 Şubat bir darbedir. Bu belki ezber bozan bir darbedir ama darbedir. 28 Şubat tankla tüfekle yapılmadı, Meclis'in önüne gelmedi tanklar. Eğer gelseydi, o tankların üstüne çıkılırdı ama öyle olmadı. (Tansu Çiller)

-Askeri darbelerden ve siyasi baskılardan arındırılmış bir demokrasi ve hukuk-yargı düzeni, hepimizin ortak özlemi olmaya ne yazık ki hala devam ediyor. Buna ulaşmak için birbirimizi daha çok dinlemeye ve anlamaya ihtiyacımız var. (Deniz Baykal)

-Hakikaten Türkiye, Osmanlı döneminden itibaren bir darbe uygulamasına muhatap oluyor. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti'nde olmadı. Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde de buna benzer bazı darbeler oldu ve bu darbe geleneği maalesef 28 Şubat'a kadar devam etti. (Recai Kutan)

-12 Mart'taki orduda daha sağ yapı diyelim, sol yapıyı olduğu gibi hepsini tasfiye etti. Ama bu neyi gösteriyor? Esas facia ordu içinde sürekli kaynayan demokrasi dışı davranışlara kapıyı açık tutan bir yapının varlığı. (Mehmet Ağar)" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Darbe Tutanakları'nın Üçüncü Kitabı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement