Darbe mağduru köylülerin hikayesine 500 başvuru - Son Dakika
Güncel

Darbe mağduru köylülerin hikayesine 500 başvuru

Darbe mağduru köylülerin hikayesine 500 başvuru

Çektikleri film nedeniyle 12 Eylül 1980 askeri darbesinde gözaltına alınan köylülerin hikayesini anlatmak için çekimlerine başlanan "Netekim Karakolu" adlı filmde rol almak için 500 kişinin...

14.10.2013 12:18

Çektikleri film nedeniyle 12 Eylül 1980 askeri darbesinde gözaltına alınan köylülerin hikayesini anlatmak için çekimlerine başlanan "Netekim Karakolu" adlı filmde rol almak için 500 kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi.

Mersin'de genellikle olayın geçtiği mekanlarda çekimlerine başlanan filmin yönetmenliğini, 15 yaşındayken film çekmek isteyen ancak darbe dolayısıyla çalışmasını tamamlayamayan Zeynel Korkmaz'ın oğlu Yasin Korkmaz yapıyor.

Yönetmen Yasin Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1970'de babası Zeynel Korkmaz'ın çektiği filme ait film parçaları ve fotoğrafların, 1980 askeri darbesinden bir yıl sonra devam eden ev aramalarında ortaya çıktığını söyledi.

O dönem filmde rol alan köylülerin, "örgüt oluşturarak suç işlemek" iddiasıyla gözaltına alındığını dile getiren Korkmaz, bu gözaltıların filmin konusunu oluşturduğunu belirtti.

Askerler tarafından çektikleri film yüzünden gözaltına alınan ve 'silah bulundurmak, adam öldürmek' gibi trajik suçlamalarla sorgulanan köylülerin yeniden kamera karşısına geçtiğini ifade eden Korkmaz, "12 Eylül'de çekimine başladığımız film, hayatları darbeyle sekteye uğrayan köylülerin hikayesini ele alıyor. Genç yaşta film çekmeye çalışan ve köylüleri de oynamaya ikna eden kafadarların başlarına gelenler ise filmin ana konusunu oluşturuyor" diye konuştu.

Çekimler öncesinde Erdemli Ziraat Odası ve Kocahasanlı Belediyesi düğün salonunda oyuncu başvurularını aldıklarını belirten Korkmaz, filmde rol almak için 500 kişinin başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Filmde rol almak için kucağındaki 25 günlük bebeği ile gelen annelerin bile olduğunu anlatan Korkmaz, "Filmde oynamak için başvuranlar arasında emekli öğretmenden, ortaokul öğrencisine, üniversite öğrencilerinden esnafa kadar birçok insan bulunuyor" dedi.

Kormaz, çekimlerin 1,5 ay süreceğini de sözlerine ekledi.

Filmde rol almak için başvuranlardan Hıdır Serin ise 12 Eylül öncesinde çekilen filmde kendisinin de rol aldığını ve o dönem işkence görenlerden birisi olduğunu ifade etti.

-Erdemli'de çekimine başlanılan ''Netekim Karakolu'' filminde rol almak isteyen gençlerin forum doldurması

-Filmde rol almak isteyenlerin Erdemli Ziraat Odası önünde beklemeleri

-Bir bayan ve bir gençle yapılan röportaj

-Ortaokul öğrencileri ile yapılan röportaj

-12 Eylülde ifadesi alınan Hıdır Serin isimli köylü de filmde oynamak için başvurdu

-Emekli bir öğretmenle yapılan röportaj

-Kast'ta rol almak isteyenlerin fotoğraflarının çekimi

-Kucağında 25 günlük bebeği ile sette yer almak isteyen Umay Haznedar isimli anneden görüntü ve röportajlar

-Netekim Karakolu tabelasından ve bina görüntü

-12 Eylül'ü anlatan filmden sahneler

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darbe mağduru köylülerin hikayesine 500 başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement