Cumhuriyet Yolunda Eğilip Bükülmeden Yürüyenler" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Yolunda Eğilip Bükülmeden Yürüyenler" Konferansı

Cumhuriyet Yolunda Eğilip Bükülmeden Yürüyenler" Konferansı

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu: "Savcı, hakim kararları polis tarafından uygulanmıyorsa Türkiye'nin adı ne hukuk, ne kanun devletidir"

24.01.2014 18:29

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, "Savcı, hakim kararları polis tarafından uygulanmıyorsa Türkiye'nin adı ne hukuk, ne kanun devletidir" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesi tarafından Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Cumhuriyet Yolunda Eğilip Bükülmeden Yürüyenler" konferansında konuşan Kanadoğlu, mevcut yargı sisteminin Türkiye'nin anayasal, demokratik hukuk devleti olarak tanımlanmasına izin vermeyeceğini savundu.

Tarafsız, bağımsız mahkemeler kurulamaması durumunda, sağlam ve adil kararların çıkmayacağını vurgulayan Kanadoğlu, anayasanın "askıda" olduğunu öne sürdü. Mevcut yargı sisteminin Türkiye'nin anayasal, demokratik, hukuk devleti olarak tanımlanmasına müsaade etmeyeceğini iddia eden Kanadoğlu, "Biz anayasal devlet değil, sadece anayasalı bir devletiz. Savcı, hakim kararları polis tarafından uygulanmıyorsa Türkiye'nin adı ne hukuk, ne kanun devletidir. Türkiye bugünden itibaren polis devletidir" diye konuştu.

Kanadoğlu, tarafsız ve bağımsız olmadan mahkemelerden adil bir karar çıkmayacağına da dikkati çekti. Yargıda, "samimi bir iradeye" ihtiyaç olduğuna değinen Kanadoğlu, "Siyasi iktidar o samimiyeti taşımıyor ise gevezelik neticesinde kalır" dedi.

Avukat Celal Ülgen de geçmişte yargıda çete olduğuna yönelik sözlerinin dikkate alınmadığını, bugün ise iktidarın aynı şeyleri tekrarladığını söyledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Yolunda Eğilip Bükülmeden Yürüyenler' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement