Cumhuriyet Üniversitesi'nde Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Üniversitesi'nde Gıyabi Cenaze Namazı

Cumhuriyet Üniversitesi\'nde Gıyabi Cenaze Namazı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörlüğü tarafından Soma'da yaşamını yitiren maden işçileri için mevlit okutularak cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

16.05.2014 16:42

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörlüğü tarafından Soma'da yaşamını yitiren maden işçileri için mevlit okutularak cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için CÜ Cami'nde, cuma namazı öncesinde mevlit okundu. CÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan hayatını kaybeden işçiler için dua etti. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Aslan ise cuma namazını kıldırarak hutbede yaşamını yitirenler için dua etti. Daha sonra yaklaşık bin kişinin katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve bazı rektör yardımcılarının katıldığı namazı İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Sedat Tortumluoğlu kıldırdı. Cenaze namazı sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Kocacık, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımız için bugün gıyabi bir cenaze namazı düzenlemek istedik, bir mevlit okuttuk. Allah kabul etsin diyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailelerine sabır diliyoruz. Yaralı olan ve henüz umutlarımızı kaybetmediğimiz vatandaşlarımız için acil şifalar diliyoruz. Allah dualarımızı kabul etsin dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Üniversitesi'nde Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement