Cumhuriyet Bayramı Töreninde AK Parti Reklamına Tepki - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Bayramı Töreninde AK Parti Reklamına Tepki

Cumhuriyet Bayramı Töreninde AK Parti Reklamına Tepki

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde bugün Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni sırasında, alana hakim yerdeki belediyeye ait elektronik panoda sürekli Ak Parti'nin seçim reklamının yayınlanmasına, muhalefet partilerinin yöneticileri tepki gösterdi.

29.10.2015 18:48

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde bugün Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni sırasında, alana hakim yerdeki belediyeye ait elektronik panoda sürekli Ak Parti'nin seçim reklamının yayınlanmasına, muhalefet partilerinin yöneticileri tepki gösterdi.

Sapanca Belediyesi'ne ait olan tören alını yanındaki elektronik panoda tören boyunca sürekli olarak Ak Parti reklamı yapılmasına CHP İlçe Başkanı Selim Topçu ve MHP İlçe Başkanı Berat Taner ile vatandaşlar tepki gösterdi. CHP Başkanı Selim Topçu, bunun etik olmadığı gibi, bu elektronik panonun kumandasının hemen yakındaki Ak Parti İlçe binasında olduğunu ve bir aydır buradan kesintisiz yayın yapıldığını söyledi. Topçu, şöyle dedi:

"Sapanca Belediyesi'nin malı olan bu billboarda ve diğer billboardlara Ak Parti olarak şu ana kadar ne kadar ücret ödenmiştir? Sapanca kamuoyu bu konuda aydınlatılmalıdır. Bize gelen bilgilere göre bir tek kuruş reklam ücreti kesilmediği yönündedir. Haksız ve hukuksuz yapılan bu yayın için tören başlamadan önce belediye yetkililerine tören bitene kadar kapatılmasını istemiştik. Kapatmadılar, tören boyunca bu yayın devam etti."

SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

MHP İlçe Başkanı Berat Taner de Ak Parti seçim reklamı görüntülerinin kapatılmasını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tören görüntülerinin yayınlanmasının daha uygun olacağını yetkililerden istediklerini hatırlattı.

Berat Taner, "Fakat bunun Ak  Parti binasından kumanda edildiğini, parti binasında bunun kumandasından sorumlu görevlinin partide olmadığı için kapatmayacaklarını söylediler. Sapanca Belediyesi Ak Parti'nin bir yan kuruluşu değildir. Buradan Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyorum" dedi.

Taner  tören sonunda Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer'e de konuyla ilgi tepki gösterdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Bayramı Töreninde AK Parti Reklamına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement