Cumhuriyet Başsavcısı Bayar'den Kader E. Açıklaması Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Başsavcısı Bayar'den Kader E. Açıklaması Açıklaması

Cumhuriyet Başsavcısı Bayar\'den Kader E. Açıklaması Açıklaması

Siirt’in Pervari ilçesinde 12 yaşında evlendirilen 13 yayında çocuk doğuran ve 14 yaşında ölü olarak bulunan Kader E. için Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar tarafından açıklama yapıldı.

23.01.2014 17:14

Siirt'in Pervari ilçesinde 12 yaşında evlendirilen 13 yayında çocuk doğuran ve 14 yaşında ölü olarak bulunan Kader E. için Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar tarafından açıklama yapıldı.

Başsavcı Bayar, yaptığı açıklamada, Kader E.'nin ölümüyle yansıyan olayla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduğunu ifade etti. Bayar, "12 Eylül 2013 tarihinde Pervari Devlet Hastanesi'nde Kader Ertem'in doğum yapması sonucu olayın Pervari İlçe Jandarma Komutanlığı'na ihbar edildi. Aynı gün olayın Pervari Cumhuriyet Savcılığı'na bildirilmesi ile Pervari Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kader E.'nin cinsel yönden istismar edilmesi nedeniyle şüpheliler Musa Ertem, Mehmet Atak, Suna Ertem, Tahir Atak, Sabriye Sivil hakkında soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonucunda Pervari Cumhuriyet Savcılığı'nca adı geçen şüpheliler hakkında kamu davası açılması için soruşturma evrakı Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmiştir. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 23 Ocak 2014 tarihinde Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'ne Kader E'nin anne ve babası ile birlikte yaşadığı Mehmet Atak ve Mehmet Atak'ın anne ve babası haklarında "Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" suçlarından cezalandırılmaları için kamu davası açılmıştır" dedi.

Bayar, Kader E.'nin ölümü ile ilgili olarak Pervari Cumhuriyet Başsavcılı'ğınca, Kader E. ile Mehmet Atak arasında imam nikahı kıyılması ile ilgili olarak Van- Çatak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kader E. ile Mehmet Atak'ın gayrı resmi birlikte yaşayıp yaşı küçük olduğu halde olayı adli makamlara bildirmeyen köy muhtarı hakkında Pervari Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ayrı ayrı soruşturma yürütüldüğünü sözlerine ekledi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Başsavcısı Bayar'den Kader E. Açıklaması Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement