Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu: (3) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu: (3)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "'Ayasofya'yı açacağız.' dedik; açtık, 'Savunma sanayimizde ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtaracağız.' dedik; kurtardık, İHA'ları, SİHA'ları, Akıncı'yı, Kızılelma'yı yaptık mı, yaptık.

05.01.2023 14:56  Güncelleme: 17:19

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "'Ayasofya'yı açacağız.' dedik; açtık, 'Savunma sanayimizde ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtaracağız.' dedik; kurtardık, İHA'ları, SİHA'ları, Akıncı'yı, Kızılelma'yı yaptık mı, yaptık. Dünya medyası bunları yazıyor, çiziyor, her yönüyle ortaya koyuyor ama bizdekilerde göz var görmüyor, kulak var duymuyor." dedi.

Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, istihdamdan ihracata her başlıkta aldıkları başarılı sonuçların yaptıkları fedakarlıkların ve verdikleri emeklerin boşa gitmediğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısının ardından bu sürecin ekonomik boyutunu tekrar millete anlatacağını belirten Erdoğan, AK Parti il başkanlarından, AK Parti'nin "Cesaret edilemez." denilen her şeye cesaretle girişen, "Yapamaz." denilen her şeyi yapan, "Başaramaz." denilen her şeyi başaran velhasıl millete verdiği her sözü tutan bir parti olduğu gerçeğini bıkmadan, usanmadan anlatmayı sürdürmelerini istedi.

Erdoğan, muhalefet partilerinin temsilcilerinin, yapılamayacağını iddia ettiği bazı yatırım ve düzenlemelerin hayata geçirildiğini gösteren bir video izletti.

"Bizim görevimiz, yalan değil icraattır"

Videonun ardından "Evet, AK Parti budur." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"(Togg için) Nerede diyor? Adres Gemlik. Bay Kemal, lütfeder de Gemlik'e gidersen sana rehberlik edecek kişiler de görevlendirebiliriz ama Sanayi ve Teknoloji Bakanı'mı da göndermem lazım. Fakat ondan da çok korktu mu ne yaptı, 'O gelirse gelmem.' demiş. Öbürü 'Oraya (Büyük Çamlıca Camisi) 60 bin kişi gelirse.' diyor, 'Bir kere doldursunlar elini öperim.' diyor. Biz öyle herkese el öptürmeyiz ama Büyük Çamlıca Camimiz nice defalar 60 binleri ağırladı. Hamdolsun. Bu zattan bu ifadeyi duymamız bizi çok üzmüştür. Yani bunu o masanın etrafında birileri söyleyebilir ama onun söylemesine akıl kar erdiremedik, yazıklar olsun. Öbürü de çıkmış, 'Erdoğan Ayasofya'yı açamaz' diyor. Açtık, ne yapacaksın şimdi? Aslında Meral Hanım bizi gayet iyi tanır, iyi bilir de bu lafı nasıl etti ben onu anlamadım. Meral Hanım, şu anda cami, müze değil. Şöyle bir teşrif edersen isabetli olur ve Ayasofya'yı bu haliyle de görmüş olursun. Bizim görevimiz, yalan değil bizim görevimiz, icraattır, dürüstlüktür ve yapılamayanları Allah'ın izniyle yapmaktır."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bir tane eserleri yok." dediğini anımsatan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Sen İzmir milletvekili değil misin? İzmir'in yollarını kim yaptı? Hiç olmazsa Türkiye'yi dolaşmıyorsun, İzmir'e de mi gitmiyorsun? Yani 7-7,5 saatte gidilen İzmir'e şu anda 3 saat 15 dakikada arabayla gidiliyor. Bundan da mı haberin yok. Sabuncubeli Tüneli'ni açtık, o tünelden de mi geçmedin? Bunlarda yalan yenilir yutulur gibi değil. Ne derse desinler, şimdi ben İzmir milletvekillerime sesleniyorum, arkadaş daha çok çalışacaksınız, daha çok çalışacaksınız ve bunu tüm İzmirli kardeşlerimize anlatacaksınız. Bunların yalanlarına İzmirli, Manisalı vatandaşların artık daha fazla esir olmamaları gerekir. Bunları bölgenin milletvekilleri olarak anlatmak durumundayız. Bunlarla bu yolculukta biz evelallah öyle bir yarışa gireriz ki bizi yakalayamazlar. Bizler yapıyoruz, yaparız, onlar ya seyreder ya konuşur ya iftira atar. 'Ayasofya'yı açacağız' dedik, açtık, 'Savunma sanayimizde ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtaracağız' dedik, kurtardık, İHA'ları, SİHA'ları, Akıncı'yı, Kızılelma'yı yaptık mı, yaptık. Dünya medyası bunları yazıyor, çiziyor, her yönüyle ortaya koyuyor ama bizdekilerde göz var görmüyor, kulak var duymuyor çünkü kalpleri mühürlü. Onun için bunları anlatmak durumundayız."

"Bay Kemal, parayı, finansmanı yönetmenin yolları var"

Kılıçdaroğlu'nun, şehir hastanelerinin bütçeye getireceğini iddia ettiği yükle ilgili eleştirilerine değinen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bütçe tekniğinden haberinin olmadığını ve her şeyin bütçeyle yapıldığını zannettiğini ifade etti. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bay Kemal, parayı, finansmanı yönetmenin yolları var. Onun için işte PPP diyoruz. Ne demek o? Kamu-özel işbirliği. Bunu biz yaptık mı? Yaptık. Milli bütçeden ortaya para koymadan bu yatırımları gerçekleştirdik mi? Gerçekleştirdik. Bu şehir hastanelerini yapan firmalar yatırımı kendileri yaptılar, biz kendilerine yaptıkları iş karşılığında ne yapıyoruz, ödeme yapıyoruz. Eğer bunları biz milli bütçeden yapmaya kalksaydık şöyle bir faiz hesaplaması yapmaya kalkın bunun faizini bile ödeyemezsin. Biz hiç o yollara başvurmadık. Sadece şehir hastanelerinde değil tüm yollarda, viyadüklerde, havalimanlarında aynı uygulamayı yaptık. Onun için de ülkemizi ne yaptık, adeta bir uçuşa kaldırdık.

Enerjide, ne diyor adam, konuşuyor. Sen zaten anlamazsın bu işlerden, senden sirk cambazı da olmaz. Yalan üzerine yalan. Açtığım davalardan bir tanesini de işte bu Sakarya'ya da hakaret oluyor ya bu adamdan da 50'yi aldık ama artık bu paralar bana gelmiyor onu da söyleyeyim. Bunları iftira attıkları o vakıflar var ya o vakıflara gönderiyorum. Bay Kemal Amerika'ya gitti malum. Orada tost, most filan falan bu işleri yaparken bir de oradaki vakfın binasını şöyle videoya çekim yapmış. İşte oradaki o iki vakfa, bunlardan kazandığımız parayı da veriyoruz. Hayırları dokunsun çünkü onların bu tür bir niyeti yok, böyle bir derdi de yok. Hiç olmazsa biz onları bu şekilde böyle bir hayra teşvik etmiş oluruz."

(Sürecek)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı\'nda konuştu: (3)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu: (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement