Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollande ve Kral Abdullah ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollande ve Kral Abdullah ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı Abdullah ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Mescid-i Aksa'da yaşananlarla ilgili görüştü.

17.09.2015 19:58  Güncelleme: 20:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde yaşanan Mescid-i Aksa kriziyle ilgili Ürdün Kralı Abdullah ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefonla görüştü.

"HAREM-İ ŞERİF'TE YAPTIKLARI KABUL EDİLEMEZ"

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası toplumun bu hususta harekete geçirilmesi için İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin ortak çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı. Ürdün Kralı Abdullah da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuya ilişkin çabalarından dolayı teşekkür ederek, İsrail'in Harem-i Şerif'te yaptıklarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

KRAL ABDULLAH TAZİYE DİLEDİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Abdullah'ın Türkiye ve Ürdün'ün dışişleri bakanlarının bu konuda neler yapılabileceğini değerlendirmek üzere en kısa sürede görüşmeleri hususunda mutabık kaldıkları kaydedildi. Kral Abdullah'ın görüşme sırasında terör saldırılarında şehit olan asker ve polisler için Türk halkına taziyelerini ilettiği öğrenildi.

FİLİSTİN KONUŞULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bugün bir telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Kudüs'te Harem-i Şerif'e yönelik ihlaller ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'yı ve Müslümanları hedef almasının özellikle İslam dünyasında büyük bir infiale neden olduğuna dikkati çekerek, bu konuda uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen Filistin devletinin kurulmasını kabullenmesinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

HOLLANDE TEDİRGİN OLDUĞUNU İFADE ETTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise Kudüs'teki gidişatın kendilerini de kaygılandırdığını ifade ederek, iki devletli bir çözümün Fransa tarafından da desteklendiğini belirtti.

BÖLGESEL SORUNLARDA YAKIN TEMAS İÇİNDE OLMA KONUSUNDA MUTABIKLAR

Erdoğan ve Hollande'ın görüşme sırasında, yasadışı göç ve Suriyeli sığınmacılara ilişkin konular da dahil olmak üzere, bölgesel sorunlarla alakalı olarak yakın temas içinde olma konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollande ve Kral Abdullah ile Görüştü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollande ve Kral Abdullah ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • ...: helal olsun sana uzun adam müslümanlar için önemli olan bi yer burası ve ora için uğraşan tek insan muhalefet de pkk yandaşlığı yapsınlar 8 7 Yanıtla
  • Hira: Çok umrunda ya mescidi aksa bide grüşmüş Allahım ya 6 3 Yanıtla
  • AKILLIKANLI: Türk şehitleri adamlarin umrunda bile değil 6 2 Yanıtla
  • gercek akıl: Akp pkk işit israil hepsi aynı. Şeytanın yavruları . 6 2 Yanıtla
  • etem: hırs azbuçuk içinde ıslam ateşi olsa böyle konuşmazdın 6 1 Yanıtla
  • Yasin: Bırak masalı 15 yıldır kandırılmıyon kandırıyon eş başkann 5 0 Yanıtla
  • arab sülo: abi akili olun 4 yandan müslumanlara taciz Erdogan sirf Türkiye degil arkadaslar Erdogan bütün islami ülkelerin baskani! onun icin dikkatli olun sizi yoksa......,! 1 3 Yanıtla
  • fırtına poyraz x: hdp ye verilen her oy terörist e verilen kurşun gibidir 2 0 Yanıtla
  • Anti RTE..: Acaba RTE yi kaale aldılarmiki..?? 0 1 Yanıtla
  • Rahm: Eğer israil kutsal sandığı elinden alınmasını istemiyorsa aksayı terk etmeli..yoksa dayandıkları ağaç yıkılır... 1 0 Yanıtla

Advertisement