Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yönelik Algı Operasyonları Kitap Oldu - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yönelik Algı Operasyonları Kitap Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'a Yönelik Algı Operasyonları Kitap Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik algı operasyonları kitap oldu.

29.10.2017 14:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik algı operasyonları kitap oldu. Gazeteci Yazar Yakup Halit Bulut'un kaleme aldığı "Büyük Dizayn Algı Savaşları" adlı kitap yayınlandı.

Gazeteci Yazar Yakup Halit Bulut'un kaleme aldığı "Büyük Dizayn Algı Savaşları" adlı kitapta " Türkiye'ye ve Türk Siyasetine Dönük Algı Durumları" başlıklı bir bölümde Türkiye'deki siyasi gelişmelere ilişkin algı operasyonları da ayrıntılı olarak incelendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili "Türk Siyasetinde Kaybetmeyen Erdoğan" başlıklı özel bir bölüm bulunan kitapta, Erdoğan aleyhinde bir dönem "Muhtar bile olamayacak", "Siyasi hayatı bitti" gibi başlıklarla yapılan haberler de irdeleniyor. Propaganda silahının en sert haliyle Erdoğan'a yöneltildiği ifade edilen kitapta, Erdoğan'ın algı operasyonlarını nasıl boşa çıkarttığı da yer alıyor.

Kitapta Hollywood'ta özel Erdoğan üretimleri yapıldığı da anlatılarak, yoğun kara propaganda ve algı saldırılarına rağmen Erdoğan'ın aleyhine yapılan müdahalelerle baş etmeyi bildiği ve dünya siyasetinde yerini koruduğu vurgulanıyor. 16 Nisan 2017 tarihli referandumda Batı medyasında yürütülen propagandanın en üst düzeye çıktığı anlatılan çalışmada, İsviçre'de Blick adlı gazetenin "Erdoğan'ın diktatörlüğüne hayır oyu kullanın" başlığıyla çıkması da örnek veriliyor. Kitapta, "Erdoğan aleyhine yapılan bu yayınlar dünyaya nasıl işleyeceğini söylemek üzere yürütülen algı dizaynı için medyanın en katı propaganda aracı olarak kullanımının örneklerini teşkil eder" denildi.

Birlikte fotoğraf çektirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaklaşan her çocuğun amacına ulaştığı belirtilen kitapta, bu durumun siyasal iletişimde "yakınlık" olgusunun çok etkili ve pozitif bir örneğini sunduğu anlatılıyor. Kitapta 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ'cü darbecilerin dolaşıma soktuğu yalanlar da inceleniyor. En dikkat çekici örneklerden biri olarak da "Başı kesilen er" yalanına dikkat çekildi. Bu yalan haberin bizzat haberde "başı kesilen er" diye sunulan kişi tarafından yalanlandığına yer verilen kitapta 15 Temmuz'da sosyal medya eliyle yayılan gerçek dışı haberlerin yine sosyal medya üzerinden düzeltildiği belirtiliyor. Yeniyüzyıl Yayınlarından çıkan "Büyük Dizayn Algı Savaşları" adlı 288 sayfalık kitabın ilk bölümünde algı ve propagandaya ilişkin temel kavramlar teorik temelleriyle inceleniyor. İkinci bölümde ise somut olaylar irdeleniyor. "Algı bağımsızlığı"nın temel hedef olarak ortaya konulduğu ifade edilen kitapta, "Algılara hakim olan; dünyanın da hakimi olacaktır. Algılarını bağımsız kılan işgalden kurtulacaktır" ifadeleri yer aldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yönelik Algı Operasyonları Kitap Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement