Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, DSP'yi Ziyaret Etti. - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, DSP'yi Ziyaret Etti.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal’ı ziyaret etti. Aksakal, ziyaretin ardından; “14 Mayıs seçimlerini bir önceki seçimlerden ayıran en önemli özellik küresel emperyalist yapılarla, kadim Türkiye devletinin arasında bir seçim olduğudur. Cumhuriyetimizin yüzyıllık geçmişiyle hesaplaşma hayalleri kuranlara DSP elbette ki Türk milletinin bu hassasiyetiyle gerekli karşılığı vermiştir. Ben de sayın CHP Genel Başkanımıza, Sayın Cumhurbaşkanı adayımıza çıktığı yolda, başarılı sonuçlar elde etmesini temenni ediyorum” dedi. Kılıçdaroğlu, “Göreceksiniz 15 Mayıs’ta yeni bir Türkiye’ye uyanacağız hep beraber, baharı göreceğiz, güzelliği göreceğiz, kucaklaşmayı göreceğiz, huzuru göreceğiz, farklı düşüncelere saygıyı göreceğiz, siyasal partiler arasındaki dayanışmayı ve karşılıklı söylenen önerilerin ne kadar sağlıklı bir ortamda dinlendiğini göreceğiz” dedi.

06.04.2023 15:41  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'ı ziyaret etti. Aksakal, ziyaretin ardından; "14 Mayıs seçimlerini bir önceki seçimlerden ayıran en önemli özellik küresel emperyalist yapılarla, kadim Türkiye devletinin arasında bir seçim olduğudur. Cumhuriyetimizin yüzyıllık geçmişiyle hesaplaşma hayalleri kuranlara DSP elbette ki Türk milletinin bu hassasiyetiyle gerekli karşılığı vermiştir. Ben de sayın CHP Genel Başkanımıza, Sayın Cumhurbaşkanı adayımıza çıktığı yolda, başarılı sonuçlar elde etmesini temenni ediyorum" dedi. Kılıçdaroğlu, "Göreceksiniz 15 Mayıs'ta yeni bir Türkiye'ye uyanacağız hep beraber, baharı göreceğiz, güzelliği göreceğiz, kucaklaşmayı göreceğiz, huzuru göreceğiz, farklı düşüncelere saygıyı göreceğiz, siyasal partiler arasındaki dayanışmayı ve karşılıklı söylenen önerilerin ne kadar sağlıklı bir ortamda dinlendiğini göreceğiz" dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün DSP Genel Başkanı Önder Aksal'ı ziyaret etti. DSP Genel Merkezi'ndeki ziyarette Kılıçdaroğlu'na; CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem İnce, Gökçe Gökçen ve Gülizar Biçer Karaca eşlik etti.

Kılıçdaroğlu ve Aksakal, görüşmenin ardından açıklama yaptı.

"KİMSENİN KARAMSARLIĞA KAPILMASINA GEREK YOK. GÖRECEKSİNİZ 15 MAYIS'TA YENİ BİR TÜRKİYE'YE UYANACAĞIZ HEP BERABER, BAHARI GÖRECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Demokratik Sol Parti'nin Sayın Genel Başkanı, lütfedip talebimizi kabul ettiler, bizi kabul ettiler. Kendilerine ve arkadaşlarına şükran borçluyuz. Teşekkür ederiz. Aynı zamanda kardeş bir parti olduğunun da bilincindeyiz. Arkadaşlarıyla birlikte; Türkiye'deki ekonomik durumu, yapılması gerekenleri tartıştık. Demokraside yaşadığımız olumsuzluklar konusunda karşılıklı düşüncelerimizi aktardık. Türkiye'nin özellikle ekonomi konusunda yaşadığı büyük açmazlar, mutfaklardaki yangın, bu yangının söndürülmesi gerektiği konusundaki düşünceleri de Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarıyla konuştuk ve ifade ettik düşüncelerimizi.

Şundan bütün vatandaşlarımın emin olmasını isterim: Türkiye büyük, güçlü bir ülke. Türkiye bütün sorunlarını kendi öz gücüyle aşabilecek potansiyel sahip olan bir ülke. Dolayısıyla kimsenin karamsarlığa kapılmasına da gerek yok. İnşallah göreceksiniz, 15 Mayıs'ta yeni bir Türkiye'ye uyanacağız hep beraber. Baharı göreceğiz, güzelliği göreceğiz, birlikte olmayı, kucaklaşmayı göreceğiz, huzuru göreceğiz, farklı düşüncelere saygıyı göreceğiz, siyasal partiler arasındaki dayanışmayı ve karşılıklı söylenen önerilerin ne kadar daha sağlıklı bir ortamda dinlendiğini göreceğiz. Bütün bunlar bizim açımızdan çok önemli. Düşüncelerimi Sayın Genel Başkanıma ve arkadaşlarına aktardım. Bizi kabul ettikleri için kendilerine yürekten teşekkür ederim."

"SAYIN CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZA ÇIKTIĞI YOLDA, BAŞARILI SONUÇLAR ELDE ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"

Önder Aksal ise şunları söyledi:

"Demokrasinin en güzel tarafı siyasi partilerin kendi aralarında diyaloglarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesidir. 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem TBMM seçimlerinin; ülkemize, milletimize ve tabii ki tüm adaylara hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasi geleneklerimize yakışır bir seçim olmasını temenni ediyorum. Elbette DSP olarak Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit'ten aldığımız öğreti ve birikimle; milliyetçi, vatansever, emekten yana sol politikalarımızla 100 yıllık Cumhuriyet değerleri, Cumhuriyetin, Atatürk'ün değerleri, ilkleri ve ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olarak tam bağımsız Türkiye idealine bağlılığımızla çalışmalarımızı yürütüyoruz.

DSP için vatan ve bayrak çok önemlidir. Türkiye'de kapısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (bayrağının) dalgalandığı tek siyasi parti, DSP'dir. Kıbrıs çok önemlidir. Mavi Vatan, Ege çok önemlidir.

14 Mayıs seçimlerini bir önceki seçimlerden ayıran; günümüzde yaşadığımız hadiseleri dikkatle değerlendirdiğimizde, en önemli özellik ise küresel emperyalist yapılarla kadim Türk devletinin arasında bir seçim olduğudur. Bunu gözden uzak tutmamamız gerekiyor. Cumhuriyetimizin yüzyıllık geçmişiyle hesaplaşma hayalleri kuranlara; DSP elbette ki Türk milletinin bu hassasiyetiyle, gerekli karşılığı her zaman vermiştir. Bundan sonra da vermeye devam edecektir. Ben de Sayın CHP Genel Başkanımıza, Sayın Cumhurbaşkanı adayımıza çıktığı yolda; hayırlı, başarılı sonuçlar elde etmesini temenni ediyorum. Çalışma arkadaşlarına da bizlere göstermiş oldukları bu nezaket için saygılarımı sunuyorum."

Kılıçdaroğlu daha sonra, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde havaya ateş açılması ile ilgili şunları söyledi:

"Hiç kimse merak etmesin. Kimse karamsarlığa kapılmasın. Emin olun 15 Mayıs'ta bu ülkeye baharı getireceğiz, huzuru getireceğiz. Bu tür olaylar olmayacak. Olayları yaratanlar da süratle yakalanıp, yargılanacaklar. Kimse üzülmesin. Biz üzülmüyoruz ama tabii böyle bir olayın olmaması bizim en büyük arzularımızdan bir tanesi. Bu olmayacak bir daha Türkiye'de."

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, DSP\'yi Ziyaret Etti.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, DSP'yi Ziyaret Etti. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement