Çubuk'ta Okul Açan Arınç; Servetimiz Madenler Değil, Gençlerimiz" - Son Dakika
Güncel

Çubuk'ta Okul Açan Arınç; Servetimiz Madenler Değil, Gençlerimiz"

Çubuk\'ta Okul Açan Arınç; Servetimiz Madenler Değil, Gençlerimiz"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde hayırsever sanayici Hasan Arslan'ın, merhum babası Hayri Arslan adına yaptırdığı Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Çubuk Hanımlar Lokali'ni hizmete açtı.

15.12.2011 16:31

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde hayırsever sanayici Hasan Arslan'ın, merhum babası Hayri Arslan adına yaptırdığı Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Çubuk Hanımlar Lokali'ni hizmete açtı. Arınç lokalin açılışında yaptığı konuşmada, "Büyük bir servete sahibiz, bu servet madenler değil gençlerimiz. Avrupa'nın yaşlandığı ortamda 17- 18 milyon öğrencimizin bulunması bizim için servet" dedi.

Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesinin açılış töreninde konuşan Arınç, hükümetin eğitime verdiği önemi anlattı. Türkiye nüfusunun yarısının 30 yaşın altında olduğuna işaret eden Arınç, "Onun yarısı da okul çağında. Büyük bir servete sahibiz, bu servet madenler değil gençlerimiz. Avrupa'nın yaşlandığı ortamda 17- 18 milyon öğrencimizin bulunması bizim için servet. Öğrencilerimize eğitim aldırabilirsek, çok değerli öğretmenlerle, laboratuvarlarla tanıştırabilirsek ülkemiz çok daha ileri gider" dedi.

'BÜTÇEDEN EN BÜYÜK PAY EĞİTİME

Son 9 yılda atanan öğretmen sayısının 300 bini bulduğunu belirten Bülent Arınç, sınıflarda öğrenci sayısını 25'e düşürmeyi amaçladıklarını kaydederek şunları söyledi:

"Bu okullarımız ülkemizin geleceği içindir. Özellikle genç kızlarımızın istikbali için, toplumu yoğuracak, toplumu doğuracak kızlarımızın bu okullarda iyi eğitim alması o kadar önemlidir. Nasıl annelerimize saygı duyuyorsak, genç kızlarımızın da bu okullarda iyi eğitim alması bizim için fevkalade önemlidir."

'EŞİMİN ÖĞRETMENLİK MACERASI KISA SÜRDÜ'

Eşi Münevver Arınç'ın da teknik ve meslek lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Arınç, "Bu nedenle eşim 'ben de gelmek istiyorum' dedi ve koştu. Eşim, kız teknik lisesini bitirdikten sonra Ankara'da kız teknik yüksek öğretmen okulunu bitirdi ve öğretmenliğe başladı. Fakat öğretmenlik macerası biraz kısa sürdü. Hepinizin bileceği sebeplerle" diye konuştu.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksbel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de eğitime verilen öneme dikkat çekti. Vali Yüksel, başkentin yaklaşık bin 600 okul ve 50 bin öğretmenle eğitim meşalesini eline alarak, Türkiye'nin eğitim yolunu aydınlatmaya devam ettiğini söyledi.

'EVLERDE MÜNAKAŞA AZALACAK'

Belediye Başkanı Gökçek ise Çubuk'taki hanım lokaliyle Ankara'daki Hanımlar Lokali sayısının 18'e ulaştığını belirterek, "Lokalimizde hem eğitime yönelik aktivite ve kurslar olacak, hem de dinlenip eğlenebilmek için hizmetler sunulacak. İnşallah evde hanımlarla beylerin münakaşası daha da azalacak. Çünkü hanımlar streslerini burada atacak" diye konuştu. - Ankara/ Çubuk

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çubuk'ta Okul Açan Arınç; Servetimiz Madenler Değil, Gençlerimiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement