Çözüm süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm süreci

Çözüm süreci HAKKARİ

07.10.2013 21:50

Çözüm süreci - HAKKARİ

Çözüm süreci

- Hakkari'de bulunan 5 ilin federasyon başkanı, Hakkari Belediyesini ziyaret etti - Van Dernekler Federasyonu Başkanı Tuncil: "Birlikte yaşama kültürünü Hakkari'den başlatmak lazım"

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de bulunan 5 ilin federasyon başkanı, Hakkari Belediyesini ziyaret etti.

"Hakkari'yi tanımak, dostluk ve kardeşliği pekiştirerek çözüm sürecie katkı sağlamak amacıyla kente gelen Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Haydar Dulkadiroğlu, Sinop Dernekler Federasyonu Başkanı Nihat Aktaş, Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Aydın Gürkan, Diyarbakır Dernekler Federasyonu Başkanı Murat Gökhan ve Van Dernekler Federasyonu Başkanı Yusuf Tuncil, Hakkari Belediye Başkan Vekili Şaban Alkan'la görüştü.

Çözüm sürecinin bölgedeki yansımaları konusunda görüş alışverişinde bulundukları federasyon başkanlarına teşekkür eden başkan vekili Alkan, barışa olan inançlarını hiçbir zaman kaybetmeyeceklerini söyledi.

Van Dernekler Federasyonu Başkanı Yusuf Tuncil ise barış sürecini desteklemek, birlikte yaşama kültürünü geliştirmek, birbirlerini anlamak ve empati kurmak amacıyla kentte bulunduklarını bildirerek, "Hakkari'den Türkiye'ye bakmak, Hakkari'nin sorunlarını dinlemek ve Hakkarilinin çekmiş olduğu ekonomik, kültürel, sosyal sıkıntıları yerinde görmek için ziyaretler gerçekleştirdik. Hakkari bizim için çok önemlidir. Birlikte yaşama kültürünü Hakkari'den başlatmak lazım. Biz bu sebeple Hakkari'deyiz" diye konuştu.

Çözüm süreci
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çözüm süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement