Çorbacıdaki Çifte Cinayete Çifte Müebbet İstemi - Son Dakika
Güncel

Çorbacıdaki Çifte Cinayete Çifte Müebbet İstemi

Çorbacıdaki Çifte Cinayete Çifte Müebbet İstemi

İzmir'de, ayrıldığı sevgilisi F.A.'nın birlikte yaşadığı 31 yaşındaki Ömer Anşın'ı kaçtığı çorbacıda kurşun yağmuruna tutarak öldürdüğü, olayla ilgisi olmayan taksici 38 yaşındaki Mustafa Sunar'ın da ölümüne neden olduğu suçlamasıyla tutuklanan...

22.01.2013 13:00

İzmir'de, ayrıldığı sevgilisi F.A.'nın birlikte yaşadığı 31 yaşındaki Ömer Anşın'ı kaçtığı çorbacıda kurşun yağmuruna tutarak öldürdüğü, olayla ilgisi olmayan taksici 38 yaşındaki Mustafa Sunar'ın da ölümüne neden olduğu suçlamasıyla tutuklanan 43 yaşındaki Özer Polat hakkında iki kez ömür boyu ve 11 yıl hapis cezaları istemiyle dava açıldı.

Olay, geçen yıl 25 Kasım'da Bornava İlçesi, Altındağ Semti Kemalpaşa Caddesi'ndeki çorbacıda meydana geldi. İşsiz olan Ömer Anşın, birlikte olmaya başladığı F.A.'nın eski sevgilisi Özer Polat ile husumet yaşamaya başladı. İddiaya göre, ikili gece telefonda tartıştı. Çorbacının adresini veren Ömer Anşın, Özer Polat'ın buraya gelmesini bekledi. Saat 06.30 sıralarında yanında oğluyla birlikte otomobille çorbacının önüne gelen Polat, iddiaya göre tabancayla araçtan indi. Anşın, Polat'ın elinde tabancayı görünce çorbacının içine kaçtı. Çorbacıya giren ve alkollü olan Özer Polat, içeride müşteri olarak bulunan taksici Mustafa Sunar'ın arkasına saklanan Anşın'a ateş etti. Kurşun, Sunar'ın sağ yanağından çıkıp, arkasında saklanan Anşın'ın da boğazına saplandı. İki yaralı yere düşerken, Özer Polat dışarı çıktı. Ancak hırsını alamayan Özer Polat, tekrar içeri girip, yerde yüzü koyun yatan Ömer Anşın'ın sırtına bir el daha ateş edip, geldiği otomobile binerek kaçtı.

3 çocuk babası Özer Polat, gizlendiği ve tarım ilacı içerek intihar etmek istediği Manisa'daki annesine ait köy evinde bulundu. Hastaneye kaldırılan Polat, tedavisinin ardından tutuklandı.

'PARA YETİŞTİREMEZ OLDUM'

Savcılıkta ifede veren Özer Polat, "Olaydan yedi ay önce F.A.'yı benimle kız kardeşi S.A. tanıştırdı. F.A., Ankara'da bir pavyonda çalışıyordu. İzmir'e uçakla geldi. Kızkardeşi ile birlikte havalanına gidip karşıladık. Bir hafta sonra evini taşıyacağını söyleyip benden yardım istedi. Gürçeşme semtindeki evinden eşyalarını annesinin Evka 5'teki evine taşıdık. Aramızda duygusal ilişki başladı. Birlikte olmaya başladık. Annesi ile benden sürekli para istiyorlardı. F.A. ile birlikte Ramazan Bayramı'nda Kıbrıs'a tatile bile gittik. Hatta annesinin çektiği konut kredisini bile bana ödettiler. Bu ilişkiden dolayı çok ağır mali yük altına girdim. Kendi evime bakamaz oldum. Bizim ilişkimiz F.A. ile olay gününe kadar da devam ediyordu. Olaydan 15 gün önce otogar yakınlarında aracıma yakıt alıyordum. Telefonumu tanımadığım bir cep numarası aradı. Arayan erkek bana 'F.A'nın sevgilisiyim, onu görmeyeceksin' diyerek küfürler etti" dedi.

'BENDEN 19 BİN LİRA PARA İSTEDİ'

Bu olaydan iki gün sonra aynı kişinin tekrar arayıp, kendisinden 19 bin TL istediğini öne süren Polat, "Getirmemem halinde beni öldüreceğini söyledi. Parayı hazır edip, istediği yere götürdüm. Polise de durumu bildirdim. Polisleri görünce yanıma kimse gelmedi. Eşim N.P.'nin telefonuna da bu kişiden çok sayıda tehdit içerikli mesajlar gelmiş. Bornova Küçükpark'ta otururken, içerisinde Ömer Anşın'ın olduğu bir otomobil yanaştı. Bana, eşime ve kızıma ağızına alınmayacak küfürler edip gitti" diye konuştu. Polat şöyle devam etti:

"Olay günü gece yarısı evimin telefonu çaldı. Arayan Ömer Anşın'dı, tehdit içeren sözler söyleyip, 19 bin TL'yi alıp bulunduğu çorbacıya gelmemi istedi. Aşırı derecede alkollü olduğum için oraya oğlumun kullandığı otomobille gittim. Otomobilde babamdan kalma tabanca da vardı. Lokantanın önünde Ömer ve tanımadığım bir kişi bekliyordu. Kafama sopayla vurdular. Ben de tabancayı çektim. Ömer, içeri doğru kaçtı. Ben de peşinden gittim. Bir kişinin arkasına saklanmıştı. Ateş etmeye başladım. Ancak sonrasını hatırlamıyorum. Otomobile binip, anneme ait köy evine gittim."

'TARIM İLACI İÇTİM'

Saklandığı evde yakalanan Özer Polat, "Polisler gelip beni buldu. Hastanedeyken, iki kişiyi öldürdüğümü söylediler. Ben buna inanmadım. Olay sırasında ölen diğer kişiyi tanımıyorum. Onu öldürme kastım yoktu. Bu olaylar beni sömüren F.A. ve annesi yüzünden meydana geldi. Ömer'in de evimi ve benim telefonlarımı arayıp ölümle tehdit etmesi bardağı taşırdı. Ben bu şekilde davrandığıma inanamadım. Bu yüzden tarım ilacı içip ölmek istedim" dedi.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Abdullatif Yüksel, sanık Özer Polat hakkında iki kişiyi öldürmek suçundan iki kez ömür boyu, işyerinde çalışan garsonlar Abdullah Sulak ve Hakan Yıldız'ı silahla tehdit suçlarından 10 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan da 1 yıl hapis cezası istemiyle yargılanması için İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Dava önümüzdeki ay görülmeye başlanacak. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorbacıdaki Çifte Cinayete Çifte Müebbet İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement