Cizreekana Dilde Hutbe'ye Destek - Son Dakika
Güncel

Cizreekana Dilde Hutbe'ye Destek

Cizreekana Dilde Hutbe\'ye Destek

Başbakan Recep Tayyip Edoğan'ın 2 günlük Mardin gezisi sırasında görüştüğü sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderlerinin talepleri doğrultusunda, Türkçe, Kürtçe ve Arapça vaaz ve hutbe verilebileceği yönündeki yaklaşımı, bölgeden...

18.02.2013 19:04

Başbakan Recep Tayyip Edoğan'ın 2 günlük Mardin gezisi sırasında görüştüğü sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderlerinin talepleri doğrultusunda, Türkçe, Kürtçe ve Arapça vaaz ve hutbe verilebileceği yönündeki yaklaşımı, bölgeden büyük destek gördü.

KESK'e bağlı Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Genel Mali Sekreteri İsmail Yanık, Başbakan Erdoğan'ın dile getirdiği anadilde vaaz ve hutbe konusunun resmileştirilmesine destek verdiklerini söyledi.

Vaaz ve hutbelerin Kürtçe verilmemesi konusunda, bölgedeki daire amirlerinin de büyük sıkıntı çektiğini, resmi bir dayanakları olmadığı için buna izin verilmediğini anlatan Yanık, "Ama böyle bir şekilde izin verilirse onlar da çok rahat edecekler ve bu sayede de bazı toplumsal olayların da önüne geçilecek" dedi.

'SÜRECE OLUMLU ETKİ YAPAR'

Cizre'de cami dışında açık alanda cuma namazlarını kıldıran ve hutbe ile vaazlarını da Kürtçe olarak veren gönüllü imam Mehmet Sait Özdemir de, Başbakan Erdoğan'ın bu yaklaşımının bölge barışı sürecine katkı sağlayacağını, ancak camilerde Kürtçe hutbe ve vaaz okunsa bile, dışarıda cuma namazını kıldırmaya devam edeceklerini söyledi. Özdemir, "Ta ki bu haklar Kuran'ın söylediği gibi gerçekleşene kadar" diye konuştu.

Şırnak Baro Başkanı Avukat Nuşirevan Elçi de, Başbakan Erdoğan'ın anadilde hutbe ve vaaz verilmesine olumlu yaklaşımın barış sürecine de olumlu etki yapacağını kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizreekana Dilde Hutbe'ye Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement